• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Pyret2017 skrev 2017-03-02 18:18:52 följande:
    Det blev till slut inga blastisar att PGS:a Ingen klarade sig över dag 4. Min tes är att vid det laget hade mina ägg passerat 'bäst-före-datum'. Det kändes ändå som om de gjorde allt de kunde. Hade vi kommit dit tidigare så kanske - jag hade ändå några blastos under det året vi gjorde behandling Sverige fast de blev ju MF o kemisk grav efter insättning. Och som du säger - Menopur ska vara bättre för äldre kvinnor och ge bättre kvalitet om jag förstått rätt.

    De sa att värme på simmarna/varma bad eller att dusha varmt direkt på inte var gynnsamt. Men jag vet inte hur stor påverkan just det har. I vårt fall så var det nikotinet och min mans rökning det som var absolut värst men de ville att han följde alla deras rekommendationer. Han var rätt också nedstämd i perioder.

    Hoppas det var lite svar!
    <3
    Jodå tack för svar ! Ok ja det är ju också ett steg i processen, att få veta att ens egna ägg passerat bäst före. Då är det lättare gå vidare kan jag tänka mig. Kanske kommer vi dit också, min sambo och jag...:(

    Men som tur är finns ÄD, om vi går vidare. Kändes lite bättre när jag läste Marans artikel att visst DNA passerar från mig till bebisen också. Vet inte varför jag är så noga med att barnet ska få mina gener, me det tillhör mänskligheten antar jag!

    Hur gammal var du när ni gjorde "vanlig" ivf?
    Pyret2017 skrev 2017-03-03 17:38:14 följande:
    Hjärta Det gick bra idag! Vi fick se lilla pyret köra ett träningspass.. Många benböj! Jag hade nog inte fattat hur mycket man skulle se. Jag väntade mig en liten blobb med knappt utvecklade armar och ben men istället satt pyret där som en minimänniska med stor mage och spinkiga långa armar och ben.. Jag grät floder, mannen försökte hålla sig samman (tror jag såg en liten tår men det skulle han aldrig erkänna) och min läkare/gyn jublade. Hon har följt oss från början av karusellen i princip och därför bokade jag UL med henne och inte hos MVC.
    Men, man kan ju inte slappna av för det.. Min läkare på MVC har sagt att jag är 'risk' och att jag bör invänta vecka 15 innan jag kommit över min riskperiod. Hjärta

    Vi kommer göra NIPT nästa vecka på Ultragyn Odenplan. Tydligen kan inte alla NIPT tester ta DÄ men de ska kunna göra det, det kostar 7000 om jag kommer ihåg rätt.

    I Stockholm så får man NIPT gratis om KUB är 1/200 eller ännu större risk men jag tror inte att det gäller i hela Sverige ännu, ring och kolla med din gyn eller MVC!

    Kommer ni ta reda på könet efter insätt? För ni kommer göra PGS, eller hur?

    Trevlig helg och kramar till alla!
    Sååå himla gott det gick bra! Kan förstå man blir känslomässig. Det är ju ett liv därinne!

    Hur kommer det sig de säger du är "risk"?

    Ha en bra helg alla härinne!
  • smurfen 11
    Pyret2017 skrev 2017-03-03 18:39:15 följande:
    Ja, det var verkligen ett steg i vår process mot ÄD. Vi gjorde uttag för PGS och IVF hela 3 gånger med samma resultat - typ 6-8 ägg men ingen blasto (och dessförinnan hade vi ju också gjort IVF:er i Sverige). Så, någonstans där började jag känna att Nja, det är inte så kul att ta de där sprutorna, sövning och att få en nål uppkörd för att suga ut ägg. Plus att jag ju inte blev yngre direkt. Vi hade fått fortsätta om vi ville (fast de varnade att chanserna var små) men som sagt, till slut så kände jag att jag fått nog av uttag och MF och allt annat..

