Inlägg från: Anonym (Skitsnack) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skitsnack)

    Finns det förlossningsrädda barnmorskor?

    Nej det dominerar inte med svåra förlossningar och skador. Var har du den statistiken ??

    Normala oproblematiska förlossningar är den övervägande delen. 
    Det föds så otroligt många barn varje dag. Men sen hör man bara talas om de jobbiga. Det är sällan det står i nyheterna att "idag föddes 100 barn med problemfria förlossningar" 

  • Anonym (Skitsnack)

    Jag har ändå väldigt svårt att tro att övervägande delen av alla mammor får svåra skador!
    Jag har aldrig fått det efter mina förlossningar, ingen jag känner som har barn har heller fått det. Vi har pratat rätt ingående om förlossningarna i vänkretsen efter våra barn fötts. 

    Jag vill på intet sätt förminska er som har råkat illa ut, absolut inte, det är tragiskt att vissa kvinnor drabbas så hårt och framförallt är det tragiskt att eftervården för dessa kvinnor är så dåligt, det ska absolut belysas och krävas större respekt och mer hjälp!

    Däremot så har ju kvinnor i alla tider fött barn! Och om 80 % av alla skulle skadas svårt så skulle ju vården vara bättre förberedd på det och kvinnor skulle vägra föda fler barn. Så NEJ jag tror defintivt inte på den siffran. 

    Det finns så många fina och bra , problemfria förlossningar så att bara prata om de som går fel gör ju inte saken bättre när man pratar med en förlossningsrädd kvinna!

    Bättre då att peppa och prata om alla de som faktiskt går bra och är det naturliga. 
    Att få ett KS för att man är lite rädd o osäker.. det är inte rätt väg att gå. då det är mycket större risker med ett KS än en vanlig förlossning såvida man inte har komplikationer sen tidigare eller andra problem. Men en vanlig problemfri graviditet mår bäst av en vanlig vaginal förlossning. 

    Har man däremot råkat ut för en jobbig skräckförlossning med första barnet då tycker jag helt klart man ska bli beviljad snitt om man väljer att få fler barn. Men inte som förstföderska för att man är rädd för smärtan eller att spricka.
    Smärtan hör till den är svårt att komma ifrån, jag kan förstå rädslan att spricka men tala om det för BM som jobbar, de gör allt de kan för att det ska bli så lite som möjligt.  Och lite på barnmorskorna, de vet vad de gör! 

Svar på tråden Finns det förlossningsrädda barnmorskor?