gröna skrev 2016-12-12 15:23:58 följande:
tack så väldans, bra med flera ideer så man har lite på lager!
Äter mjölkprodukter och ägg (ekologiska) och även skaldjur och fisk ibland... men strävar efter att äta så grönt som möjligt. Vongole det var något nytt... oumph produkterna har jag heller inte hört talas om förut... ska gå igenom och kolla upp allt du har skrivit!
men du är alltså själv köttätare och har vant dig vid vegansk mat? Eller lagar du bara det åt sönerna och äter biff själv? Är du man eller kvinna? (nyfiken)
Jag är kvinna och mamma till två gymtränande 19-åringar och särbo med en riktig köttälskare som dessutom är jägare ha ha! 
Det började med att min ena son tog bort mjölkprodukter pga. att han hade svår acne, sedan tog han bort kött också och blev till slut helt vegan. Hans tvillingbror hakade på och när jag är hemma äter jag precis samma som dom och hemma hos oss har inte funnits en köttbit eller mjölkprodukt på ett halvår.
Jag äter kött och är inte ens vegetarian men hemma finns inga sådana produkter. Lider inte ett dugg att äta veganskt, tycker inte att det är svårt att laga mat heller även utan ägg, ost, grädde mm. då det finns så bra utbud på växtbaserade alternativ. Jag älskar ju fisk och skaldjur så jag skulle aldrig kunna BLI vegan på riktigt dock 
Ang. vongole så är det en musselsort som ibland kan finnas i fiskdisken om man har tur. recept: www.koket.se/per-morberg/varmratter/pasta-och-nudlar/per-morbergs-pasta-vongole/ Eller så gör man bara klassiska vinkokta blåmusslor som är helt sjukt gott och enkelt och skitbilligt!: mittkok.expressen.se/recept/musslor-med-gradde-och-vitt-vin/