Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2017-04-20 23:32:39 följande:

    Hcg = 81 = GRAVID!!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! <3


    Jaaaaaaaaa!! Vilka glada nyheter Maran! :D :D :D

    Grattis grattis!!! Nu är det fler gravida i tråden än ikke, visst? Det är ju kanon! Nu får vi andra följa era spår :)

    Kram och håll oss uppdaterade om hur det går med HCG:n, om du får nån symptom etc. när har du "testdag" från kliniken, eller du fick ingen sån utan du fick en "hcg blodprovsdag" ist? ;)

    Kraaaam
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-04-21 11:06:20 följande:
    Maran - Blev det något plus på urintestet du tog i morse?

    Ego: Själv är jag lite trött på em och lite illamåendekänslor vissa dagar, men inte alls så jag kräks. Kissar oftare, men vet att det blir så av kortisonet också.
    Annars mår jag bra. Jag har inte tagit fler hcg, för påsken kom emellan.
    Vet inte om jag kommer bry mig om att ta fler, får se hur jag gör.
    Underbart Undrande!!! Att inte må illa och vara gravid :) längtar efter att få vara gravid jag med. Hur långt kommen är du nu?

    Maran, ok så nu är du officiellt gravid enligt kliniken? 

    Eftersom det har gått så bra för er och andra man läst om som blivit gravida genom äd så har jag inga tvivel längre att det är rätt väg att gå. Som sagt känner i hjärtat att jag vill ge det ett försök till med egna ägg men sen är det nog nästa steg att gå :) Sambon är ung ju som sagt 30 år (min lilla lammkött hehe) så förhoppningsvis så är hans killar tiptop. Dessvärre så fick vi inte reda på resultatet på hans prover denna vecka, antar att det är påsken som kom emellan så att det dröjer en smula... Jag vill ju sätta igång snart! Man blir inte yngre....! Känner mig dock hoppfull idag och är redo för en omgång hormoner :) nu ska vi se vad sambon säger om det hela när jag berättar om mina planer. Vill inte göra det förrän vi har fått resultatet på hans prover.. Segt segt att vänta!

    Jaja ha en trevlig lördag allesammans!!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-04-22 12:52:54 följande:

    Hej på er!

    Furry, GAAAH! Jäkla människor att vara sega med resultatet....!!! Hur lång tid skulle det ta sa de, och hur länge har ni väntat? Var tog ni det? Tjaaa kliniken är förstås positiva och jag är ju gravid, men de säger också att HCG ska stiga osv. De är en liten aning försiktiga i sitt gratulerande liksom.

    Undrande: jodå, det blev ett fint plus. Inte jättestarkt men inte svagt heller, lite svagare än det horisontella strecket.

    Ska ta nytt HCG på måndag, håll tummarna att det stigit som det ska är ni snälla! Nojig förstås... man har ju haft lite bakslag på den här fronten, plus som blir minus är VERKLIGEN det värsta som finns!!!!


    Maran73 skrev 2017-04-23 10:13:11 följande:

    Hallå hallå! Tog ett nytt hemmatest imorse för att jämföra, och det är ett mkt starkt och fint plus nu, teststrecket starkare än kontrollstrecket. So far so good! Nytt blodprov imorgon. Ha en bra söndag!


    Underbart Maran!! Vilken grej alltså! Det känns som om det bara var nån vecka sen du skrev om att ni skulle gå vidare med äd och nu är du gravid! Så glad för din skull!!

    Ja det är segt att de inte har informerat oss än om resultaten :( men jag kunde inte hålla mig så igår berättade jag för sambon om mina planer och han var helt med på det! Han hade själv tänkte denna vecka att det var synd att vi inte skulle prova igen när det gick så bra sist! Han tyckte tom att vi skulle köpa en trep-pack, alltså 3 försök!! Hmmm jag är lite tveksamt till 3 ggr men ja..... Vad tror ni? Det är ju det ekonomiska som sagt, annars hade jag också sagt ja till 3 ggr...

