Inlägg från: Vårdepp |Visa alla inlägg
  • Vårdepp

    43 år, vill ha ett kärleksbarn

    TessG skrev 2017-01-27 10:18:02 följande:

    Vad jag känner igen mig. Själv är jag nyss fyllda 43 år och skulle SÅ gärna vilja ha ett kärleksbarn. Jag har varit gravid två gånger de senaste 18 månaderna (på naturlig väg), båda gångerna slutade det med missfall. Det senare missfallet var en MA och jag hade varit på ultraljud och sett det lilla hjärtat slå ett par veckor innan det konstaterades att det inte längre fanns något liv. I måndags träffade jag en privat gynekolog, 1 500 kr tog han för undersökning. Konstaterade att allt såg bra ut men att åldern gör det svårt att bli gravid. Skulle jag bli gravid igen kan han skriva ut sprutor med progesteron för att öka chanserna att behålla graviditeten. I övrigt rekommenderade han mig att göra IVF. Har nu googlat och det verkar som om jag/vi får bege oss utomlands pgav min ålder om vi ska göra IVF. Hade dock gärna sett att det blivit en liten på naturlig väg. Kollar med ägglossningsstickor varje månad, också det jobbigt eftersom de fina stunderna nu har blivit ett måste (i alla fall kring ägglossning). Mår dåligt i detta. Skulle gärna hitta någon att prata med som befinner sig i samma situation. Lycka till!


    Hej! Hur gick det med detta? Jag är 43 och vill bli gravid ed trean. Var hos gyn idag och fick provsvar på hormonproverna som var okej. Blev rekommenderad IVF i Riga sv någon anlednnng.
  • Vårdepp
    UndrandeSökare skrev 2018-02-13 23:51:26 följande:

    Att man blir rekommenderad ivf utomlands, beror på åldern. Om man är 43 år gammal som kvinna, så är man för gammal för att få hjälp i Sverige.

    Säkraste alternativet är då äggdonation utomlands, om man inte vill det så kan man göra ivf ned egna ägg utomlands och göra PGS (kromosomtest) på embryona innan insättning, eftersom onornala embryon bara blir minus eller missfall. Eftersom minst 85% av en kvinnas ägg är onormala kromosommässigt i den åldern så är chansen mycket liten annars att få ett levande barn.


    Ok, men blir ägget bättre och chansen större vid ivf med egna ägg? Mitt AMH var 1,2 och fsh 8,5.
  • Vårdepp
    UndrandeSökare skrev 2018-02-16 22:14:45 följande:

    Nej, chansen är störst om man gör äggdonation genom att man då använder ägg från kvinnor i ca 25-års åldern. Unga ägg är generellt sett bättre än gamla ägg.

    Risken för kromosomfel på äggen ökar med åldern och är det kromosomfel på embryot så blir det oftast missfall, eller att det inte fäster överhuvudtaget.

    Men om man absolut inte kan tänka sig att göra äggdonation så kan man använda sina egna ägg om man är under 45, men isåfall rekommenderar man att man gör ivf och gör ett äggplock, tar ut äggen, befruktar dem och gör PGS på dem (kromosomtest innan insättning) sen sätter man endast tillbaka 1 eller 2 embryon som är normala kromosommässigt (om det blir några som är normala).


    Ok. Jag blev rekommenderad att göra med mina egna ägg och därför förstår jag inte riktigt. Det är väl det bästa ägget per månad som mognar när man gör barn på naturlig väg? Så om man mognar fram åtta ägg per månad,varför skulle de sju som inte är dominanta vara bra?
  • Vårdepp

    [quote=77350565][quote-nick]TessG skrev 2017-01-27 10:18:02 följande:[/quote-nick]Vad jag känner igen mig. Själv är jag nyss fyllda 43 år och skulle SÅ gärna vilja ha ett kärleksbarn. Jag har varit gravid två gånger de senaste 18 månaderna (på naturlig väg), båda gångerna slutade det med missfall. Det senare missfallet var en MA och jag hade varit på ultraljud och sett det lilla hjärtat slå ett par veckor innan det konstaterades att det inte längre fanns något liv. I måndags träffade jag en privat gynekolog, 1 500 kr tog han för undersökning. Konstaterade att allt såg bra ut men att åldern gör det svårt att bli gravid. Skulle jag bli gravid igen kan han skriva ut sprutor med progesteron för att öka chanserna att behålla graviditeten. I övrigt rekommenderade han mig att göra IVF. Har nu googlat och det verkar som om jag/vi får bege oss utomlands pgav min ålder om vi ska göra IVF. Hade dock gärna sett att det blivit en liten på naturlig väg. Kollar med ägglossningsstickor varje månad, också det jobbigt eftersom de fina stunderna nu har blivit ett måste (i alla fall kring ägglossning). Mår dåligt i detta. Skulle gärna hitta någon att prata med som befinner sig i samma situation. Lycka till![/

    Jag har gjort en IVF och skrivit ett inlägg här om vad jsg tyckte om kliniken, IVF Riga. Läs gärna det innan du bestämmer dig.

Svar på tråden 43 år, vill ha ett kärleksbarn