Inlägg från: Anonym (Vill ha friskt barn utan ..) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vill ha friskt barn utan ..)

    Sannolikhet 1:2 på kub

    nnnnnnnn skrev 2016-12-26 20:30:04 följande:

    1:2 på vad?

    trisomi13?

    trisomi18?

    trisomi21?

    FÖr det är ju lite olika beskrivning av dessa syndrom...

    trisomi13:

    De flesta barn med trisomi 13-syndromet dör inom den första levnadsmånaden. Endast ett fåtal lever efter tre års ålder. Barn med syndromet som överlever längre har en svår utvecklingsstörning och ofta svårbehandlade epileptiska anfall.

    trisomi 18:

    I de fall graviditeten fortskrider så kommer cirka 30-40 procent av barnen att födas levande. Sannolikheten att barnet ska födas levande ökar ju längre graviditeten fortgår. Fler än hälften av barnen som föds med trisomi 18-syndromet dör under nyföddhetsperioden, drygt 30 procent blir äldre än en månad och bara fem procent lever vid ett års ålder.

    trisomi21:

    finns inte ens med som ovanliga kromosomavvikelser på socialstyrelsens hemsida så det är svårare att hitta fakta om överlevnad mm.

    Om ert beslut om abort baseras på att barnet är sjukt (som du skrev) så är det väl de två översta trisomierna ni är oroliga för? Eller är det eventuella följdsjukdomar som hjärtfel och annat som skrämmer med Downs syndrom? Det brukar gå bra att operera barn med hjärtfel. Vissa blir infektionskänsliga (ca 50% drar på sig fler sjukdomar tex förkylningar) men det är ju inga jätteproblem, många "normala" barn är också förkylningsmagneter.

    Mitt tips: Läs på!


    Dom vill antagligen inte ha ett barn med down?! Inget konstigt med det! Är också gravid och kommer göra abort om KUB visar någonting.
Svar på tråden Sannolikhet 1:2 på kub