    Men ja han verkar vara med på det hela!! Så det var ju bra! Men som sagt vi väntar på resultaten och Undrande om de inte har hört av sig på måndag så ringer jag :)

    Ha en skön söndag alla sköna tjejer!



  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-04-23 13:13:30 följande:
    Tack Furry! <3 Det HAR faktiskt gått väldigt fort! Vilket är skönt, ville VERKLIGEN gå från fabrik till resultat nu...

    Tror du missat min fråga: på vilket klinik tog ni provet?

    Och hur lång tid SKULLE det ta trodde de? Slöfockar! (Med reservation för att d e posten som borde få sig en känga, hihi).

    Skönt att sambon är på! Ett eller tre är omöjligt att säga, jag fixade personligen inte mer än två försök, men lägger de två missfallen på det också. MEN ni har ju fått ett fint embryo f insättning t skillnad fr oss! Har du någon/kommer du ihåg "score" på det ni fick tillbaka? Säger aaaabsolut inte allt förstås men en fingervisning är det ju.
    oj sorry!! Missade ja :) vi gjorde det här i Malmö på RMC, tydligen enda kliniken som gör det i Sverige (tror jag!). Enligt sambon sa dem att det skulle vara påskstängt men jag minns inte det. Men han umgicks mest med dem eftersom det var ju han som var där och lämnade hehe det skulle ta 2 veckor, men man kanske ska räkna bort påsken då...

    Ja det är sant. Vi fick ett toppembryo sist (under 10% fragmentering vilket är riktigt bra och den delade sig i den takt en normal delning ska ske) de sa ingen score men embryologen sa att det "fanns stora chanser för att denna embryo blir en graviditet och ett barn" och jag tror att om vi gör långa metoden så kanske vi får lite fler ägg. Jag nöjer mig med 6 ägg och kanske 4 befruktade på dessa. MAn ska inte gapa efter mer och jag får inse att jag e ju 41 och då kan man inte förvänta sig tonårsresultat på 18 ägg ;)

    Ju jag e hoppfull!
  • Superfurry

    hej tjejer!

    Beklagar att jag inte uppdaterat er men det har varit en sjuk trist å stressig vecka! Massor på jobb nationella prov pågår för fullt och vi hjälper varandra att vakta så även om jag har mest svenska och engelska så har jag också vaktat i matte och annat :O helt slut! Sedan så har en vän valt att ta sitt liv och jag har varit så upptagen att jag inte hunnit reagera förrän nu idag då kom chocken och jag har hållit mig inne och varit helt förstörd. Det är en vän från förr men vi var mer nära då. Känns fruktansvärd. Sätter helt klart perspektiv på livet och annat. Tänker mycket på hens familj. Så ja.

    Tackar som frågar Maran och Undrande. Jag ringde i onsdags då jag verkligen inte haft en stund ledig må-tis, men fick inte tag i någon och då mailade jag och fick som svar att "vi behandlar alla patientärenden per telefon så du måste ringa" jag bara va men ni har ju lovat att ringa?? grr blir ledsen och irriterad. och så är dt röd dag på måndag så jag kan inte ringa och skälla på dem. Mitt mail förklarade att vi inte hört och bad dem höra av sig men ja det var det svaret jag fick. Så nu får jag ringa dem på tisdag. Känns som att jag inte orkar med flera trista grejjer. Vad brukar de säga? Att de alltid kommer i tre? :( Men jag hoppas ju på att det är bra nyheter!

    Så dessvärre kan jag inte uppdatera er. HAr skumläst tråden (35 inlägg sen jag sist var inloggad) och säger välkommen Shrigley och till smurfen: kära vän!!! Jag hoppas i mitt innersta att dessa sega ägg hinner ikapp. Som MAran sa, de kan växa tilll sig så förtrösta inte än vännen! Det kanske blir bättre!!