    Jag förstår helt och hållet ditt 'gen-tänk'. När min man tog upp att vi kunde göra ÄD om inte IVF fungerade (han tog upp detta INNAN vi ens börjat med första IVF behandligen...) blev jag SÅ arg och tyckte att han var dum i huvudet - det var ju inte mitt barn om jag skulle bära en annan kvinnas ägg... Men, jag tänker inte alls så längre, nu skrattar jag när jag ens tänker på att jag blev så arg. Fast resan hit har också varit en process som mognat i takt med att inget annat fungerat.

    Vi påbörjade IVF när jag var 41, jag är 43 idag.

    Jag vet faktiskt inte varför jag är risk men MVC läkaren sa det. Kan vara ÄD, ålder, MF kanske. Hon var iaf nogrann med att tala om för mig att jag måste dra ner på mitt tempo och att jag måste förstå att det är allvar nu och att jag är risk och min riskperiod inte är de 'vanliga' 12 utan att jag snarare får räkna till v15.

    Kramar till alla!
    Det är vad läkaren tror om mig också, 6-8 ägg, men jag börjar bli mer tveksam till det här med ivf/pgs. Inte för att det inte är bra, utan blir tveksam på min egna förmåga att ploppa ut de antal ägg, som sen dessutom ska bli blastisar! Är så rädd jag får samma resultat igen, alltså inte svarar på stimuleringen :( Hade förra omgången gått bra, så hade jag varit taggad nu, men nu...usch. Vi ska väl gå till ett ivfmöte vi har inbokat hemma nästa vecka, för jag har miljoner frågor oavsett om vi gör ivf eller inte. Blir sannolikt inget denna månaden hur som helst, då vi är fullt upptagna med flytt.

    Vad betalade ni förresten för äd? Tyckte du skrev 13000 i nåt tidigare inlägg, det är väl nästan 130000 kr??
  • smurfen 11
    Pyret2017 skrev 2017-03-05 13:26:39 följande:
    Hej igen Smurfen,

    Jag har tänkt lite på det där med gener. Egentligen så är det nog så att jag 'kom över' den mentala spärren vad gäller att sätta in ett donerat ägg men vad gäller gener så har vi ju faktiskt valt en donator som ser ut som jag gjorde när jag var upp till 12 år (fick 5 bilder på henne i 2-12 års ålder, och framför allt 2 bilder kan jag knappt skilja från bilder på mig själv!), vi har dessutom samma utbildning och i princip samma intressen. I hennes personliga brev så uttryckte hon värderingar som jag starkt själv också tror på.

    Så jag har ju faktiskt letat 'mina' gener både på utsidan och insidan när vi vände oss till ÄD. Det var också all information som avgjorde valet av klinik, AvaPeter.

    Jag tyckte också att Marans artikel var intressant! Dessutom har jag fått höra att det är den bärande kvinnans kropp som 'aktiverar' de gener som sedan blir dominerande hos barnet (vad exakt det nu innebär, men det låter betryggande iaf - att man har ett litet finger med i processen!).

    Ha en fin söndag!
    Kramar till alla!
    Hej igen  ja:)

    Ok, vi (eller jag), funderar nog mest på att ta Ava Riga, tror inte man får så mycket info som ni fick dock. Fattar vad du mena att du "kollat" gener på utsidan också, jag vill också få så likt som det går. Fick ni leta donator själva., eller la de fram förslag?

    Jag känner också lite att, de flesta donatorer har ju lämnat ägg förut, så det finns ju barn överallt till slut som är släkt, vet inte hur jag ska tänka där, gillar inte riktigt det...behöver komma över den spärren i så fall. Blir lite fabrik över det hela. Men tror det finns nån klinik där bara vi får äggen?
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-03-04 21:06:37 följande:

    Och så en fråga till er, lite nyfiken på var ni alla bor? Pyret var väl Stockholm om jag minns rätt, och där bor även jag. Hur är det med er övriga? Vore kul att få lite mer info om er, om ni vill dela det givetvis.

    Tänkte även våga avslöja mitt förnamn, Mia, trevligt att träffas!


    Jag bor i Göteborg. Vet inte om jag vill avslöja mitt namn, det är nämligen rätt ovanligt, men inget illa ment!

