• mammalovis

    Lånar/tar du pengar av ditt barn?

    Min äldsta dotter fick 5000 kr i gåva av sin farmor första julen som sattes på ett sparkonto där vi hade förfoganderätt var för sig p g a att man var tvungen till det med internetbanken på den banken. Inte hade jag räknat med att han upprepade gånger skulle "låna" alla pengarna på det kontot, då han hade tillgång till det. Dottern förlorade ju räntan på så vis medan den fanns. I mina ögon var det upprepad stöld även om pengarna kom tillbaks. Efter ett samtal med farmor bestämde vi att de skulle flyttas och så skedde så småningom.

    Nackdelen är ju att de behövde ligga i mitt namn och jag har fler barn, så det kan bli bekymmer arvsmässigt om jag skulle gå bort i förtid. Jag har börjat skriva ner vilka pengar de fått av vem på de spar- och fondkonton de har via mig för att det lättare ska bli rätt, men egentligen krävs väl ett riktigt testamente.

    Att jag skulle låna barnens pengar skulle kräva en extrem krissituation, jag anser att de är "heliga" och inte längre mina även om kontot är upprättat i mitt namn. Mest oro känner jag för att jag skulle gå bort innan barnen blir myndiga och att pappan till äldsta lägger vantarna på dem, så hon inte får dem.

    Min nuvarande sambo vill inte utsättas för frestelse så därför ligger barnens sparande i mitt namn, det är ändå jag som sparar till dem utöver de gåvor de får vid jul och födelsedagar.

Svar på tråden Lånar/tar du pengar av ditt barn?