Inlägg från: Skogshuggaren |Visa alla inlägg
  • Skogshuggaren

    Kommer Ryssland anfalla Sverige?

    Konservativ skrev 2016-09-22 18:06:25 följande:
    Ja, Nato är en försvarsklubb. Vilka ska man försvarar sig mot? Ryssland förstås är det självklara svaret i Warszava och Vilnius. Det är alltså en allians som vill förbereda krig mot Ryssland. Och det är detta Ryssland tar fasta på. Ur Rysslands synpunkt har Natostyrkor kommit betydligt närmare Petersburg och Moskva.
    Varför känner man sig hotad av en försvarsallians? Schweiz och Österrike borde i så fall känna sig extremt hotade, de är helt omringade av Nato-länder. Sverige också för den delen, Danmark, Norge, Tyskland m fl är ju med i Nato, vi borde vara livrädda här.

    Varför skulle Nato vilja anfalla Ryssland? Eller Österrike eller Sverige? Det är frivilligt att gå med i Nato, det finns inget tvång. Ryssland skulle säkert också kunna gå med i Nato, men de väljer helt klart konfrontation. 
  • Skogshuggaren
    Tecum skrev 2016-09-27 22:13:36 följande:
    Exakt så är det. Nato är inget hot men Putin behöver yttre fiender för att motivera sina imperiesträvanden. Märkligt nog går ryska folket på den bluffen. Antingen beror det på att Ryssland har världens mest korkade och lättledda befolkning, eller på att folket stöder Putins metod att med våld återupprätta det sovjetiska imperiet. Tyvärr tror jag på det sistnämnda...

    Jag tror att en stor del av förklaringen är att Ryssland aldrig varit någon riktig demokrati. Folket har inte skaffat sig förmågan att tänka kritiskt och fritt, därför är det förhållandevis lätt för regimen att manipulera och indoktrinera dem. Det finns flera historiska exempel på detta, t ex nazisterna i 30-talers Tyskland eller Milosevic i 90-talets Serbien. I ett land med djupa demokratiska rötter som t ex Sverige eller Storbritannien skulle detta vara [i]betydligt[/i] svårare.
Svar på tråden Kommer Ryssland anfalla Sverige?