• Maran73

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    dreamz skrev 2017-04-23 19:17:28 följande:

    Uppdatering ifrån oss!

    Torsdagen den 13 april föddes min son genom ks i v 28+2 pga jag hade havandeskapsförgiftning som sefan satte sig på mitt hjärta och blev hjärtsvikt. 4 veckor pressade jag min kropp till det yttersta för att kunna ge sonen mer chans.

    Hans ena lunga drabbades av pneumothorax. Vilket betyder att luft från lungsäcken läcker ut och dem fick sätta ett dränage.

    Dränaget är nu borta men han har fortfarande lite problem med lungan kommer antagligen ha det resten av sitt liv. Han är en envis liten kämpe med en stor vilja å säger gärna till om något är fel!


    Stort jättegrattis!!! Hoppas att ni, trots en skakig start, får en subermysig och lugn fortsättning på det nya livet!!! <3
  • Maran73

    Och, hej på er andra, en del av er "känner" jag ju redan. Men för dem jag inte stött på en liten presentation:

    Fyller 44 i augusti, plussade i torsdags efter första ÄD på AVA Riga. Så glad! Men förstås nojjig, det lär väl inte släppa förrän tidigast efter vecka tolv eller så... Känns inte som att jag är ensam om det iaf, vi kanske kan lugna varandra? Mer, en vuxen son, min man har inga barn men nu är tanken att han ska få ett. Haft två tidiga missfall och två misslyckade IVF m egna ägg.

    Nu vecka 4+4, minimalt m symtom. Men HCG stiger som det ska hittills. Spottings pga irriterade slemhinnor o svamp... slutar när jag tar Utrogestan oralt istället. Ska variera nu enl kliniken, är ju bäst vaginalt...

  • Maran73

    Hallå allihopa!

    Håller med Undrande, vi är ju så att säga tillsammans i det här med oro över allt från spottings, från- eller närvaro av konstiga symtom (vilka i mitt fall idag fått mig att googla vilt på utomkveds, enbart pga ett milt molande/stickande känsla, stööön!) till svamp och eventuella hotande missfall.. Man är glad och skräckslagen samtidigt, i alla fall jag!! Lätt är det INTE.

    Skönt att kunna skriva av sig här! <3

    Själv har jag återigen fått spottings nu när jag försökt ta progesteronet vaginalt, har kommit överens m kliniken att växla mellan att ta det oralt (tar Utrogestan) och vaginalt för att låta slemhinnorna vila emellanåt. Annars... fryser HELA tiden, trött (eller snarare letargisk?) och en aaanings ömmande bröst idag. Annars rätt ogravid som det känns. VUL om tre veckor är ordern, en eeeeevighet!!!

  • Maran73
    Radar7 skrev 2017-04-25 15:27:24 följande:

    Hej!

    Tänkte höra om det är fler som haft/har kramp i gallgångarna? Det är väldigt obehagligt. Läser på "Fråga doktorn" på nätet att kosten gör ingen skillnad. Att få krampanfall i samband med graviditet är något som vi ofta ser och sannolikt sker det en kontraktion i gallgången precis som vi sammandragningar i livmodern och mekanismen är därmed troligen densamma.

    Pratade med bm idag som sa att förra veckans blodprover på lever, galla och bukspottskörtel har bra värden, och inget som påverkar barnet (än?). Jag är i

    v 22 och haft dessa kramper sen v 12. Bm sa det är vanligt och brukar kunna gå över efter graviditet. Det finns smärtlindrande att få om det blir värre. Blir jag gul måste vi agera!

    Har en väninna som fick kramp 3 mån efter hennes barn kom ut, hon fick opereras.

    Undrar om någon haft liknande och i så fall har tips på något sätt? TACK på förhand. Krämpor verkar höra till Annars mår jag bra.


    Hej! Detta måste du förstås kolla m din läkare, men jag kan verkligen rekommendera Papaverin, ett läkemedel som verkar kramplösande i glatt muskulatur i mag-tarm kanalen. Tog det mot gallvägsspasm som utlöstes av morfin-innehållande hostmedicin (Cocillana) och det försvann direkt! Eftersom cocillana är det enda som hjälper mot rethosta mer el mindre tvingade jag min läkare att skriva ut både den och Papaverin därefter. Gaaaaammalt läkemedel men SÅ effektivt tycker iaf jag. Ok att ta som gravid också (klass A - inga kända risker) men som m alla läkemedel vid graviditet ska man ju ta så lite som bara möjligt.
  • Maran73

    Elvira o Gulsippa: grattis till tvillingarna och ni har alla mina tummar och tår hållna för att allt ska fortlöpa utan större bekymmer!!!

