• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Superfurry skrev 2017-03-17 12:34:09 följande:
    oj!! Lycka till!! uppdatera sen med hur det gick :)
    UndrandeSökare skrev 2017-03-17 10:16:34 följande:

    Superfurry - Läkaren på AvaRiga sa till mig att minst 85 procent av äggen har kromosomfel hos en kvinna på 43år. Därför valde vi ÄD flr att öka chanserna och spara tid och pengar.

    Levande bibliotek ja det är vi det Pyret


    Ja! det var du som skrev det ja :) jag är 41 så kanske jag har 82-83% med kromosomfel, akupunkturen sänker det en liten smula (nu tror jag på akunpunktur men det är bara jag ;) ) då e vi nere i kanske 78-80% då blir det 20-21% som e ok. De ska träffa en supemanspermie och så är saken i hamn ;) nja alla vi som hänger här vet att det kanske inte är så enkelt, men idag känner jag mig hoppfull. 

    Trevlig helg!!
    Läkaren i Finland visade diagram med ca 75 % kromosomfel vid 42, så jag tror på honom :) Och 15 % graviditet. Sen finns det ju alltid variationer.

    Ja tappa inte hoppet Furry! Du som är så ung;)

    Ok då får vi höra vad triangeln säger då. Vi får bara göra en behandling i taget, fick inte köpa trepack som jag tänkt. Kanske inte orkat med det ändå, vem vet...

    Jo jag sa precis så, och kanske visste hon, men vill inte säga ändå. Hon förstod nog under tiden vi var där att jag var påläst! Men ivf Nordic i Malmö är ju samma kedja som min, och då borde hon veta?

    Jaså men då är det ju bra, om min kropp chockas igång! Hoppas jag inte heller får biverkningar, jag ser framför mig att jag har världens humörsvängningar och vill strypa sambon:)

    Jag ska börja med Synarela dag 21, kan det inte skada en ev gravididtet, då fäster ju ägget, OM man skulle fixa det på egen hand tänker jag?

    Efter min förmodade äl nästa vecka ska jag ta vaggisar tänkte jag som sista chans innan ivf. Har ju massa sånt hemma sen vi skulle göra ivf i höstas. Förstår det som att jag har progesteronbrist då jag får spottings ca 2 dagar innan mens.

    Trevlig helg på er alla !


  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-03-18 06:32:09 följande:

    Hej allihopa! Hoppas allt går bra! Spännande för er som satt igång Lycka till!!!

    Läste lite o akupunktur i tråden, tror stenhårt på det!

    Jag sätter igång IVF nästa vecka och tänkte fråga hur ni som tar kortison medicinerar? Börjar ni nån vecka innan? Hört man kan ta 5 mg 2 veckor innan sprutstart och sen öka?

    Supertacksam för svar!! Kram


    Spännande! Hoppas det går bra! Håller alla tummar som går!

    Ang detta med mediciner, förstår du och nån mer här i tråden bl.a  har nån eller några autoimmuna sjukdomar som gör att ni behöver extra hjälp.

    Själv vill jag också testa kortison för jag tror det kan va en bov i dramat. Men frågade ivf läkaren om det, och hon sa " man vet ju inte än hur foster påverkas av dessa mediciner under graviditet, därför skrivs de bara ut till de som verkligen behöver" Däremot tipsade hon mig om att kolla det med trombyl i alla fall, så såna tester ska jag göra om drygt en vecka på vc. 

    Kanske ligger nåt i det hon säger.

    Trombyl har inte jag, men albyl minor, och vågar man ta det? Tänkte ta det efter ägglossingen, då såna kan göra ägget svårt att komma igenom för spermier annars.

    Och till er som tagit Synarela, det ska jag ta från dag 21, kan inte det stoppa eller göra en ev graviditet omöjlig?   Tänkte OM det för en gång skulle ta sig denna älomgång...man slutar ju aldrig hoppas...
  • smurfen 11

    Hej alla!

    Vad ni håller på ;) !

    Jag har också köpt albyl, men det är ju inte bra när man ska bli gravid, hur kommer det då sig att man kan ta dom? Jag kommer inte börja med dom förrän någon dag efter äl, då dessa tabletter gör det svårt för spermien att ta sif igenom ägget.

