• peacefrog

    Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF

    Hej. jag har precis kört en 7-dagars akupunkturbehandling inför ägguttag hos Dr Nie på Stora Essingen i Sthlm. Dr Nie är lite av en legendar inom fertilitetsbehandlingar men hon behandlar alla möjliga åkommor och krämpor. Hur som haver, hennes upplägg går ut på att hon behandlar en med akupunktur i 7 sammanhängande dagar, en behandling tar ca 1,5-2h plus ibland lite väntetid då det alltid är folk hos henne. Alla dagar i veckan! Utöver akupunktur skulle jag lägga en skiva ingefära på magen och en bit moxa (typ en cigarr med örter i) som ska tändas på - suga ut fukt ur kroppen. 3 ggr om dagen. Det luktade h-e! Men det finns en luktfri så den rekommenderar jag.

    Sedan när jag var klar med behandlingen sa hon att jag ska äta ångkokt duva, 1 duva per vecka i 4 veckor. Jag har följt hennes rekommendationer, har dock eldat moxa 2 ggr (morgon och kväll) och åt första duvan i förra veckan.

    Är på ruvardag 7 nu och detta försök med 2 embryos (försök nr5 - kort protokoll) har varit det fysiskt och mentalt enklaste försöket, jag har varit lugn, glömt bort att vi håller på med ivf nästan, ingen huvudvärk - endast lite trött. Och för första gången fick vi även ett embryo till frysen!! Har många befruktade ägg i bagaget men inget som har stannat. 

    Under försök nr3 (långt protokoll) testade jag också akupunktur men gick till en "svensk" akupunktör. Jag skulle rekommendera att verkligen leta runt efter nån som har gott rykte - det var mycket stor skillnad mellan den dem båda. Behandlingen har kostat lite under 4000 kr, kommer inte ihåg om det var 3800 eller 3500. Plus duvan då, som kostar 220kr och köps i Östermalmshallen. Tror Nie tar ca 550 per gång.

    Jag tror på akupunktur, moxan och duvan är jag väl mer tveksam till men varför inte prova när man ändå håller på? Det positiva med moxan är att det blir en stilla stund, man ligger ju still och slappnar av -  om inte annat så tror jag det är positivt. Har läst en del om TCM innan också så jag tror det sättet att se på sjukdomstillstånd är något västerländsk medicin bör ta till sig (balans, kost osv)

  • peacefrog
    jasmin79 skrev 2016-12-05 13:37:59 följande:

    Hur har det gått för er??!


    Det har gått finfint. Plussat!! Hade officiellt testdag igår så har meddelat kliniken idag. Ett samtal jag verkligen sett fram emot. Magen blåste upp redan i förra vecka och hade ont, och riktigt maghaveri men allt är bättre nu.

    Har ätit duva en gång till men pallar nog inte hålla på mer med det. Fortsätter med det från kliniken rekommenderade immundämpande läkemedel fram till ul. Om vi tar oss dit. Ny olidlig väntan. Men en mer hoppfull sådan.
  • peacefrog
    jasmin79 skrev 2016-12-07 09:51:07 följande:
    Men vad roligt, stort grattis! Håller tummarna för att det ska gå hela vägen.
    Går du i Falun eller är finns det andra kliniker som rekommenderar immundämpande? Vad är det för läkemedel?
    Tack snälla! Ja jag går i Falun. Jag har inte koll på hur det ser ut på övriga svenska kliniker men det verkar vara mest standarprotokoll när jag har läst runt. Man får intralepid om man vill. Man sätter dropp vid insättning, vid positivt gravtest och efter v7 ultraljudet. Det har nåt att göra med "natural killer cells" tror jag det heter. Falun håller på med en studie om NK-celler men den är inte jag med i då jag fick Prasteron innan för förbättra äggkvalitet. Sen äter jag kortison (låg dos) dagligen och tar fragminsprutor. Tror jag ska göra det fram till ul om en och en halv vecka. Så då hoppas vi på ett eller två pickande hjärtan!
Svar på tråden Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF