Inlägg från: Anonym (berta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (berta)

    Sambons dotter tillför inget hemma

    Beter sig vuxet och tar ansvar för att lära barnet ett vettig beteende.

    Ni verkar ju ha en helt dysfunktionell familj. Ni har bott tillsammans tre år och du har inte lyckats skapa en relation med flickan. Men så länge du inte har det kan du också glömma att kunna påverka henne.

    Och pappan har misslyckats likväl han med som inte lyckats lära henne bättre.

    Hur flickan beter sig är ett resultat av pappans uppfostran av henne och hur familjeklimatet ser ut. Är inte ett dugg förvånad över att hon inte gör någonting hemma.

  • Anonym (berta)
    Tow2Mater skrev 2016-08-28 01:37:11 följande:

    Att be henne "hjälpa till mer och hålla ordning efter sig" är väldigt diffust. Prova säg till henne exakt vad hon ska gora varje dag, varje vecka t ex; "Mandagar vill vi att du dukar bordet med xx lagar maten", på tisdagar tvättar du - nu ska jag visa hur man gor, etc.


    Ännu bättre. Vi vill att du lagar mat en dag i veckan. Dag får du välja själv. I början kan vi hjälpas åt och göra det tillsammans. Så får ts eller pappan ens chans till umgänge och relationsbyggande med henne också.
  • Anonym (berta)
    Anonym (V) skrev 2016-08-28 13:37:33 följande:

    Orkar inte svara på alla inlägg, men dottern bor för det mesta hos sin mamma men är här ibland. Jag vet inte hur hon gör hos sin mamma, men jag tror inte att hon hjälper till med nånting där heller. Som sagt, hon är jättetrevlig och hon verkar tycka om mig, så har inget emot henne. Jag är som sagt en ganska blyg och tillbakadragen person, så har inte utvecklat nån slags relation med henne, men vi kan prata men inte mycket mer än så. Sambon och dottern bråkar ibland om saker som hänt i det förflutna osv. Hon får inga konsekvenser om hon inte hjälper till eller gör nåt, annat än att sambon blir lite tjurig men inte mycket mer än så. Hon har lovat att hjälpa till mer, sambon har sagt till henne att hon ska erbjuda sig att hjälpa mig eftersom det är jag som tar handom det mesta här hemma. Sambon har stressigt med jobbet och gör mycket pappersarbete. Min yngsta pojke är 12 och hjälper iofs inte till med nånting. Han håller i ordning i sitt rum bara. Min andra pojke är 17, han är inte här så mycket men brukar hjälpa till att laga saker som behöver lagas osv då han är intresserad av sånt.

    Jag tror också det handlar om att hon är van vid att få allt serverat och van vid att vara bortskämd. Klandrar väl inte henne för det direkt heller. Vet ej hur hon trivs med oss i helhet som familj. Hon har aldrig sagt något till mig om det men hört sambon pratat med henne om det


    Men dina söner verkar ju inte göra mycket mer.
Svar på tråden Sambons dotter tillför inget hemma