Inlägg från: Anonym (samma här) |Visa alla inlägg
  • Anonym (samma här)

    Kärlek på jobbet vanligt?

    Det är mycket vanligt skulle jag vilja säga, att känslor uppstår på jobb. Och du riskerar inte att förlora din anställning. Varför skulle du det? Det är vanligt med relationer kollegor emellan. Däremot, ni är båda gifta, så jag skulle nog råda dig till att låta det stanna där det är idag. Men lite småförälskelse för det ju himla mycket roligare att jobba. Eller hur?

  • Anonym (samma här)
    Anonym (ja) skrev 2016-11-24 14:49:43 följande:
    Ja det är väldigt vanligt att det uppstår attraktion eller känslor mellan kollegor, det är trotts allt människor man spenderar nästan lika mycket tid med som hemma. Dock är det långt ifrån alla som väljer att ta det steget längre och agera på det. Det finns tyvärr på tok för många förhållanden som spricker av just den anledningen.

    Kort sagt, känna... ok.... göra något av det.... inte ok. Det kan tyckas vara enkelt, men människor är inte alltid rationella och vi flyttar lätt våra gränser och dras med i saker vi inte alltid är så stolta över senare. Jag håller alltså inte med någon som tidigare skrev att lite romans på jobbet bara förgyller vardagen, det stämmer i princip, flirt och bekräftelse är trevligt och får oss att må bra, problemet är bara att det är som att balansera 200 meter över marken med sin familj som insats. Vissa fixar det galant andra trillar och familjen följer dem i fallet.

    Det finns en anledning till att de flesta arbetsplatser inte uppskattar romanser mellan kollegor.
    Det kan visst vara helt ok med kärlek och relationer på jobb. Beror helt på var det är. Men vore himla bra om båda är singlar. Det blir krångligare om båda är gifta. Kollegorna i övrigt kan ju vara kompis med ens make osv osv osv. Så det kan strula till det rejält. Är båda singlar dock så är det fritt fram. En chef som fifflar med en arbetstagare kan dock vara känsligt med tanke på avundsjuka och sånt.
  • Anonym (samma här)
    Anonym (ja) skrev 2016-11-24 15:14:58 följande:
    . Jag tror dock de allra flesta arbetsplatser inte är ok med romantiska relationer mellan kollegor eftersom det lätt leder till dramer som ställer till med problem.
    Jag vet att det inte är önskvärt då det kan ställa till problem ifall det skulle ta slut. Men att det "inte är ok" kan jag inte hålla med om. Och jag har har jobbat både statligt, kommunalt och privat. Inga problem. Vid ett tillfälle tog det slut mellan två kollegor inom gruppen, men de var vuxna människor och det funkade bra.
Svar på tråden Kärlek på jobbet vanligt?