• Tom Araya

    Därför ger jag inget till EU-migranter/tiggare och tycker man borde lagstifta mot fenomenet:

    Som rubriker lyder. Lägg upp dina argument, dina upplevelser, artikellänkar, rapporter mm.

    Med ordet tiggare avses i trådstarten och alla mina inlägg tiggare/EU-migranter och inte tiggare av svenskt ursprung/medborgarskap, om inget annat anges.

    Jag gav i början, när fenomenet var nytt och jag inte visste något om hur det fungerade. Jag ger fortfarande ibland till svenska tiggare. Men ju mer jag sett och läst om detta med tiggare från Rumänien och Bulgarien, desto mer är jag emot det.
    Vi löser inga som helst problem för dessa annat än de högst tillfälligt ekonomiska, men om du ger lockar du också fler att komma hit, istället för att problemen löses på plats.
    Rumänien exempelvis får närmare hundra miljarder kronor från EU för att lösa problem som dessa, pengar som Sverige, ja även du och jag är med och betalar.
    Det är mycket lögner om familjer, sjukdomar och handikapp hos dessa tiggare för att framkalla medlidande hos dig, flera har blivit avslöjade.
    De skräpar ner något fruktansvärt på sina boplatser, något som samhället eller tomtägaren får bekosta att städa upp.
    Jag har flera gånger sett tiggare samla burkar och flaskor i parker och de är ofta framme och norpar det du har liggande så fort det är tomt, så långt gott, men upptäcker de att det inte är pant så hamnar det på marken, kanske 50 meter bort från dig de plockade dem från. Ingen som helst tanke på natur och renhålling alltså.
    Det finns även de som vittnat om att tiggare som varit obehagligt påstridiga och i vissa fall t.o.m. våldsamma.

    Är du av annan åsikt är du välkommen att skriva om din syn och argumentera för det.

  • Svar på tråden Därför ger jag inget till EU-migranter/tiggare och tycker man borde lagstifta mot fenomenet:
  • Tom Araya
    Kraftig ökning av misstänkt människohandel med tiggare

    De senaste åren har antalet misstänkta fall av trafficking ? människohandel ? i samband med tiggeri ökat kraftigt. Kalla faktas reporter Sara Recabarren har träffat 21-årige Sorin Marian som tvingats tigga utanför ett köpcentrum i Malmö. Se inslaget i klippet ovan!

    www.tv4.se/nyheterna/artiklar/kraftig-%C3%B6kning-av-misst%C3%A4nkt-m%C3%A4nniskohandel-med-tiggare-55521f18fca38fe15d0001ff


  • Tom Araya
    oktober 2015
    UPPDRAG GRANSKNING OM EU-MIGRANTER

    3/10 ? 2015
    När samhället tittar bort är det avsnitt/dokumentär som Uppdrag Granskning gjort om EU-migranterna  i Högfors och Malmö.  Dokumentären visar den ökande konflikten mellan svenskar och EU-migranter samt  ett samhälle vars rättsprinciper är satt ur spel i tiggerifrågan


    Janne Josefsson och Uppdrag Granskning är i farten igen och denna gång dokumenterar de om EU-migranterna och tiggeriet. Dokumentären/avsnittet heter ?När samhället tittar bort? och  är uppdelad i två delar. Del 1 innehåller det sedvanliga snacket om livslångt försörjningstöd, förtur i bostadskön  och att allt annat vore inhumant.   Del 2 i avsnittet  ?när samhället tittar bort? är intressantare och den delen handlar om de ökande konflikterna mellar romer och svenskar samt den passivitet som råder angående rättsprinciper från myndigheters sida vad gäller EU-migranterna


    Här kan du se dolumentären från Uppdrag granskning om tiggeriet i Sverige


    Obs du kan bara se del 1 i dokumentären, del 2 har tagits bort. Jag antar att Uppdrag Granskning rörde upp för många känslor ????

    jmm.nu/uppdrag-granskning-om-eu-migranter/
Svar på tråden Därför ger jag inget till EU-migranter/tiggare och tycker man borde lagstifta mot fenomenet: