• astmatiker

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej på er! Tänkte anmäla mig i den här tråden då jag och min man förhoppningsvis kommer åka till AVA Peter i december. Ska efter 4 år med vanliga IVF-försök nu ta steget över till äggdonation. Känns väldigt spännande!
    Har fått en behandlingsplan med många nya mediciner som jag inte fått tidigare vid vanliga IVF-försök i Sverige. Är det någon som haft några problem med att få medicinerna utskrivna? Jag har fått ett namn på en gynekolog i Stockholm som de samarbetar med och ska kontakta honom nu.
    Tacksam för ev tips från er som redan varit i St Petersburg, om det är något speciellt man bör veta på förhand osv.
    Tack på förhand!

     

  • astmatiker

    Tack Sessan! Skönt att höra att ni är nöjda med kliniken och det är inspirerande också att se att folk lyckas även om det såklart inte är några garantier för att man ska lyckas själv. Vi har hållt på med IVFer i några år nu så är innerligt trött på allt och ändå vill man ju inte ge upp.
    Håller tummarna för att allt går bra hela vägen för er och andra här inne som är gravida el på väg att åka till AVA Peter.
    Har träffat den gynekolog nu som de rekommenderade och han har lovat hjälpa till med mediciner och ultraljud så det känns skönt. Nu ska vi ordna med pappersarbetet och få kontrakten påskrivna så vi kan boka biljetter. Vi kommer vara på plats 5 dagar för ett färskförsök med färska ägg och frysta spermier. Det är mycket kvar än innan vi kan åka men känns skönt ändå att ha kommit igång! Glad

  • astmatiker

    Hej Vickan,

    det är Rhesus-faktorn som är viktig här men både du och donatorn är ju Rh+ så då är det ingenting att vara orolig för.

    Hoppas nu att allt går bra för er hela vägen!!!

    Jag och min man åker snart till St Petersburg också - jag har en fråga till dig och andra som varit där. Hade ni några problem med att få med er läkemedel genom säkerhetskontrollen? Jag tänker specifikt på Klexane-sprutorna.

    Och en fråga till: jag ser att du fått intralipider på plats. Var det något som stod i din behandlingsplan? Jag har också immunologiska problem men Olga har inte pratat nånting om intralipider. Är det nånting som du har frågat efter el blev det aktuellt först när ni kom dit?

    Stort tack på förhand för hjälp med mina frågor.
    Kram

  • astmatiker

    Hej alla! Här kommer en liten uppdatering från mig efter vårt första ÄD-försök på AVA Peter: vi är väldigt nöjda med bemötandet från personalen. Dr Olga är lätt att ha att göra med och sköterskorna supergulliga. Väl hemma har tiden fram tills gravtest varit olidlig även om man vid det här laget är van. Vi har många misslyckade IVF-er bakom oss men nu äntligen har vi spräckt nollan och för första gången sett två streck på stickan samt fått ett positivt blodprov också. Känns väldigt overkligt!! Har aldrig kommit så här långt tidigare.

    Vickan hur går det för dig? Har sett att du haft blödningar men hoppas att det avtagit.

    Kram

  • astmatiker

    Vad roligt Vickan, två stycken!!!! Grattis Glad 
    Njut nu och ta det lugnt!
    Har drygt en vecka tills mitt första ultraljud, känns som en hel evighet dit och dagarna går helt plötsligt väldigt långsamt (det tycker jag aldrig annars!!!).  

  • astmatiker

    Hej på er!

    Vad långt du har kommit Sessan, spännande! Kul att höra att det går bra för dig med Vickan!
    Jag har kommit in i vecka 16 nu, har känts overkligt länge och inte vågat tro på att det här kan gå bra hela vägen men efter det senaste ultraljudet för några veckor sedan så börjar det lätta lite. Har också berättat för föräldrar, några vänner och chefen på jobbet. Kändes läskigt samtidigt som det är skönt att slippa bära på hemligheten längre. Längtar nu till efter påsk då vi ska göra det stora rutinultraljudet!

  • astmatiker

    Jättestort grattis Sessan! Vad roligt att allt gått bra, njut nu ordentligt av underverket!

    Själv är jag i v.26 nu och allt verkar se bra ut. Allt har varit normalt på alla kontroller hittills och jag känner sparkar tydligt varje dag nu!

    Kram

  • astmatiker

    Lite sent svar men är inte så aktiv här längre då jag äntligen blivit mamma.
    Men vill ändå ge en kommentar kring dina frågor angående det faktum att barnet inte kommer ha dina gener om ni gör ÄD. Jag tror de flesta har sådana farhågor men jag kan ärligt säga att jag inte hade behövt oroa mig. Kärleken till den här lilla pojken som vi fått är enorm! Att han inte har mina gener spelar absolut ingen roll. Jag är inte det minsta avundsjuk på min man el bitter. Känner bara en stark glädje och lycka över att få blivit mamma till just detta barn. Vet inte hur många gånger tårarna börjat rinna av lycka bara av att titta på honom. Och då var jag ingen blödig person innan. Tror valet av donator var lyckat också för det finns inget i hans utseende som sticker ut el som skulle kunna få någon att tro att det inte är mina gener. Olga o teamet är fantastiska och jag jan verkligen rekommendera dem.

    Lycka till!

  • astmatiker

    Jag frågade AVA Peter om de hade någon gynekolog som de samarbetade med i den stad jag bor och fick då ett namn och telefonnr att kontakta. Mycket nöjd med denna gynekolog och alla undersökningar samt mediciner gick på högkostnadsskyddet. Ett par av medicinerna fick jag dock köpa på plats i Ryssland eftersom de inte finns i Sverige men det var ingen större kostnad.  

  • astmatiker

    Jag kan rekommendera BB Stockholm Family, Kungsholmen där vi fick väldigt bra mottagande. Aldrig något konstigt bemötande för att vi hade gjort äggdonation utomlands.  

  • astmatiker
    Frallan77 skrev 2018-09-19 20:10:34 följande:

    @Vickan12 - håller på att undersöka ÄD på Ava clinic i Ryssland. En fråga - bad du om att sätta in 2 embryon eller sätter de alltid in mer än ett (för att se om något fäster)?


    AVA StP sätter inte in fler än ett embryo som standard. Vi bad om att få två insatta men läkaren avrådde oss från det så vi gick vidare med bara ett embryo. Så visst kan man sätta in flera men det är inte standard.
  • astmatiker
    vickan12 skrev 2018-09-07 10:02:58 följande:

    Hej alla!

    Vill bara säga att ge aldrig upp! Vi kämpade i många år tills vi till slut provade äggdonation och lyckades på 1a försöket. Så idag har vi tvillingar, en flicka och en pojke som är 13 månader gamla. Dom kom 5 veckor för tidigt men friska och starka.

    Vi fick svaret här i Sverige att vi var ofrivilligt barnlösa, tills vi pkte till St Petersburg och stoppade i 2 ägg :)

    Kram på er!


    Grattis Vickan! Kul att höra att allt gick bra med dina tvillingar! Vi var ju i StP ungefär samtidigt. Vi lyckades också på första försöket och har en liten pojke som också är 13 månader gammal nu
Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?