• Anonym (M)

    Planera kejsarsnitt? Hur får man det?

    Jag har blivit beviljad planerat snitt pga en jobbig graviditet med mycket oro. Det var inga som helst problem, jag behövde bara prata med en läkare i ca 20 min. Det finns även kvinnor som är mkt förlossningsrädda som får ett sk "snittkontrakt" redan innan de blivit gravida.

    Det finns vissa regionala skillnader, i Stockholm, där jag bor, är det nog enklast att få igenom ett planerat snitt. Många av de risker som förekommer vid kejsarsnitt gäller framför allt kommande graviditeter. I mitt fall kan det ha spelat in att jag och min man försökt få barn i många år, att detta är en assisterad befruktning och att vi inte planerar för fler barn.

    Jag rekommenderar dig att läsa följande text från Socialstyrelsen: www.socialstyrelsen.se/SiteCollectionDocuments/nationella-indikationer-kejsarsnitt-moderns-onskan.pdf

    Här tar man upp vilka faktorer som ska beaktas för att bevilja kejsarsnitt på moderns begäran, samt hur det ska gå till. Här finns även mycket intressant läsning om de risker med snitt som förespråkarna för vaginala förlossningar så gärna drar upp.

    Lycka till!

Svar på tråden Planera kejsarsnitt? Hur får man det?