Inlägg från: Tess1990 |Visa alla inlägg
  • Tess1990

    Få reda på graviditet i vecka 37 - är det ens möjligt?

    Min systers bästa kompis storasyster/min bekanta, fick veta att hon var gravid 3 timmar innan hon födde sin son ^^

    Träffade henne när hon måste ha vart i 7e månaden och de syntes ingenting alls!

    Regelbundna blödningar, tog p.piller hela tiden, levde som vanligt (krogen, feströkte) gamla tarm/magproblem att skylla ev. Magsmärta/magbubbel på, hon trodde de var nå fel på tarmarna/blindtarmen när hon åkte in till akuten en kväll, då sa dom att de var värkar och hon skulle föda!?

    Väldigt traumatiskt! Och hon gick i terapi ett tag efter men de gick bra till slut, glad 5åring nu ^^

  • Tess1990

    Fast de är ju väldigt ovanligt! Men visst händer de, enda sättet att veta helt säkert är ju att titta in egentligen

  • Tess1990
    Jasmin Karlsson skrev 2016-09-23 09:41:09 följande:

    Det är möjligt men väldigt ovanligt.

    Men jag tycker det låter konstigt att en barnmorska inte var helt säker på om det fanns en bebis eller inte när hon kände på magen... Så sent borde det kännas tydligt för en van person.


    Om moderkakan ligger fram och livmoder lutar bakåt så kan de vara svårt att känna exakt, kan ju dessutom vara något helt annat även om hon känner något, som en tumör :/

    Men om hon tror att de är en bebis så skickas man ju på ultraljud för att se exakt och för att se om hen mår bra isf! Något kände hon ju tydligen
  • Tess1990
    stellanocte skrev 2016-09-23 17:41:00 följande:

    Är det bara jag som anser att om man går igenom en hel graviditet utan att upptäcka det måste man vara i någon slags grav förnekelse eller chock?

    Att någon skulle bli gravid trots preventivmedel, fortfarande ha mensliknande blödningar, inte känna fosterrörelser, ha en liten mage och inte ha några övriga symptom är så osannolikt att det inte är möjligt.


    Alltså de finns människor som lever osannolika och omöjliga liv överallt

    Född med hjärtat på utsidan av kroppen, lever med en halv hjärna, två fungerande livmödrar, lever med ALS 40+år trots att läkare sagt att man har max 2år kvar, blir träffad av blixten flera gånget och överlever, det är bara några exempel på "osannolika saker som inte är möjligt"

    Att missa en graviditet väldigt länge är varken omöjligt eller osannolikt egentligen, alla reagerar inte starkt på hormoner och kroppen kan luras totalt

    Du vet ju inte om preventivmedlet inte fungerar förren du blir märkbart gravid, men märks de inte, hur ska du då veta att de inte fungerade?

    Och vissa har regelbundna blödningar under graviditet, eller har oregelbunden normalt att utebliven/oregelbunden inte är något säkert tecken

    Allas livmoder är inte centrerade och växer utåt, vissa har lutande mot ryggen och vem fasen har inte haft bubblig mage och lite tarmproblem?

    Alla blir inte illamående, får foglossning eller annat

    Gissar att du utgår ifrån dig själv eller stereotypisk graviditet när du säger att de måste bero på förnekelse eller chock?
Svar på tråden Få reda på graviditet i vecka 37 - är det ens möjligt?