• Physalis

    stor skillnad mellan fosterbarn och biologiska barn

    Det känns som att man måste vara väldigt insatt för att känna till de här sakerna. Är du verkligen det eller gissar du bara utifrån det du ser?

    Jag vet inte om jag är ouppmärksamm men jag kan inte utan att verkligen anstränga mig se om någon har märkeskläder eller ej. Jag skulle heller inte alls kunna se om någons tröja var ny/ begangnad, köpt i butik eller på second hand. Kan du verkligen avgöra att alla de biologiska barnens kläder är nyköpta märkeskläder och alla fosterbarnens är billiga secondhandkläder och dessutom att detta inte är fosterbarnets önskan? (Det finns ju de som föredrar secondhand sv olika anledningar)

    Sen kanske alla barnen får samma summa pengar men väljer att göra olika saker med dem? Någon sparar, någon köper dyra skor osv.

    Bara för att nämna några omständigheter, utöver de som redan nämnts, som på ytan kan ge intrycket du fått.

    Om det nu faktiskt är precis som du befarar så kan jag hålla med om att det är lite trist att göra skillnad på barnen. Men om de behandlar barnen bra vilket du antyder när du säger att de är godhjärtade, så gör de betydligt mycket mer än vad de flesta gör och borde få en eloge för det.

  • Physalis
    Anonym (Alla barn lika värda?) skrev 2016-10-12 09:26:13 följande:

    Hon förstod mina synpunkter och höll med i en del men förklarade att detta varit mer komplext än jag någonsin skulle kunna tänka mig. Många besked och beslut som dragit ut på tiden och en familj med flera olika personer med olika behov som ska fungera. Hon förklarade att fosterbarnen fortfarande höll på att landa i familjen fastän det gått så lång tid och ännu inte efterfrågat eller önskat något större materiellt sett. De är beredda på att den dagen säkert kommer och då hanterar de det efter de möjligheter som finns.


    Vill ge dig beröm för att du faktiskt frågade istället för att bara spekulera. De flesta går nog bara runt och tror illa om folk utan att de får chansen att luckra upp missförståndet.
Svar på tråden stor skillnad mellan fosterbarn och biologiska barn