  • Maran73
    UndrandeSökare skrev 2017-04-27 14:36:22 följande:

    Maran- Har du fortfarande spottings efter du höjde östrogendosen från 3 tabletter

    till 4 tabletter dagligen? Alla mina spottings försvann direkt då !

    Hör av dig till din koordinator på AvaRiga och berätta föreslår jag, kanske dina spottings beror på något annat än östrogenbrist? Kanske progesteronsbrist?

    eller något annat...

    Har du ont i magen ?


    Hej! Höjde dosen Progynon på ett ganska tidigt stadium men det enda som gett mindre spottings är att ta progesteronet oralt... Idag fick jag dock spottings iaf, suck! Tröst är att det än så länge bara har kommit en enda prick som varit röd, och det var verkligen pyttelite! Resten brunaktigt lite slemmigt (ursäkta detaljer..). Och inte jättemkt det heller. Kliniken följer mina äventyr och detaljerade rapporter om mängd, konsistens och färg, haha. Senaste bud är magnesium (vet inte varför..) och nytt HCG imorgon.
  • Maran73
    Sus4nne skrev 2017-04-27 14:38:12 följande:

    Håller med dig! Har blött lite varje dag sedan i måndags, egentligen bara vid ett tillfälle per dag men igår var det lite mer och lite rödare och jag tyckte mig se en eller två klumpar. (Som mycket väl hade kunnat vara lutinus, men man befarar huvudet värsta) Självklart bröt jag ihop och trodde att det var kört. Men sen kom det inget mer och idag har jag inte blött något alls, än så länge iaf.

    Kram


    Usch. Usch! Det är iaf tur att det inte är mycket som kommer, eller tunnare klarrött liksom. Men när jag tar progesteron vaginalt är det HELT klart mkt läkemedelsrester som kommer ut färgade. Lutinus är ett djävulskap som definitivt kommer ut som klumpar ibland! Iaf, vi får hålla varandra i handen! <3

    Undrande: nej inte ont, däremot ett lätt obehag/stickande/molande ibland från ngn odefinierbar punkt över höger ljumske. Tycker det sitter för långt ner för att vara äggstock/ledaren... Logiskt sett alltså, men mitt hysteriska hjärta har redan ställt diagnosen utomkveds! Stön, man kan ju bli knäpp för mindre...
  • Maran73
    UndrandeSökare skrev 2017-04-27 18:52:07 följande:

    Logiskt sett så skulle det kunna vara äggstocken. Om du är rädd att det är utomkveds, så sök kvinnoklinikens akutavdelning /gynjouren och se till att du får göra ett tidigt ultraljud. Då kan de se om hinnsäcken sitter i livmodern. Om den sitter i äggledaren så är det jätteallvarligt. Jag skojar inte. Ser de hinnsäcken på rätt ställe så blir ju du åtminstone lugnare sen.

    Hoppas mina tips kan hjälpa dig !


    Hej du. De vill att jag tar 100 mg x 3, så jag skaffade 120 mg för jag tar redan Mitt val kvinna som innehåller ca 120 per dygnsdos. Så då blir deeet.. 360. Jo, förstår varför de vill att jag tar HCG, och ett tidigt UL hos min egen gyn är redan planerat till tisdag (på dropin).

    Kliniken har inte sagt att de vill det, men tänker som du att jag (förhoppningsvis!) kan bli lite lugnad.

    Rapporterar imorgon hur det gick m HCG! Kram

    Ska äta mandlar, älskar mandlar!
  • Maran73
    UndrandeSökare skrev 2017-04-27 20:57:36 följande:

    Hej !

    Jättebra att du älskar mandlar, köp och ät sånt tycker jag !

    Själv gillar jag bananer så äter det till varje frukost (gör alltid det, gravid eller inte).

    Låter bra att du ska ta nytt hcg imorgon och ska göra vul nästa vecka.

    Jag tog hcg i förrgår (tis 25/4) och det hade ökat till 51700 så kliniken är nöjd.

    Läs gärna länken, där hittar du kanske mer saker du gillar att äta

    som innehåller magnesium förutom mandlar.

    naturalife.org/nutrition/signs-of-a-magnesium-deficiency


    Åh, vad härligt!!! Med HCG alltså. Jag får väl se om jag kan ta ngt jäkla prov imorgon, Werlabs websida (iaf beställningar) verkar ha ngn bugg just nu, TYPISKT!!!
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017