Inlägg från: Pademelon |Visa alla inlägg
  • Pademelon

    BF maj 2017

    Hej!

    Jag (vi) plussade igår. Jag har haft en riktigt dålig känsla den här månaden så jag var säker på att det inte tagit sig, men tji fick jag. :) Jag hade MA i somras och en CP direkt efter nu i augusti, så jag tar inget för givet. Men just nu känns det hoppfullt! BF 26/5.

  • Pademelon
    GreenSpirit skrev 2016-09-14 09:44:55 följande:

    Huuu, låter inget vidare.

    Jag VILL ha mer symptom, har molvärk varje dag som ibland känns som mensvärk och önma bröst.

    Men det är för tidigt för mig kanske?

    Är också orolig över vikten. :/

    Vet inte hur jag ska räkna heller, vilken vecka jag räknas som.

    Enligt min "mens spp är jag i vecka 4+1

    Men enligt andra sidor är jag i vecka 5.

    Missfallet började den 9-10/8. Och man ska tydligen rökna den som sista mensen första dag.

    Ngn som kan hjälpa mig?


    Din vecka brukar anges enligt den vecka som är påbörjad, dvs om du har fyra avklarade veckor bakom dig och gått in i femte veckan så är du i vecka fem. Alltså har alla dina appar rätt! :) Är du 4+1 är du alltså inne på andra dagen i din femte vecka.
  • Pademelon
    Bobno1 skrev 2016-09-14 21:26:32 följande:

    Har jag förstått det rätt att man bara får ett ultraljud i vecka 18 i Sverige? Bor i Stockholm.

    Födde mitt första barn i England och där fick jag tre (v12 v20 och v36). Kan nog inte vänta till v18 så är det så bokar jag privat om några veckor!


    I Stockholm får du göra kub/nupp gratis också, då får du iaf ett ul lite tidigare. Mellan vecka 11-14 tror jag.
  • Pademelon
    Wantakid skrev 2016-09-15 21:00:04 följande:

    Är det någon här som vet priset för ultraljuds bilder?

    Nu är det ju flera veckor kvar tills det är dags, men är bara lite nyfiken.

    Inte för priset egentligen spelar någon större roll, men är man nyfiken vill man ju veta haha!


    Vi betalade 50 kr för våra 2014. Så inte så dyrt! :)
  • Pademelon
    Fjäderängel skrev 2016-09-15 21:18:16 följande:

    Vad är det man INTE får äta nu när man är gravid?


    Kolla Livsmedelsverkets hemsida, de har superbra info! Men generellt är det väl opastöriserade mejeriprodukter (så alla goda ostar går bort...), rått kött, charkuterier om de inte frysts ned tre dagar innan, kallskuret och rökt/gravad lax om det inte är färskt.

    Någon får gärna rätta mig här om det blev tokigt, tog det som jag minns det helt enkelt. :)
  • Pademelon
    christina_gävle skrev 2016-10-10 13:20:32 följande:

    Haft ett starkt illamående och vart väldigt trött, fram tills igår.. Trötthet känner jag fortfarande men illamående är som bortblåst.. Jätte orolig att det är ett till MA/MF som spökar.. :(


    Det är vanligt att symptom kommer och går, behöver verkligen inte betyda något. Men ja, jag har också MA i bagaget och oron är verkligen fruktansvärd. Tyckte själv att något kändes annorlunda förra veckan och gick från att skoja om trillingar pga svullen mage och tidig hormonrand (mitt MA var med tvillingar och då var det inte så) till att vara helt övertygad om nytt MA åtminstone ett par stunder om dagen. Avbokade ett tidigt ul för att jag inte vill få dåliga nyheter just denna vecka.

    Håller tummarna för dig! Det är säkert ingen fara men oron kan ju ta kål på den bäste.
  • Pademelon
    stolsdyna skrev 2016-10-11 10:17:41 följande:

    För mig slutade det tyvärr i missfall i v 9+0. Har gått på två vul, men fostret slutat leva i vecka 6 el 7 fast min kropp inte förstått det. Så det blev cytotec i fredags.


    Fy så tråkigt att höra. Beklagar verkligen. :(
  • Pademelon

    Det här med symptom och att känna sig gravid.. Känner ni er andra (lika) gravida hela tiden? Särskilt ni som inte lider av stark illamående?

    Jag kan liksom inte längre avgöra om jag känner mig "ogravid" eller om det "bara" är magen som inte är lika svullen längre. Är extremt orolig för nytt MA och är stundtals helt övertygad om att bebis dött och att alla gånger jag tror något annat är det bara hoppet som talar. Men jag kan inte längre minnas hur det kändes i kroppen förut och känner mig lite lost. Ni med svullna magar (alla kanske): upplever ni att magen är konstant svullen eller har det gått lite upp och ned?

  • Pademelon
    annadenise skrev 2016-10-16 08:16:20 följande:

    Magen kan bli lite plattare och det behöver inte betyda att något är fel. Hormon som gör att man svullnar,gaser etc. Min svägerska såg ut som en ballong i v.4-5,sen försvan magen och blev i princip plätt. Nu är hon i v.16 och ny börjar magen synas igen. Hon har gjort 2 vul och 2 ul och bebisen mår bra! När har du nästa vul/ul/kontroll?