    Kortison vet jag inte heller hur jag ska få tag på?, men som Superfurry så har jag inget i släkten med immun, vad jag vet, men är aldrig sjuk heller! Önskar så jag ska bli förkyld varje äl :) Kanske beror p å att jag är stressad, ni vet, så länge ångan är uppe blir man inte sjuk, men när ledigheten kommer, ja då blir man sjuk minsann!

    Behöver skriva ett ego inlägg...jag har i stort sett panik över detta med ivf..för att det gick så satans dåligt sist. Jag får panik bara jag tänker på att börja behandlingen, när jag ändå vet det kommer skita sig. Ursäkta men jag är inte så ppositiv just nu :( Så jag vet inte ens om vi ska göra det ! Drar mig för att ringa kliniken. Jag är nervös, stressad, ont i magen, och allt går ut över min sambo jag är bara irriterad. Dessutom ska vi flytta nästa vecka med alla förberedelser det kräver/krävt, ja allt, står mig upp i halsen och jag känner mig inte ens glad för det som faktiskt ÄR bra i livet.

    Nästa vecka ska jag till vc och ta blodproppbenägenhet prover iaf, eller vad de kallas. Om läkaren ser snäll ut ( min förra slutade dessvärre fick jag höra), ska jag fråga även om immun.

    Superfurry, spännande med Triangeln, då blir det ivf, får ni trepack eller vad? Skulle också viljka göra det där spermietestet, hoppas det går bra för er !

    Undrande sökare och pyret, hur kommer det sig ni tar fragmin också, hjälper inte trombyl enbart?

  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-03-18 06:32:09 följande:

    Hej allihopa! Hoppas allt går bra! Spännande för er som satt igång Lycka till!!!

    Läste lite o akupunktur i tråden, tror stenhårt på det!

    Jag sätter igång IVF nästa vecka och tänkte fråga hur ni som tar kortison medicinerar? Börjar ni nån vecka innan? Hört man kan ta 5 mg 2 veckor innan sprutstart och sen öka?

    Supertacksam för svar!! Kram


    Lycka till med starten nu :) hoppas på fina ägg ! Hoppas du fick koll på kortisonet också.
  • smurfen 11
    Cakh skrev 2017-03-22 20:37:41 följande:
    De satte in ett ägg i fredags. Ska testa hemma på sticka den 31 mars och det känns som en evighet tills dess..........och vänta är inte min starka sida :(
    Går du oxå på rmc?
    Kramen
    Spännande värre! Inte så långt till testdag då!
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-03-24 09:40:42 följande:
    Tack för grattis !
    Insättning 28 mars Alltså nu på tisdag !
    Så fort det gått känns det som !
    Det är ju i övermorgon, då är du / ni på väg dit idag eller imorgon då! Hoppas allt går bra nu, verkar som du gjort allt du kan med mediciner mm, bara lita på moder natur nu :)

    Vad kostar detta kalaset?

    Ego:
    Inte orkat bry mig om allt detta ett tag, eller såklart tänker jag på detta all vaken tid nästan, men bara vart inne och läst sista dagarna här. Fullt upp med flytt, plus fick ångest i torsdags kväll nu i veckan över detta med ivf, att det ska skita sig totalt igen...:( Behöver lite pepp från er känner jag! Ska ju om jag pallar, börja med Synarela nästa söndag. Läste i nån tråd här igår att en annan tjej blivit gravid med ivf egna ägg nu nyligen, hon är 42. Det ökar mitt hopp, jag är ju också 42. Sen är vi ju alla olika...

    Precis haft äl, och ska testa Lutinus en per dag tänkte jag, och även ta albyl minor från tors/fre. Är ju lite rädd för biverkningar i forma av magproblem, men vet jag bara ska ta tredjedels. På torsdag är det även dags gå till vc för blodpropprov.

    Vi ska ev till Stockholm om några veckor, ev kollar jag med Marie/ Fertplus om immun då.
  • smurfen 11
    Superfurry,
    Jaha, då har du också tänkt börja med kortison och albyl! Som du säger man behöver komma över sin nojor, jag är likadan! Tar du din syrras grejer då? Var det denna veckan spermietestet skulle göras?

