Inlägg från: Ankissen |Visa alla inlägg
  • Ankissen

    Sannolikhet 1:2 på kub

    Jag fick sannorlikheten 1:22 på mitt kub, också beroende på nackspalten. Den var svårmätt men till sist satte bm 4mm på den. Jag var då i v. 13+6. Jag fick lämna blod till NIPT en vecka senare. Det blev en lång och ångestfylld väntan innan svaret kom att min bebis är frisk och inte lider av någon trisomi. Jag valde att försöka behålla en positiv syn på graviditeten mest för att allt annat på bebis såg bra ut. Till exempel hade den ett tydligt helt näsben. DS bebisar har ofta halvt eller ofullständigt.

    Håller alla tummar för att det ska gå bra för din bebis med. Vi hade också bestänt oss för att ta bort om bebisen led av någon trisomi.

  • Ankissen
    Anonym (Ankan) skrev 2016-12-26 21:07:49 följande:

    Vad skönt att ni kunde göra nipt och det var bra! Tänker att det är en bra möjlighet, för att slippa moderkaks- eller fostervattensprov.

    Vår bm som gjorde kub sa inget om näsbenet, vet inte om hon tittade på det, men hon sa däremot att hon tyckte att allt annat såg bra ut, armar, ben, två fina hjärnhalvor, ett pickande hjärta. Hoppas det är ett gott tecken!!!

    Tack för att du delar med dig!


    Hur går det för er?
  • Ankissen
    Anonym (Ankan) skrev 2017-01-14 14:09:25 följande:

    Det gick bra!!! Kan inte beskriva känslan!!! Har nog aldrig varit så nervös så jag mått illa och trott jag skulle kräkas innan som jag var på morgonen innan läkarbesöket.

    Men läkaren meddelade att vi fick sannolikhet 1:10000 på alla trisomier och syndrom på nipt, och tyckte inte vi skulle gå vidare med moderkaksprov. Han gjorde även ett ul som visade att nackspalten gått ner från 5 mm till 2,5 mm, gott och väl under 3,5 som är max.

    Vi frågade om en bred nackspalt kunde vara tecken på något annat, han sa att eftersom den gått ner så mycket nu, så borde det inte vara några problem, ev kan det vara tecken på att olika organ kan vara påverkade, men vi skall göra ett utökat RUL i v 18 för att säkerställa. Då är det inte en bm som gör det utan en läkare och över en kardiolog som är med.

    Kände mig ett ton lättare när vi gick därifrån.

    Tack för stöd!!! ??


    Åh så härligt att höra! Jag har tänkt på dig!

    Vi gick på ett extra RUL i början av januari eftersom den breda nackspalten kan indikera hjärtfel. Läkaren mätte och kollade alla kärlsystem och även delarna av hjärnan. Nackspalten är minimal nu och inga fel hittades på min bebis organ. Vi bedöms nu som vilka andra gravida somhelst, som om det där hemska KUBet aldrig ägt rum. Hoppas på samma utfall för er. :) Läkaren sa dock att hjärtfel är osannolikt om man inga hjärtfel har i sin släkt. Det hade inte vi så jag var inte alltför nervös!
Svar på tråden Sannolikhet 1:2 på kub