    Maran och undrande grattis till era fortsatta graviditeter. Det ska gå hela vägen har jag bestämt för er båda!! ;) Och Maran hoppas att dessa spottings inte betyder nåt trist. 

    Massa kramar tjejer!!!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-04-30 14:14:39 följande:

    Hej!

    Skriver snart igen men behöver råd!!

    Nytt ul idag, Fortfarande osäkert om 2 blåsor på hö sida, men iaf isf en på 20 mm och en på 13 typ.

    Vänster 1 på 12mm alltså växt 4 mm på 2 dagar.

    Alltså 2-3 blåsor.

    Äp eller ej??? Hur stor sannolikhet är det att det är tomma blåsor i alla?? Är det värt göra ett uttag för 16000 kr...

    Hjälp vad skulle ni göra? Försöka hemma eller gå vidare?

    Har man mindre ont vid och efter Äp om det är få blåsor att ta ut?


    Smurfen! Vi har ju inte haft så många blåsor vi heller... Eller ja, har haft många men de har ju inte växt jämnt så vid äggplock är det ändå typ fyra som kan plockas. JAg hade sagt ja till äggplock, och om det är ägg i alla kan det vara så att det finns ett fint eller två (eller tre!!) i dessa blåsor. Som maran säger: det räcker med ett fint ägg!

    MEn jag förstår att det är svårt! Säger dem att du annars får äl sprutan så är det att försöka hemma? Kan ju funka det med....

    Ego: det känns lite bättre även om det nu har blivit offentligt om denna vän (jag fick reda på det ganska snabbt) ute bland alla andra nu så det är mycket poster på sociala medier där folk minns personen vilket gör att man inte kan sluta tänka på det :(

    Men ja en sak är säker: man ska helt klart vara mer öppet med psykisk ohälsa och prata om det mer. Det är en sjukdom som alla andra och som den ska folk som lider få behandling! Angående våra försök så ska jag ligga på luren imorgon asap de öppnar hos RMC för att få reda på resultaten imorgon. Jag börjar 9 imorgon så jag hinner ringa. Sambon är på jobb så han kan inte. det är alltså mer än tre veckor sen vi var där så de kommer absolut att få sig en åthutning!! grrrr

    Om resultaten visar sig vara ok så kör vi ett försök asap och antagligen får jag börja med spray i slutet av denna vecka så håll alla tummar för att provresultat är bra!!!

    Shrigley: jag har också haft mycket problem med cystor. Vet ej ifall du har följt tråden länge? Jag har en jäkel som växer varje gång jag har gjort IVF och blockerar hö äggstock. Sjukt irriterande! har aldrig hört att en cysta får en att blöda dock. Men ALLA verkligen alla säger till mig att cystor är normala och att jag bara får leva med s-iten men jag tycker inte att det är normal att den ska växa och blockera och ta plats från andra blåsor..... Men det är jag det. Läkarna struntar mycket i cystan dessvärre och gör inget åt den. Vad säger dem om din? vill de tömma den och så?

    HA det en fin första maj alal kämpar!


    Smurfen tänker på dig!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-05-02 09:17:50 följande:
    Hallå igen !

    Tack igen för råd :) Så hjälpsamt !

    Pratade med läkaren igår och hon sa de kan plockas redan vid 12, 13 mm, och då vara mogna, och det har de ju passerat nu, och kanske som du säger nån gömt sig, eller nån av de andra mindre som växt ikapp, så som mest i så fall 4 ägg, men mer sannolikt 2-3. Får vara glad för det ! Är ju två mer än normalt vid Äl !