    Maran,
    Så bra din mans spermier är bra! När är det dags för allt? Härligt det låter med er semester, hoppas ni är utvilade.
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-03-26 17:32:33 följande:
    Smurfen - Jo, det har nog gått ganska snabbt. AvaRiga har inga köer alls.
    Jag tog första kontakten genom att börja chatta med en av deras koordinatorer på deras hemsida i september 2016 efter mitt senaste missfall
    och sen har det rullat på efter det, med uppehåll för jul och nyår.
    Jag reser på måndag åter onsdag. Hoppas verkligen att det går bra nu,
    känns lite nervöst, men slemhinnan var ju mycket bra och det
    blev 12 befruktade ägg och ska sätta in 2 embryon så det är
    bara att hoppas att de vill fastna och stanna i 9 månader också

    AvaRigas prislista hittar du här:
    www.avaclinic.lv/se/prislista.html

    Hoppas det går bra med din flytt och med ivf ! Jag håller tummarna !

    Om du tar Albyl Minor efter maten så är det mindre risk för magproblem.
    Större risk för magproblem om man tar det på fastande mage har jag hört.
    Jag har aldrig haft några problem med Trombyl (samma innehåll), brukar ta det med mat vid lunchen. Men bestäm själv vilken tid som passar dig bäst.

    OBS ! Börja inte ta Albyl Minor innan du varit hos VC för blodprover för att mäta koagulationen !!!!. Risken finns att proverna blir felvisande, om du redan börjat med medicinen. Alltså gå och ta proverna först, sen börja med tabletterna.

    Försök få ta Lupus antikoagulans, Kardiolipinantikroppar igG och igM.
    Det var de som visade att jag har min koagulationssjukdom APS (Antifosfolipidsyndrom). Får du även ta igA är det ännu bättre.
    Dessa 4 prover hör ihop, men ingår inte alltid vid missfallsutredningar
    (inte allihop i alla fall). Så viktigt att man får ta alla ! Har man rejält förhöjt på något av dem kräv att du får ta om det 12 veckor senare för att fastställa diagnosen ! Det gjorde jag efter att jag varit hos Dr D och han tagit dem på mig. Då fick jag sen tjata åt mig att få ta dem i Sverige också. Nu när jag har diagnosen här så skriver läkarna ut Trombyl och Fragmin åt mig.

    Lycka till alla i tråden !
    Ok, blir intressant med en rapport från dig snart då, hur allt gått! Låter ju bra med alla förberedelser, mediciner, pgs och allt. Och 12 ägg dag två, hioppas det håller i sig :)

    Jo jag har alltid tagit medicin med mat, så den biten är jag noga med. Är rädd för magsår och liknande, men tar en fjärdedels så det är ju t.o.m mindre än en barndos. Och precis, ska inte börja med Albyl innan besök på vc. Tack för dina tips om immun, ska fråga när jag ändå är där.

    Ska testa Lutinus, börja om nån dag tänkte jag. Har ju aldrig testat det så vill börja försiktigt, jag gör ju ingen ivf nu, så då producerar väl kroppen eget progesteron också. Har köpt trosskydd:)

    Ska också knalla till apoteket och köpa testa tidigt test, då vi annars ska börja med Synarela på söndag, om inte jag får panik över ivf innan dess...:( Är ju inte bra antar jag ta Synarela OM man mot all förmodan skulle bli gravid. Äl var i helgen och då blir ju dag 21 start med Synarela.

    När kan man ta Progynon i naturlig cykel för att bygga upp slemhinnan, nån som gjort det naturligt, utan ivf och äd? Har en del sånt kvar hemma.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-03-26 20:49:09 följande:
    Hej du! Jo det var helt fantastiskt! Så härlig natur, och alla djur vi såg på nära håll! Lejon, giraff, elefant, gaseller, zebror, gnuer... Och på lite längre håll noshörning (där hade vi tur!) o flodhäst. Dessutom en gepard m tre halvvuxna ungar som jagade ikapp och fällde en bock precis framför och vid sidan av vår bil... Samt en leopard m liten unge i ett träd, och m ett byte som hon släpat upp dit. Så, rekommenderas!!! Zanzibar vackert, vaaarmt och väldigt lugnt. Mer än nöjda!!!

