• Anonym (F)

    Planera kejsarsnitt? Hur får man det?

    sextiotalist skrev 2016-07-20 08:42:42 följande:

    Jag var ute och gick efter tre dagar efter mitt snitt. Min läkningsprocess kunde nog jämföras med en bra vf, om man frånser att jag var orörlig första dygnet. Men efter första dygnet så var jag lika rörlig som se flesta som genomgått vf. Jag är ganska säker på att även efter en vf så ska man ta det lugnt med tunga lyft och fysisk påfrestning de närmaste veckorna.

    Däremot kunde jag utan problem både kissa och bajsa så fort jag kom på benen


    Fast nu överdriver du. Klart du inte kan jämföra ett snitt med en bra vag förlossning. Du gjorde en stor bukoperation. Trots att du mådde väldigt bra hade du mycket som skulle läka. Jag hade inte en skråma som skulle läka. Går inte att jämföra hur mycket du än vill.

    Ts prata med en bm och en läkare. Lyssna in fördelar och nackdelar och ha också med dig i tanken om du kan tänka dig många barn i framtiden. Många ökade risker med snitt gäller kommande graviditeter och förlossningar. Jag hoppas du får bra hjälp med din rädsla!!
  • Anonym (F)
    sextiotalist skrev 2016-07-20 09:11:33 följande:

    Kejsarsnittet var ett beslut av läkaren, då de inte kunde få igång förlossningen på naturligt sätt, de ville ha ut barnet snabbt, tillväxthämning. Några mer barn var inte aktuellt. Det var för övrigt min andra bukoperation. De tog ett myom mef samma operationsmetod som vid ks. Dvs jag hade redan ett ärr i livmodern.

    Nu är jag 55+ så jag är inte ens aktuell för fler barn. ;)


    Ja fast nu skrev jag inte till dig utan till Ts.

    Det jag skrev till dig var att man inte kan jämföra ett snitt med en helt normal och bra vag förlossning-läkningsmässigt.
Svar på tråden Planera kejsarsnitt? Hur får man det?