• LFF

    Olika klasser för enäggstvillingar - för och emot

    Hur ser flickorna på det hela? De är ju stora nog för att kunna ha en åsikt om det hela. 

    Mina killar är än så länge bara 3 år gamla. De går på samma avdelning på förskolan, skulle aldrig komma på tanken att sätta dem på olika avdelningar. Däremot så får de gärna dela på dem när de delar in barnen i olika grupper. De behöver inte heller sitta vid samma bord vid lunchen etc och nu har de även lagt deras madrasser vid vilan på olika ställen.

    Hur kommer det sig att man prompt ska dela på tvillingar för att få dem mer självständiga, de ska utvecklas till egna individer etc (omskrivningar för att folk omkring tycker att det är så svårt att inte klumpa ihop barnen till en enhet) samtidigt som man försöker få andra syskon att samarbeta mera, umgås mera, få en bättre relation till varandra? 

  • LFF
    gammelget skrev 2017-01-25 06:41:30 följande:
    En annan grej man faktiskt kan göra är att vid en eventuell skilsmässa, där bägge föräldrarna är bra föräldrar, är att ta en av tvillingarna var. Låter kanske jättehemskt, men det gör barnens miljö och utveckling olika, därför även deras personligheter olika för att förstärka deras individualitet.
    Nu var int emin kompis tvilling men så gjorde hennes föräldrar med henne och hennes syskon. Vi kan väl säga som så att de inte var speciellt nära varandra efter det... Mest idiotiska förslaget nånsin!
  • LFF
    gammelget skrev 2017-01-25 06:38:10 följande:

    En människa formas av både arv och miljö, och enäggstvillingar som har exakt samma miljö kommer bli som samma person i två olika kroppar. Nu tycker jag personligen att det inte är något fel på det, men jag skulle gissa att de flesta andra anser att tanken på att två personer är nästan exakt likadana både i utseende och tanke är otäck. Vi lever ju i en individualistisk tid där det är viktigt att vara unik.

    Med enäggstvillingar borde man därför ge dem något olika miljö att utvecklas ifrån varandra i, olika klasser är därför perfekt. För annars blir det verkligen samma person i två likadana kroppar.


    Och du har mycket erfarenhet av tvillingar då? Mina killar är väldigt lika utseendemässigt (har ingen aning om de är enäggs eller tvåäggs) men inte i närheten av lika personlighetsmässigt. Barnen på förskolan har inga som helst problem att veta vem som är vem, personalen däremot är en helt annan sak...
  • LFF
    Dumbledore skrev 2017-01-24 17:59:53 följande:
    Jag upplever att vuxna utan erfarenhet och kunskap vill dela på tvillingar, för de vuxnas skull. Problemet ligger inte hos barnen, men det är de som får ta smällen.
    Som jag skrev :) 

    "Hur kommer det sig att man prompt ska dela på tvillingar för att få dem mer självständiga, de ska utvecklas till egna individer etc (omskrivningar för att folk omkring tycker att det är så svårt att inte klumpa ihop barnen till en enhet) samtidigt som man försöker få andra syskon att samarbeta mera, umgås mera, få en bättre relation till varandra? "

    Vi har haft tur på båda våra förskolor som killarna haft. På den ena hade de stor erfarenhet av tvillingpar, vårterminen 2016 hade de totalt fyra tvillingpar varav bara ett av dem var av olika kön och två var garanterat enäggs (och sen mina killar). På nuvarande förskolan har ena pedagogen egna tvillingar :)
  • LFF

    Det är spännande att läsa denna tråd och hur andra resonerar samt hur de som själva är tvillingar ser på saken. Nu är mina killar bara 3,5 år men det är ju inte helt avlägset med skolstarten så det är ju bra att ha en tanke innan om hur man ska göra.

Svar på tråden Olika klasser för enäggstvillingar - för och emot