Inlägg från: Anonym (anna panna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anna panna)

    Sparpengar. Hur mycket?

    Vi har egentligen inte alls så mycket sparat som vi nog borde. Vi har valt att amortera i i huset vi bor och tänkt bo ca 10 år till. Skulle det säljas i dag har vi en vinst på minst 1 miljon och det lär vara en del mer den dagen vi tänkt sälja.
    Vi tjänar bra men lever gott, vi reser, äter gott, gillar att ha det bra i nuet. Vi har absolut så vi klarar när/ om bilen går sönder, diskmaskinen eller liknande. Vi tar helt enkelt av lönen om det är såna saker på 10-15 000 kr. Är det mer drar vi oss absolut inte för att ta något på räntefri avbetalning och betalar alltid in det innan tiden ens gått ut.
    Vi har också renoverat huset, dragit in fjärrvärme, byggt om och liknande för säkert 350-400 000 kr bara de senaste 4 åren, det är pengar vi inte lånat till utan jobbar in och betalt direkt.
    Nu när den tiden är förbi tänker jag att vi ser över ett sparande igen och kan nog snabbt ha ett på i alla fall 100 000 kr om vi skulle vilja det.
    Men jag ser inget självändamål att ha ett fett bankkonto bara för att, självklart en liten buffert men mer trygghet än så har jag inget behov av. Vi har hjälpt stora barn med hem och körkort också ändå av löpande inkomster.
    Rätt som det är ligger man med näsan i vädret eller så och vad tusan ska man göra då med alla miljoner på banken Guld i mun

Svar på tråden Sparpengar. Hur mycket?