• cookie82

    Finns det förlossningsrädda barnmorskor?

    Vill bara flika in att jag var extremt förlossningsrädd. 9 månader av gråt, Aurorabesök, vi hade till och med en doula med på förlossningen.

    MEN väl där så gick det hur bra som helst. Ja, det gör ont. Och ja, jag sa vid nåt tillfället "det här gör jag fan inte om, nånsin". När hon föddes var all smärta bort - så sjukt. Sen låg hon där den lilla och tittade på mig och jag kände mig som superwoman. :) Jag gick från förlossningen till BB. Visst man var mör men har inga bestående men. Min dotter är drygt 9 månader. Jag ser fram emot fler barn i framtiden. :) Det kommer gå jättebra! Lycka till!


    Anonym (hej hej) skrev 2016-08-12 13:13:40 följande:

    Alltså förlåt men hur tänker du nu..? Det här en tråd för förlossningsrädda, jag försöker lyfta fram det positiva jag klamrar mig fast vid och då kände du tydligen att det var alldeles oacceptabelt och ville istället försöka nedvärdera min personliga erfarenhet och spä på min oro? Jag är v37 så det är inte långt kvar till förlossningen och jag går och oroar mig varje dag. Dessutom inte helt lätt när man är barnmorska och alla antar att man ska vara så jä*la trygg och cool med allt så man vågar inte prata med någon om det heller. Uppenbarligen får jag inte ens skriva om det anonymt i ett forum för känsliga ämnen!

    Men tack och lov så delar jag inte din upplevelse, varken som privatperson (får ju höra väldigt många förlossnignsberättelser av folk när de får veta att jag är barnmorska) eller som bm (men visst, kan ju hända att majoriteten av kvinnor av någon anledning ljuger för sina barnmorskor när de frågar om tidigare förlossningsupplevelse). Så jag tänker bortse från ditt försök att skrämma upp mig och fokusera på de berättelser jag fått ta del i första hand istället för någon närmobbare som bara vill trycka ner andra. 


Svar på tråden Finns det förlossningsrädda barnmorskor?