    Så har bestämt oss för äggplock ! Apnervös är bara förnamnet ! Försöker tänka det inte alls behöver vara så smärtsamt så att jag kreverar. Dessutom bara få ägg som ska ut.
    Så glad jag är för att ni bestämmer er för det lite som du säger då vet man att dina ägg och hans spermier går eller inte går ihop. och som Maran säger om det nu går åt pipsvängen så har ni försök och då kan man gå vidare med nästa steg äd. eller vad nu nästa steg blir för er :) Men nu hopaps vi på minst 3 fina ägg!!!!! Spännande Smurfen yeih :)

    Undrande och Maran tackar som frågar. Ja vi fick idag det efterlängtade samtalet och jag är så lättad. Fiiiina fina spermier, massor 500 miljoner, de simmade fint och ingen eller mycket mycket lite fragmentering så mao en normal och god resultat, PEW säger jag bara P E W. Sambon och jag gjorde mentala high fives då han är på resa med jobb och jag är hemma. Så skönt och så lättad. Då är det förmodligen bara mina kassa-gamla ägg som spökar och det känns ju mer acceptabel, man kan ju jobba mer med äggkvalitet med akupuntur etc.. och om det blir äd så kommer ju unga friska ägg med min sambons spermier att göra susen Bara ugnen det ska bakas i håller måttet :) Men det kändes skönt med en mindre sak att tänka på sas :D glad!!

    Mailade kliniken direkt och bad om att starta asap. Så vi får se!

    Smurfen vi kör faktisk på Copenhagen fertility igen. Inte för att vi är så nöjda med dem, men för att de har en lägre pris för par som redan varit patienter hos dem så vi sparar 9000 kr. för ett ICSI försök till skillnad från Triangeln, pengar som sedan kan användas till en ev. äd eller ett nytt försök ifall resultatet på nästa försök blir mycket lyckad. men den dagen den sorgen :)

    Vi får se vad de svarar!!!

    Undrande du som kan en del, inte hört om man kan ta naturliga immunnedsättande? Läste nånstans om att devilhorse claw (eller vad det heter ;) ) var eller liknade kortisoneffekten, men var ett naturläkemedel. Vet ej om detta stämmer dock, det var en engelsk sida.

    Ha det fint tjejer!!

    En lättad Furry
  • Superfurry

    Hej igen!

    Jag är lite sugen på att dra till Stockholm och gå till denna klinik men vet ej är jag ska hinna det. Mycket mycket på jobb just nu! Blir ju en projekt då vi bor i Skåne.

    En nära vän ska till Bilbao snart. Vet någon ifall man kan köpa det receptfritt i Spanien också?

    Skällde lite på dem men inte mycket då hon som svarade jobbade inte i laboratoriet kändes det dumt att skälla ut henne. Hon svarar bara i telefon. Sen med det glada beskedet så glömde jag bort att bli arg. Ja han hade många och det har blivit så mycket bättre än för några år sedan när vi startade allt detta då hade han mindre och många var lite sega. Vi lever ju rätt nyttigt båda två nuförtiden så det har gett resultat, helt klart! 

    Apropå naturläkemel så tar jag redan omega 3 och d vitamin. Ska googla vidare om naturläkemedel och om det säljs prednisolon eller liknande receptfritt i Spanien.

    Ha det super tjejer och Smurfen: det komemr att gå så bra imorgon!! Updatera oss så fort du kan. Hejar på dig härnereifrån!!!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-05-03 12:27:47 följande:

    Rapport!

    Hela 3 ägg kunde hönan värpa:) :)

    Ett var dessutom ett de inte trodde skulle växa ikapp!

    Allt gick riktigt bra gjorde inte alls ont så oroar mig i onödan som vanligt, kändes bara lite ont när de sätter in skohornet plus kändes pytteliten när de satte sista bedövnings dutten. Kändes inget när hon tog ut blåsorna!

    Pepparpeppar inte ont efteråt men piller hemma ifall att.

    Så nu bara vänta tills imorgon och se om någon är mogen.....Och dessutom vill bli befruktade. Gah! Börja med lutinus ikväll.

    Vilken emotionell pärs ...Blir ju helt matt!...sov som en kratta inatt men nu på sofflocket :) ut i solen sen på promenad.


