• Maran73

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    Mamma DA skrev 2017-07-09 18:35:17 följande:

    Första ruvdag 9, svagt plus på första clearblue testet, samt gravid 1-2 på andra testet. Tar Hcg prov

    Ruvdag 10 lite starkare plus, svar på Hcg, visar 27 de är lite lågt mot vad de borde vara.

    Ruvdag 11 lite starkare plus

    Ruvdag 12 är i dag, har inte tagit ett test.

    Nytt blodprov i morgon, sen kommer jag ta en ny sticka på morgonen.

    Håll nu alla tummar att mitt Hcg ökar som de ska. Är mitt första plus sen vi började med detta för 5 år sen.


    Åååååh, ett grattis till plusset är väl ändå på sin plats!!! Vad roligt! Förstår om du är lite försiktig m hurra-ropen innan du fått svar på hcg, men ändåååå.

    Rapport imorgon igen??
  • Maran73

    Åh fy faan, Gaviscon är verkligen INTE godare nu än när jag använde det vid förra graviditeten f 19 år sedan. Vidrigt!!! Men jäkligt effektivt mot halsbränna...

  • Maran73
    Sthlmsthlm skrev 2017-07-10 06:04:51 följande:

    Klarar det inte. Så hemskt. Jag fick ok från min läkare att köra losec, thank god.


    Ha ha, ja, verkligen gräsligt. Det finns en annan variant "nuförtiden" såg jag, ska testa den också. Jo, tog Omeprazol/Losec också igår, men de funkar på olika sätt o jag tycker de kompletterar varandra. Bara det ena el det andra hjälper inte HELT liksom.
  • Maran73
    Gulsippa400 skrev 2017-07-10 09:26:14 följande:

    Förlåt för sent svar men vill bara säga att jag känt exakt som du under min äd-graviditet. Helt normala känslor i vår situation skulle jag säga. Men det har varit svårt och jobbigt ibland. Jag har även känt mig avundsjuk på alla med naturliga graviditeter och grubblat mycket på om vi borde ha försökt flera gånger med vanlig ivf istället för att gå vidare med äd så pass snabbt.

    Kan glädja dig med att berätta att jag nu har fått mina tvillingar och det känns bara helt fantastiskt och absolut INGEN skillnad mot när jag fick mitt genetiska barn! Föräldrainstinkten är precis lika stark nu!

    Hormonerna under graviditeten påverkar en ju mycket och även folk som har naturliga graviditeter har det ju jobbigt. Både då och när barnet är fött. Många känner en press att vara lyckliga men så enkelt är det inte för alla. Vi med äd-graviditeter kanske dessutom har fler existentiella tankar att reda ut. Det är så överväldigande allting och man måste ha förståelse för sig själv om du fattar vad jag menar Hoppas du känner dig lite lugnare. Kram


    Men ÅÅÅÅÅH VAD HÄRLIGT, grattis!!!! Vilken "sort"?? Hur gick det??? Ser så fram emot att träffa dig och dem sedan!!!

    Tack för uppmuntran, det känns lite bättre nu, pratar m mannen också vilket var skönt.

    Iaf, berätta mer när du orkar! Kraaaaam
  • Maran73
    Mamma DA skrev 2017-07-10 10:37:15 följande:

    I morse ruvardag13 tog jag test mkt starkare nu. Var nyss och lämna blodprov. Håll alla tummar.


    Håller hårt!!!
  • Maran73
    Tuttis skrev 2017-07-10 07:09:59 följande:

    God morgon. Är det någon som har fått svamp under sin graviditet? Har tagit en canesten tablett och använde mig av applikatorn som medföljde. Efteråt läste jag att man inte ska använda applikatorn om man är gravid. Har haft små blödningar nu efter att jag tog tabletten (tog den i fredags kväll). Är skit rädd att jag skadat fostrena nu :(


    Japp, usch och fy, fick svamp av progesteronet... Men att inte använda applikatorn är nog mer av "hängslen och livrem" fr läkemedelsföretagets sida. Vi använder ju applikator till Lutinus t ex, och det på klinikens "order"? Svamp och läkemedel mot svamp gör båda att slemhinnorna kan bli irriterade, sköra och lättblödande, kan sätta bra mkt pengar på att det är det som orsakat småblödningarna! Men visst, livmoderhalsen kan ju ha fått sig en liten rispa också. Fostren ligger så skyddat och ombonat därinne, ngn skada på dem sätter jag typ 10 öre på... knappt det ens.. 5 öre?
  • Maran73
    saltochblandat skrev 2017-07-10 20:53:42 följande:

    Hej alla!

