Inlägg från: DuVetHon_ |Visa alla inlägg
  • DuVetHon_

    Gravidetsillamående - Sjukskrivning

    Sitter lite i samma sits. Är i vecka 6 nu och har spytt flera gånger om dagen de senaste 4 dagarna - Det var pga mitt mående jag upptäckte graviditeten. Eftersom vi försökt i 1,5 år och nu och var i början av att starta IVF i januari fanns liksom inte tanken på att det helt plötsligt skulle ta sig av sig själv...men det gjorde det. Jag trodde jag var magsjuk först men fick ett starkt plus direkt när jag testade, behövde inte vänta en minut ens. (Lite orolig att det ska vara tvillingar haha)


    Jobbar som förskollärare med 1-2 åringar och där krävs ju verkligen att man är närvarande HELA tiden. Man kan inte ha en dålig dag på mitt jobb :P Ska på inskrivningsmöte på mvc imorgon och blir nog tvungen att prata med dom om hur vi ska lösa det. Har jobbat två dagar och är helt ras inifrån och ut känner jag. Postafen som finns receptfritt hjälper inte och Lergigan vet jag sen tidigare att jag blir så trött och dåsig av att jag inte kan köra bil - än mindre ansvara för 11 små liv.

    Min förhoppning är att jag ska kunna få en sjukskrivning på halvtid så jag kan spy på morgonen/förmiddagen, få i mig lite lunch, jobba 4 timmar och sen åka hem och spy lagom till middagen igen :P Som "tur" är har jag mina sämre perioder morgon/förmiddag fram till 10 typ och eftermiddagen typ vid 16 och fram. så 10-16 är relativt lugn vad gäller spyorna även om jag mår illa.

    Graviditet klassas ju inte som en sjukdom men mår man magsjuke-illa dygnet runt och har perioder där man bara spyr så vette tusan hur man ska kunna jobba? Man har ju ingen energi liksom, knappt man orkar existera :P 


    Att du börjar nytt jobb skulle jag bara försöka att inte tänka på - som du sa så var det ju inte planerat såhär. Och jag tror alla förstår att privatlivet faktiskt går före karriären en sån här gång. Du gör ju heller inget bra jobb om du mår dåligt tänker jag. Kan det funka med deltidssjukskrivning tror du? Eller lättare tjänst - typ pappersarbete eller nått där du kan vila med jämna mellanrum. Är dåligt insatt i vad dina arbetsuppgifter innebär :P 

    Lycka till!

Svar på tråden Gravidetsillamående - Sjukskrivning