    Ha nu en riktig härlig semester, lata er så mycket det bara går:)

    Förresten, fått svar på pgs:en?  I helgen drömde jag att nån läkare ringde tillbaka till mig och sa det hittat ett perfekt pgs embryo, de ringde även till en till, kanske var det dig?
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-03-07 11:09:49 följande:

    Hej Alla och wow vad här skrivs. 50 inlägg sen jag sist loggade in! Hinner dessvärre inte kommentera allt och har enbart skumläst det mesta. Jag mår lite bättre nu och har fått lite styrka. Har tagit kontakt med en kurator och ska träffa hen snart. Kände häromdagen att nu r¨cker det med att vara stark själv, nu behöver jag lite hjälp.

    Mycket intressant information om äd här på tråden ser jag och jag är glad över att det finns kvinnor härinne med alla dessa kunskaper! En hel kunskapsbank kan man tillgå :) det känns lite som om tråden har gått från att många gjorde IVF till att mer och mer bli äd tråd, men det är ju bara bra då har man båda sakerna härinne och kan känna att man passar in oavsett vad man bestämmer sig för!

    Smurfen-velar du fortfarande på klinik och hur ni gör? Ack vad jag förstår dig! Jag är i samma sits!! Nu så har vi bestämt att vi tar en sådan fragmenteringprov på sambons simmare och sedan tar om FSH på mig sedan diskuterar med Triangeln och när vi gjort det, tar ett beslut om hur vi gör. Jag känner precis som dig att det kanske inte är lönt och jag vet inte om jag kan prestera för IVF. Får ju så få ägg... :(

    Maran: så då är ni igång med eran äd? Skönt!! och superskönt med semester bara njut och slappna av och drick goda paraplydrinkar!

    Pyret: vad fint att få se det lill livet och att "hen" mår bra :) grattis!

    Undrande: tack för all info du postar, försöker hänga med i det hela och kanske jag frågar dig lite om allt när vi väl har bestämt oss för hur vi går vidare.

    Nu till ego! :)

    Tog ju proverna igen TSH och prolaktin. nu helt plötsligt visade det sig att jag har normal TSH!!! Say what liksom! Så för att avgöra vilken av proverna var rätt så ska jag dit idag efter jobbet och ta nytt TSH och prolaktin för den var fortfarande hög. Men tänk om FSh också var fel eller ja, lite iaf? Nu undrar man alltså, hur kan de ta så fel i laboratoriet? Eller kan något jag gjorde den dagen ha påverkat? Tankarna går... Men vi kör inte igång denna månad ändå då vi behöver mer tid. Det har också visat sig att sambon har för låg TSH, han hade 0,02 vilket ska vara superlågt. Någon som vet om detta, alltså om det går att medcinera och varför man kan få så låg? Har goooglat men tappar mig bort i alla förkortningar och svåra ord. Pew. Han är jätteorolig och blev ganska nedstämd. Typisk! Samma dag som jag får reda på att min TSH är normalt så ringer hans läkare och säger att hans är onormal... Jag säger detta igen: alltså vi har sån otur med våra försök. Det dyker upp sådant hela tiden. Inte vidskeplig, men ibland känns det som om "någon" önskar oss ont och därför blir det så. Min vän som jag pratar om allt detta med, hon föreslog att jag skulle prata med någon som förstår sig på sådant alltså onda krafter och sånt. Jag bara skrattade. Jag är ju akademiker! Jag tror inte på sånt hokus pokus men ibland undrar man.... :=O haha inte tycka att jag är knäpp. Men vi har sån otur! Allt som kan gå fel går fel oftast vid våra försök. Så man undrar ju. Eller så är våra kroppar knasiga bara. Därför det inte blivit några barn än.... :)

    Hej så länge tjejer!


    Härligt höra från dig och att det ser lite ljusare ut! Men vad säger du, kan man kolla sambons TSH också?? Eller klart man kan, men visste inte det hade betydelse? Det ska jag be kliniken göra, kolla min sambos TSH. Bra ni ska kolla simmarna också, önskar jag bodde närmre Skåne så vi kan göra det också. Ju mer info man får, desto närmre sitt beslut kommer man.