    Se ovan mitt svar t Undrande, det rusar framåt mot vår tur! Kan ju också vara t hjälp i ditt funderande, om ni prövar en gång till m vanlig IVF och det skiter sig igen, så går det verkligen fort om ni vill byta till ÄD! Här vilar inga halta löss... Beror förstås på om det dyker upp några hinder, men klinikerna utomlands verkar för det mesta mkt effektiva. Jobbigt för dig, att det känns så motigt! Stor bamsekram! Kan bara säga att vi INTE ångrar våra två IVF, trots resultatet. Vi har verkligen försökt, och då är det lätt (are) att gå vidare tror jag.
    Åh så härligt det låter, men se nåt djur som dödar annat djur fixar inte jag, inte ens på "mitt i naturenprogrammet" ! Tror Zanzibar är något för mig med bad och sol dock !

    Tack för peppet :) ibland undrar jag om det bara är JAG i hela världen som blir tveksam...på onsdag ska läkaren ringa så får se hur vi gör, och som jag skrev det var en annan tjej i annan tråd som nyligen blivit gravid med ivf vid 42...sen ska bara jag våga ta språnget själv...hade vart sååå mycket annorlunda om vi kommit till äp sist. Då vet man ju det funkar iaf.

    Jo så är det säkerligen, lättare gå vidare när man vet det inte funkar med egna ägg. Fast egentligen vet jag ju det redan:( Eller så är det själva befruktningen vi inte "fixar" själva, och nu kan få hjälp med, vem vet??
    Blir också orolig då sista läkaren nu sa max 5 ägg, ( om vi har tur något mer), men de andra två läkarna sa 6-8 ägg, sjunker äggantalet så snabbt på två månader, visst kan det variera också...fast denna sista läkare såg ca 9 blåsor totalt. Blir galen snart!

    Så kul det är dags för er snart också, med äd. Det har ju gått jättefort! Odla till blastisar låter som en bra grej.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-03-27 18:49:24 följande:
    Hej! Nej hu, jag tittade bort under den "grymmaste" delen! Men det var ändå... speciellt att se, även om man tycker jättesynd om bocken.

    IVF och allt detta är SÅ tungt, omöjligt att det bara är du som tvekar!! Eller? Tänkte som så att det inte är omöjligt att du hamnade i en "dålig" cykel, hade otur? I vår ålder kan det ju hända att det inte blir ÄL varje månad, trots regelbunden mens. Så det är kanske inte är omöjligt med dina ägg? Men, ja, antar att det inte är annat att göra än att harva runt alla tankar o känslor typ tusen ggr tills du/ni kommer fram till något. Stön, lider med dig! <3 Min uppfattning hittills är att man får lika många olika svar som personer man frågar! Fast iof sig är ju 5 ägg jmf med sådär 6-7 ägg inte så stor skillnad. Det är skit att det inte GÅR att förutsäga något, min läkare på första kliniken var mkt pessimistisk, sen blev hon överlycklig över våra 10 ägg! Hon sade aldrig vad hon trodde från början, men att "it doesn't look good". Och m tanke på hennes reaktion på de 10 (hon verkligen strålade!) så kanske hon tippade på bara några få. Så... Äsch, vet inte vad jag vill säga egentligen, bara att jag förstår att det är skitsvårt! <3
    Tack igen för input! Pratade med läkaren igår, och ser det riktigt dåligt ut kan vi ju avbryta igen, och då betala hälften, dvs 16000 totalt. Jag nämnde också min rädsla för äggplock men där försökte hon lugna mig och säga att nästan alla inte tycker det va så farligt. Jag är expert på och jaga upp mig ( behöver jag säga det...)

    Jo så kan det vara, får ju utslag på Äl varje månad, men kanske inte det släpper??

    Så nu är det väldigt snart dags för insätt, gud så spännande! Du måste vara förväntansfull, ska bli så kul följa dig. Och PGS igen, låter bra det.
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?