Inlägg från: Delilah2001 |Visa alla inlägg
  • Delilah2001

    BF Juli 2017 ny

    Sosozo skrev 2016-12-27 11:13:24 följande:

    Vet ni om det går att räkna ut vilket datum bebben blev till? Jag är nyfiken men megadålig på matte. Det borde väl bli så att man räknar bakåt de dagar och veckor man är i, men sen då? Ta bort 2v? Nej.. jag vet inte.


    Eftersom veckorna räknas efter sista mensens första dag så om du tex är i vecka 12, räkna bakåt 10 veckor.
  • Delilah2001
    Sosozo skrev 2016-12-27 13:08:41 följande:

    Ok! Och då är det beräknat på en 28-dagars cykel?


    Ja, det är så man räknar
  • Delilah2001
    Sosozo skrev 2016-12-27 14:38:09 följande:

    Ja, det är ju skönt på sitt sätt att de är med på banan!

    Jag har en kompis som hävdar med bestämdhet att Shettlers metod funkar. Alltså att man kan bestämma könet på barnet genom att tajma samlaget med äl. 3-4 dagar innan äl = flicka och 2-0 dagar innan äl eller alltså själva dagen med äl = pojke. Jag tänkte för mig själv att ok, inte konstigt att vi går pojkar då! Samma recept med alla tre inkl den här. Så det blir enligt den metoden en gosse till! Hehe, men alltså jag vet inte. Hur mkt det stämmer.


    Hmm, borde det inte födas väldigt mycket fler pojkar då, med tanke på hur många som prickar ägglossningen med test osv? Plus att de flesta som aktivt försöker skaffa barn försöker väl ha sex närmare ägglossningen än 3-4 dagar innan?

    En tanke bara..

    Själv blev jag gravid med min första son när jag åt p-piller, så har ingen aning om när det skedde. Med andra sonen hade vi sex samma dag som fertilitetsmonitorn visade på max.

    Denna gången hade vi sex en gång i samband med ägglossningen, och jag tror det var dagen innan. Men ältestade inte. Känner i alla fall otroligt starkt att det är en son jag har i magen nu! Kände det de andra gångerna också
  • Delilah2001
    acinnaleh skrev 2016-12-28 11:48:49 följande:

    Kul förresten att så många fått tid för era rul. På vårt kub-ul förra veckan sa bm att vi skulle få en kallelse inom ett par veckor, det blir i feb sa hon iaf.

    I mitt län är det inget besök hos bm igen förrän v 24 (har tydligen ändrats sen 08 för då var jag där i början på v21). Man får ringa dit själv och boka när man varit på rul. Då kan man tydligen också få en annan barnmorska än den man haft från början vilket jag tycker känns knepigt, dels för att jag gillar denna bm och dels för att jag har lite svårt för en av de tre andra (hade henne med sonen men hon har kanske mer erfarenhet nu än då). När ungefär har ni ert nästa bm-besök?


    Jag var idag för att ta blodprov för kub test.

    Tror inte att nästa besök är förrän i vecka 24 egentligen, men jag ska dit igen i vecka 20 och väga mig

    Har samma bm som med förra barnet, fick välja.
  • Delilah2001
    basio skrev 2016-12-28 18:58:55 följande:

    Jag har känt långt innan v16 med mina. Första kände jag i v15, tvåan i v14 och trean v13-14. Har känt det tydligt och utan tvekan om att det varit bebisen. Så visst kan man det! Tvåan hade jag dessutom moderkakan i framvägg. Nu är jag än så länge bara i v10, men väntar otåligt ändå...


    Jag är rätt säker på att jag har kännt senaste dagarna faktiskt. Vet att det är supertidigt, men det är något i livmodern. Känns som att en liten fjäril är instängd där, ungefär. Men kanske bara är muskelryckningar i livmodern?

    Med ettan kände jag i vecka 19, och tvåan i vecka 17.
  • Delilah2001
    babydreams skrev 2016-12-29 11:19:17 följande:

    Om man är helt frisk, första graviditeten (inga missfall heller), 24 år, är i vecka 11 och såg hjärtat slå på VUL i vecka 10 (fostret rörde på sig mycket och allt såg jättebra ut) kan man vara relativt lugn då allt det resulterar i ett barn i slutändan och inte ett missfall?

    Jag känner på mig i hela kroppen att det är en frisk graviditet och att allt kommer gå bra. Men det skrämmer mig lite för om något nu skulle hända så skulle det vara totalt oväntat och katastrofalt. Hur ska man tänka? Hur gör ni?


    Ja det tycker jag. Att ha sett hjärtat slå i vecka 10 är ett bra tecken!

    De andra faktorerna har mindre/ingen betydelse.
  • Delilah2001
    78elle skrev 2016-12-29 12:16:12 följande:

    Hej på er!

    Joinar gärna den här tråden. Jag har bf 29 Juli och bor i Stockholm.

    Kanske är lite äldre än de flesta andra här, 38 år och första barnet!

    Har två missfall bakom mig det här året så hoppas på tredje gången gillt nu...


    Välkommen!

    Tror det finns några lite äldre här också, jag själv är 37.
  • Delilah2001
    Newbie84 skrev 2016-12-30 23:13:07 följande:

    Kul att magarna börjar komma fram, jag ser mest lite svullen ut om kvällarna. Fick mage sent sist också och såg inte gravid ut förrän i typ v30. Nu blir det nog tidigare med andra men kan iaf ha mina vanliga byxor och kjolar. Smart med bh-förlängare tycker mina börjar trycka obehagligt runt om, så det måste jag köpa :) vill också slippa att köpa nya då jag vet att mina bröst blir så stora av mjölken sen.

    Denna gång vill jag ha en Britax go big men verkar inte finnas några begagnade ännu ute. Sist hade vi en joolz som var snygg och bra men väldigt liten förvaring under så den sålde vi av. Min kille är 3,5 år när bebben kommer så kanske skaffar en ståbräda.

    När har ni tänkt att börja köpa saker till bebisen?


    Jag har köpt en jättefin åkpåse på 80% rea.

    Har kollat runt lite på nätet på vagn, säng, babysitter, skötbord mm. Är lite inne på tygblöjor till denna bebisen, så har kollat lite på det. Det är en djungel för övrigt!

    Men kommer nog inte köpa något före RUL.

    Har inte särskilt bra ekonomi nu heller, eftersom jag varit sjukskriven hela hösten och började jobba halvtid nu precis.

    Jag har inte pratat om graviditeten alls mycket (förutom här då) vill inte jinxa... Men när det gäller saker så tänker jag att om något går fel, så är det lika illa vare sig man köpt saker eller inte. Saker kan man spara eller lätt sälja på tex Blocket.
  • Delilah2001
    Newbie84 skrev 2016-12-31 09:48:42 följande:

    Är också sjukskriven nu och får skitlite pengar verkar det som, vet inte hur det funkar riktigt men verkar som att jag får typ 13000-14000, kan det stämma?


    Det kan nog stämma tyvärr. Men det beror ju på hur mycket du har i lön. Jag fick ut knappt 12000, arbetar deltid också, inte helt optimalt
  • Delilah2001

    Jaha, tänkte köpa det alkoholfria vinet som det tipsade om. ALLA flaskor var slut på systembolagen i närheten! Till och med på Hisingen. Var tydligen fler som fått nys om det vinet...

    Gott nytt år!

Svar på tråden BF Juli 2017 ny