    Bra att du ska prata med någon om allt detta, hjälper ofta lufta tankarna med någon utomstående.

    Prolaktin ska ju tas innan tolv, tänk på det, det kan nämligen bli högre "i onödan" annars. När jag tog mitt som va på 1000, så gjordes det kl 15.30. Så kanske hade jag lägre egentligen då. Men vad bra ditt TSH är normalt! Då slipper du medicin förhoppningsvis. Håller tummarna att proven är bra.

    Jovisst är det super med all info här! Nästan bättre än gyn och läkare :)

    Ego:
    Vi ska sannolikt inte heller starta denna månad, även om åldern stressar. Vi har fullt upp med flytten om tre veckor:) Kommer precis vid äp isf. Istället ska vi till ivfkliniken här i Göteborg om en vecka, och jag har miljoner frågor till läkaren då;). Men har inte bestämt oss för Finland eller Sverige, jag blir tokig! OM vi får nån blasto så är det ju bra vara i Finland, men om inte, funkar ju Sverige lika bra. Dessutom billigare här. Blev ju helt spak efter det misslyckade försöket, därför tvekar jag.
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-03-06 21:15:17 följande:
    Det handlar nog om par som själva gjort ivf på kliniken och har fått så många barn de vill ha, och sen skänker de överblivna till kliniken. Kliniken kan då sen sälja dem istället för att kasta dem. Men risken då är ju att ev. fertilitetsproblem som paret har kommer gå i arv, till andras familjers barn också. Tex kan en man med "slöa spermier" få söner som också får "slöa spermier" och själv tvingas göra ivf i framtiden.

    Det värsta jag hört om är dock en spermabank som inte var seriös, de lät en spermadonator bli far till ca 50 barn ! Sen upptäcktes det att mannen var bärare till en ovanlig genetisk sjukdom och ca 35 av barnen fått sjukdomen. Kommer inte ihåg vilket land det var. Så nog finns det en hel del fifflare därute, som alltid när det är pengar inblandat
    Men usch, vågar knappt läsa dina inlägg! Det är ju skrämmande att det går till så här! Tack för din info i alla fall!
  • smurfen 11
    Pyret2017 skrev 2017-03-06 17:37:33 följande:
    Låter bra att ni har ett möte inbokat. Alla cykler måste inte vara dåliga för att en är det. Vi hade cykel med bara 2 ägg i Sverige. Jag blev jättebesviken men läkaren förklarade att det är naturens gång, alla kvinnor har inte ett ägg som släpper på varje naturlig ägglossning, därför kommer antalet ägg att variera även vid uttagen. Men sen såklart har man sina grundförutsättningar så det ska inte fluktuera alltför mycket. Fråga din läkare om det och vad han tror. Efter min cykel med 2 ägg hade jag ju cykler med fler!

    Ja, vi tog premiumdonator med full info och färsk cykel - det var därför det var så dyrt!  De har massor av olika priser beroende på profiler, färsk eller fryst etc. så det är lite förvirrande.
    smurfen 11 skrev 2017-03-06 15:09:19 följande:
    Hej igen  ja:)

    Ok, vi (eller jag), funderar nog mest på att ta Ava Riga, tror inte man får så mycket info som ni fick dock. Fattar vad du mena att du "kollat" gener på utsidan också, jag vill också få så likt som det går. Fick ni leta donator själva., eller la de fram förslag?

    Jag känner också lite att, de flesta donatorer har ju lämnat ägg förut, så det finns ju barn överallt till slut som är släkt, vet inte hur jag ska tänka där, gillar inte riktigt det...behöver komma över den spärren i så fall. Blir lite fabrik över det hela. Men tror det finns nån klinik där bara vi får äggen?
    Och som UndrandeSökare skriver (bra sammanställning!) så har de även ett paket med 'baby-garanti' men jag tror att det kostar runt 225.000 SEK. Helt galet!