    Yeih!! Grattis Smurfen till fin resultat!! Och grattis till att det inte gjorde så ont :)

    Så glad jag blir för er! Nu får vi hålla tummarna att alla de fina äggen blir befruktade och att du får ruva :)

    EGO: Själv är jag stressen själv! Vi kör toughest nu i helgen och jag har en hög av nationella prov att rätta så som VARJE år tidigare sitter jag inne o rättar när alla andra är ute och njuter av fint väder. Suck. . På lördag ska jag börja med sprejen och på CFC vill de "bara" ge mig 225 gonal f till skillnad från att ha fått 400-450 innan. Men det är kanske bra? enligt dem så satsar de på att jag får mindre men bättre ägg. Låter klokt men är så rädd att jag inte ska svara på en sån låg dos :O triangeln ville ge mig 300 och hade exakt samma förklaring. Tyckte 300 lät ok men 225 låter lite... Som vanligt är dem vaga i sina förklaringar och jag får två korta meningar som förklaring. jag får panik! Visade mailet för sambon som direkt sa att nu byter vi klinik!!!! Han skulle ringa dem för att höra då han blev så upprörd. Men ja det är ju stort prisskillnad....!!! Gah vad göra?

    Jaja sån är det!! 

    Maran så bra att HCG stiger torts dumma dumma spottings. Hoppas att dessa slutar snart, trots att HCG.n stiger så är det inte kul med sådant. Det vill man helst slippa ju! Haha jag lovar låta bli naturläkemedel, men jag tänkte att det nu var lite bråttom och får jag inte recept på dessa så.... man tager vad man haver sas ;) 

    Undrande, nej dessvärre ingen som ska till Grekland snart. Mina vänner är inga chatermänniskor (inte jag heller för den delen) så om de åker dit så åker dem för att uppleva kultur etc etc. så då brukar det bli andra ställen, som Bilbao till exempel ;)  haha :) men jag har informerat denna vän om att kolla efter prenisolon , det verkar faktisk inte som att det är receptfritt, jag pratar spanska faktisk och jag har googlat och det verkar inte som det.. men jag har som sagt bett vännen som inte alls pratar spanska att kolla ändå. Hon har fått reda på att det är till mina allergier (har ju pollen och hund(hästallergi som inte är konstaterat men som jag vet att jag har då jag får alla symptom) och att jag bara blir daltad med hos vården så att jag vill ha fort. Ja hur skulle jag annars förklara varför hon ska handla det till mig? hahaha hon vet att vi försöker men om jag hade sagt vad jag ska ha det till hade hon bara gett mig en lecture om att det är farligt att ta sånt om jag ska bli gravid etc etc. (ja vad heter lecture egentligen på svenska? en åthutning? En föreläsning om riskerna säger man det? sitter med nationella prov i engelska så min hjärna är en gröt av språk just nu ;P ) fick redan en mini-lecture nu när jag bad. hehe

    Nä nu ska jag jobba vidare här. Vi hörs alla goa tjejer och Smurfen håll oss uppdaterade!!! Kram
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-05-03 18:43:27 följande:

    Hej tjejer! Nu kommer ett nervöst depp-inlägg med ego-tema...

    Sitter i väntrummet på gyn akuten då jag började blöda imorse... Mejlade kliniken som bad mig göra VUL om det gick, så jag ringde Södersjukhuset (överdrev kraftigt annars kommer man ju ingen vart!) och, ja... här sitter vi nu. Har inte ont bortsett fr ett lätt molande över ryggslutet och i slidväggarna (har så ibland normalt) vilket dykt upp kortare stunder, men inget att tala om direkt. Blödningen lugnat sig också, bara lite nu. Lätt förhöjd temp och blodtryck, det sista tror jag beror på stressen faktiskt, hoppas det iaf! Detta kan gå precis hur som helst känner jag! Usch...


    Åhh nej Maran!! Hoppas hoppas att det inte är något allvarligt utan bara blödning (bara och bara) men läst att det kan vara ganska vanligt. Trist ändå!!! Tänker på dig ja me' en massa kramar <3
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?