    Kul med så många ÄD-graviditeter! Grattis :)

    Jag är själv på ruvardag 7 med 3 dagars embryo, första försöket, testdag om en vecka. Har känt mig lugn men nu har nojjan börjat slå till så smått.  Jag känner ingenting! Varit illamående till och från sedan ET och det beror såklart på lutinus. För övrigt är allt som vanligt... Jag blev naturligt gravid i vintras (slutade tyvärr i MA) och då stod brösten rakt ut...fast det var nog först i v 5-6 som de symtomen kom. 

    Hur hade ni det innan ni plussade? Några tecken på graviditet?

    Har 6 fina blastos i frysen så det är väl ingen katastrof om inte detta tar sig. Ändå vill man ju så gärna!!

    Tacksam för svar!

    Kram 


    Hej och grattis till ruvarstatus!!

    Kände inget speciellt faktiskt, ett stick/hugg i livmodertrakten som KAN ha varit när embryot fäste (ca 2 dgr efter ET) eller så var det ngt heeelt annat. På ngt sätt tyckte jag att "hmmm jag tror nog att det tagit sig ändå", men var det kom ifrån vette sjutton, en annorlunda känsla i kroppen kanske?... Iaf ingen molvärk, ömhet i brösten el liknande. Men plus blev det!

    Håller tummarna för dig/er!
  • Maran73
    Mamma DA skrev 2017-07-11 14:47:32 följande:

    Dag 13 var nu Hcg 197. Så de har ökat sen dag 9, då det var 27.

    Nytt blodprov på måndag.


    Då det GIVETVIS kommer att ha ökat lika fint! Åååh så roligt!
  • Maran73
    Radar7 skrev 2017-07-10 11:57:13 följande:

    Maran - håller med dig att Gaviscon inte smakar gott, men en hel del kvällar tar jag det innan jag lägger mig med 5 kuddar och en sparkande krabat i magen:)

    Sura uppstötningar och kramp i vaderna får man tydl stå ut med. Men igår var kramp på väg gång på gång, så imorse frågade jag bm om det finns något annat än dricka mineralvatten, mjölk och youghurt, ta magnesium och salt....  Tjocka stödstrumpor nu i sommaren, skrattade hon. Men det är mer visserligen om man har svullna fötter.

    P.g.a att jag kräks upp stora tabletter sen några veckor så tar jag istället MiviTotal vätska som vitamintillskott, istället för vitamintabletter, och det gick bra.

    Blev glad av att inte bara behöva sluta med Trombyl om tre veckor, utan läkaren sa att jag har så bra värden och har haft hela tiden (förutom höga blodtrycket jag medicinerar för, och kan ha fått för livet), men v 36 kan jag även sluta med Fragmin. Gynekologen jag hade i början tyckte t.o.m v 32, så det låter ju bra.

    Kämpa på tjejer! Vi längtar som bara den nu...


    Ooooh låter besvärligt, men så värt det! När är BF? Vilken klinik har du gått på? Hur många försök? Första barnet? Lite recap liksom.
  • Maran73
    KajsaK skrev 2017-07-13 22:17:26 följande:

    Tror hon tog båda dem och ett till, hoppas på snabbt svar


    Usch, stackare, låter jobbigt!! Andfådd är jag med, flåsar av att gå lite raskare typ.. Min BM sa så här i måndags: "graviditet, DET är ett överskattat tillstånd!" Böjd att hålla med..
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017