    Vi fick tillgång till databasen med donatorer så kunde vi själva söka på bilder och profiler etc. Så vi gick igenom dem och valde ut 7 (fast vi hade i princip redan bestämt oss) som vi skickade till deras donator team för matchning med foton på mig. De kom tillbaks med hon vi valde plus en till (som vi hade satt som nr. 2 om vårt förstahandsval inte fungerat. Vi hade inte satt våra förslag i någon prio-ordning till teamet så de plockade ut dem utan att veta hur vi tänkt så det kändes bra). De skrev dessutom, om hon vi föredrog, att hon var en 'excellent match' och de jämför med hur hon ser ut i vuxen ålder.

    Jag tror att om man väljer en annan klinik där man inte får se bilder så har de också team som matchar utseendet och jag tror att de är jätteduktiga! Annars skulle de ju inte ha kunder/patienter till slut om alla fick barn som såg helt olika ut mot föräldrarna. Teamet på AvaPeter hade säkert gett oss en av de 2 donatorerna vi själva föredrog om de hade valt utan att vi var inblandade fast då hade vi inte fått all annan info!

    Vad gäller äggen så vet jag att vissa kliniker delar 'äggskörden' mellan olika par. I vårt fall fick vi donatorns alla ägg (så de vi inte stoppade in har vi i frysen). Hon har donerat 2 ggr tidigare till 2 olika par och det tror jag inte att man kan förhindra (eller att klinikerna bara använder sig av en donator en gång om de vill göra en omgång till). Vi tyckte också att det kändes lite betryggande att hon haft bra resultat innan med sina ägg.

    Jag brukar tänka att Europa har ca 750 miljoner invånare och i vårt fall finns ju redan 3 barn och ett fjärde på väg hos de andra 2 paren, så totalt 4 andra barn med 'vår' genetiska mamma spelar inte så stor roll på det stora hela. Papporna är ju dessutom olika!

    Jag tror att AvaRiga är ett jättebra val! Undrande och Maran kan säkert ge mer input!

    Kramar till alla!
    Vår läkare i Finland sa det också, att det kan variera från cykel till cykel. Men det var tillräckligt för att skrämma mig, att det gick så dåligt! Men  gör de äp på två ägg då, får man inte försöka hemma då?

    Skulle vara intressant veta vilka kliniker som delar ägg mellan par...så ni är det enda par som fått från henne då? Så ni kan ha till syskon? Men fan nu läste jag hon donerat till fler;)

    Tänk sen om ca 20 år, då kommer våra barn få kolla dna, för tänk om ett par är halvsyskon, har nån tänkt på det?? Eller jag som tänker tokigt...oroar mig som vanligt.

    Ska kolla med kliniken i Finland, hur de gör med ägg.
  • smurfen 11

    Vilket liv det är härinne, kul !

    Maran,

    Ha nu en riktigt skön semester! Tråkigt att höra att embryot inte var bra dock, men tänk, om en månad eller två kan du vara gravid! Måste vara en häftig känsla att veta att chanserna är större.

    Superfurry,

    Har också haft breakdowns så det skriker om det...just då finns det inget /ingen som kan trösta. Hade det bl.a när läkaren ringde från första ivf kliniken och sa AMH plötsligt var 0.6. Då slängde jag mig på sängen storlipandes och sambons fick krama om mig. Senast var i januari nu när det visade sig vid första ul att inget hänt i äggstockarna, då kom nästa smäll. Som du säger, man blir lite rädd, men det är ju högst normala reaktioner å andra sidan! När ska ni till Triangeln då?

    Pyret,

    Jo sjukdomar har vi ju också i våra egna gener, som nedärvts i generationer. Så det slipper man nog inte hur man än skaffar barn, sant. Bara hoppas klinikerna är ärliga och inte tar in kvinnor med farliga ärftliga sjukdomar som är nästintill 100% risk att få. Men det hade nog märkts förstås. Men enligt Undrande sökares efterforskningar har det ju hänt med spermier. Fragmentering i spermier, men så bra det kan fixas med unga ägg! Bra veta om man gör äd, för jag börjar undr om det är nåt i sambons simmare...
    Förresten, när ska pyret titta ut?