    Jag har bokat ul i morgon, är då i v 8+6. Längtar och är livrädd på en och samma gång! Magen kom tillbaka, den svullnar upp och ned lite som den vill förstås. Förhoppningsvis är jag bara nojig efter mitt MA men vem vet. Smörjer med progesteronkräm också så jag vet egentligen inte vilka symptom som kommer från de extra hormonerna och vilka som kommer från grav. Men hoppas på ett pickande litet hjärta i morgon!
  • Pademelon
    jooo skrev 2016-10-17 13:23:50 följande:

    Jag var på min dateringskoll inför kub idag i och med att jag blev tillbakaflyttad så mycket på förra tidiga vulet. Idag såg vi att bönan växt ikapp och ligger nu bara 2 dagar efter beräknad ägglossning. Låg 7 dagar bakåt innan. Så på 9 dagar har de blivit sån stor förändring.

    Är idag i v 8 + 6. Fostret börjar likna en minimänniska. Navelsträngen syns. 23 mm lång mot ynka 9 mm lång på 9 dagar.

    Lycka till, ni andra som har vul snart :)


    Så häftigt att de kan växa ikapp så! Det kanske är nyttigt att ha med sig, att de inte alltid växer by the book och dateringar kan vara missvisande.
  • Pademelon
    annadenise skrev 2016-10-18 11:30:05 följande:

    Jag gjorde vul igår i v.9+4. Fostret är 28 mm,allt så nästan 3 cm. Den rörde på armar och ben,helt fantastiskt:). Om 3 veckor ska jag göra kubb.


    Mysigt!
  • Pademelon

    Idag gjorde jag också ul och fick se en liten filur med full hjärtaktivitet. Helt underbart och en rejäl emotionell urladdning när all oro släppte. Plutten mätte 20,6 mm och jag blev daterad till 8+4 veckor. Stämmer fint, jag är 8+6 enl mensen bla bla men vet att jag hade ÄL lite senare, troligast cd 17. Är så glad nu!

  • Pademelon
    Bebisbubbla skrev 2016-10-19 09:15:11 följande:

    Hej alla :) har två frågor, när tänker ni/ ska ni börja med stödstrumpor?

    Har inskrivning hos BM idag och kom på att jag inte riktigt vet vad man ska fråga. Vad har ni frågat?


    Har inte tänkt mycket längre än att jag ska se till att börja med stödstrumpor i god tid denna gången, men vad "god tid" är har jag inte kommit fram till. ;)

    Jag har inskrivning först nästa vecka och har nog inga frågor alls denna gång. Med sonen hade jag bara konstiga frågor som om det stämmer att man ska se upp med vissa hudvårdsprodukter och om lokalbedövning hos tandläkare är ok. Men allt annat drog antingen bm själv eller så hade jag redan tagit reda på det själv. Du kan ju alltid ringa senare om det dyker upp något.
  • Pademelon

    Har också inskrivning v 11, nästa vecka. Men jag är omföderska och på den MVC har de hälsoinformation i grupp tidigare för de som vill. Låter ju supermärkligt att börja prata om kost etc först när första trimestern redan närmar sig sitt slut?

  • Pademelon

    Det går nog inte att säga utan ett ultraljud skulle jag tro. Men det ÄR ju vanligt med småblödningar i första halvan. Och i början av vecka tio, kan det vara så att du skulle ha fått din mens ungefär nu annars? Har du haft sex? Finns flera anledningar till blödningar som inte har med missfall att göra.

    Kolla upp det om du känner dig orolig tycker jag. Jag håller tummar och tår för att allt är bra!

  • Pademelon

    Det syns på mig med. Är också i v 11 med andra barnet.

    Med första barnet gick jag på semester i v 12 och kom tillbaka i v 16 utan att ha berättat. Det visade sig att det redan hade tisslats och tasslats en hel del då och då hade jag bara hunnit bli lite rundare i kroppen typ. Nu har jag blivit tjockare all over på kort tid plus mage som tydligt står ut (mest svullen men vad hjälper det) så jag räknar med att de flesta redan misstänker att jag är gravid. Hoppas ingen vågar fråga på några veckor till bara, vill göra kuben först.

  • Pademelon
    ika_109 skrev 2016-10-29 12:14:04 följande:

    ÄNTLIGEN fick vi svar, vår fantastiska läkare tog sig tid att höra av sig till oss på en lördagmorgon!! Vi väntar en frisk liten flicka och vår gosse ska bli storebror!!!

    Lyckan är total!!! <3 <3 <3


    Vad härligt med så underbara nyheter! Grattis!
  • Pademelon
    JoJoNo skrev 2017-01-03 21:44:50 följande:

    Nytt ultraljud imorgon. Usch lika rädd som vanligt. Fick remiss till Lund med på måndag. Får se vad Växjö säger om det imorgon. Vill bara få vara lycklig o inte känna all denna oro :(


    Tänker på dig idag! Håller tummarna för positiva besked. ??
Svar på tråden BF maj 2017