    Ego,

    Ja inte mycket nytt här...det snöar så fint i Göteborg:)  Ska ha lugn helg helt själv för sambon ska till Stockholm. Ska bli sååå gott! Man behöver vara ifrån varann ibland. Blivit mycket prat om barn och hus sista tiden så öronen och hjärnan behöver en paus. Ska på barnkalas, systersons son blir tre och smaska godis framför mello:)
    Varit och hälsat på min gamla goa moster på sjukhuset idag som fick stroke förra veckan. Tanten är 96 bast, men klarat stroken bra, helt fantastiskt! Då tänker jag, att tänk om man lever så länge, det är ju över 50 år till! Då hinner man kanske få barnbarn också! ( ska se till mitt barn inte segar sig med att skaffa barn, nu vet man ju hur det blir...)
    I övrigt känner jag mensen är på g i helgen, men det är ju inget konstigt :( man är ju van nu!

    Snöiga hälsningar från Göteborg, ha det så fint alla!

  • smurfen 11
    mlcmlc skrev 2017-03-08 23:35:29 följande:

    Hej! Hoppar in här efter att snälla rara Superfurry hämtat mig från en liten pyttetråd (eftersom det var så få inlägg trodde jag att det inte var ngn idé att ens försöka om man är över 40), men se här - 51 sidor att ta igen!

    Så hoppar gärna in om det är ok :)


    Gör min andra IVF och imorgon är det återföring - OM allt går bra. Försöker vara cool men är det inte. Verkligen inte. 

    Nåväl, ska läsa ikapp! Underbart att ha så mycket kunskap här :)


    Välkommen hit!

    Läser att du blivit mindre bra behandlad av läkaren, låter inte alls bra. Hoppas ni orkar ta upp det med henne så hon förstår hur du reagerat.
    Cakh skrev 2017-03-09 11:17:12 följande:

    Spännande
    All lycka till er.
    Jag är på väg till mitt första UL efter vi startade stimuleringen i lördags med Gonal-f 250. Vi kör det korta protokollet. Är 40 i sept och detta är vårt första ivf försök.


    Välkommen till dig med!

    Behövde du inte göra två ul efter ökningen av gonal?
  • smurfen 11
    Cakh skrev 2017-03-10 17:05:07 följande:
    Nä, inget UL 2. Brukar man göra det?
    Hur har du mått efter återinförandet? Blir troligen återinförande på fredag morgon och jag och sambon har en weekend bokad på hotell fre-sön
    Kram och trevlig kväll
    När jag planerade för mina två ivf:er så skulle jag göra ul två gånger, ibland måste dosen justeras upp eller ner, och då ser man på det andra ul:et hur blåsor utvecklas. Nu har jag aldrig gjort ivf, ena gången startade vi inte, andra gången avbröts det pga för få blåsor, så vet dessvärre inte hur jag skulle må efter insätt:(

    Gott med avkoppling efter insätt :)
    mlcmlc skrev 2017-03-10 23:38:39 följande:
    Just nu känns det inte sannolikt att jag någonsin orkar ens höra hennes röst igen. dessutom finns det absolut inget som kan få beslutet ogjort, så varför utsätta mig för henne igen, ödsla min tid? hon kommer knappast bli varmare efter feedback, hon lär bara säga ngt mer katastrofalt, vågar inte ta risken. det blev som hon ville och hon kommer förbli övertygad om detta och sover säkert gott om nätterna - jag får vara vaken! Grr på tal om det - hur har det varit med sömnen för er under behandling? Jag sover 4 timmar som bäst, men har iof en grov sömnstörning...

    ps jag kommer förmodligen berätta för den dr jag har bäst kontakt med ds
    Bra att du kommer berätta för en läkare du känner dig bättre med. Jag har själv klagat på vår första klinik, där vi aldrig startade upp. De behöver veta så de inte gör samma misstag igen.

    Din vän som fick barn vid 43 och 45, det var äggdonation eller?

    Att du inte får korrekt diagnos, låter märkligt! Det är ju din kropp. Har de mätt hormonet prolaktin? Det har ju med hypofysen att göra och stör ägglossning så den kan utebli. Jag hade högt prolaktin ett tag men det gick ner av dig självt.
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?