Inlägg från: Dumbledore |Visa alla inlägg
  • Dumbledore

    För helvete hämta era barn i tid!

    Problemet är ju inte, som jag förstår det, att det är många barn som är med på aktiviteten, utan att det är barn med som egentligen skulle gått hem. Och föräldrar som är så jävla respektlösa att de inte kan plocka upp ungarna i tid har väldigt låg status i mina ögon, och i de flesta personals ögon. Det är så ohyfsat!

    Sen är det ingen rättighet att få vara med på allt som fritids gör, på fritids är man medan föräldrarna jobbar, inte för att få vara med på exakt varenda grej som fritids anordnar.

  • Dumbledore
    Holma skrev 2017-01-17 19:44:58 följande:
    Men inget säger att föräldrarna inte ha behovet pga övertid tex
    Plötsligt varje tisdag för att det är en kul aktivitet på? Utan att ändra vistelsetiden? Jo, tjena, övertid.
  • Dumbledore
    Holma skrev 2017-01-17 19:56:17 följande:
    Var står det att dom inte ringer o meddelar ?
    Var står det att de ringer och meddelar? Och måste man jobba övertid varje tisdag så lär man också ändra vistelsetiden. Det är inte så himla svårt.
  • Dumbledore
    blairw skrev 2017-01-17 19:59:52 följande:
    Om de ringer och meddelar så är det ju inget problem, alltså att de har meddelat innan att på tisdagar vill de att barnen ska hem senare. Om de inte har gjort då, så vore det ju bättre om TS och kollegor vände sig till föräldrarna istället för ett forum online? Eller? Här lär ju problemet knappast lösas. 
    Nej, då finns det ju inget problem. Då har ju föräldrarna ändrat vistelsetiden, och förhoppningsvis tar de och jobbar lite extra under den tiden. Om de däremot INTE gör det så är de rövhål.
  • Dumbledore
    blairw skrev 2017-01-17 20:11:19 följande:
    Fast, håller inte med där riktigt. Föräldrarna måste ju inte jobba extra under den tiden och är inte "rövhål" om de gör det, om barnen själva vill stanna för att de vill ha gympa med sina kompisar så är väl det inget konstigt. 
    Fast vad tror du fritids är till för? Som en ungdomsgård?
  • Dumbledore
    Holma skrev 2017-01-17 20:18:10 följande:
    Jag blir ofta sen just på onsdagar tex då vi har ec möte som kan dra ut på tiden , o ja det är varje onsdag , bara ett ex
    Men då förutsätter jag att du har talat om det för personalen, eller kanske till och med ändrat vistelsetiden så barnen har tid lite senare på onsdagar? Annars är det bara ohyfsat.
  • Dumbledore
    blairw skrev 2017-01-17 20:18:31 följande:
    Nej, men jag har svårt att se problemet med att några ungar stannar extra en timma i veckan för att få vara med i en gymnastikhall och springa runt, även om föräldrarna hade slutat då. Fritidshem är ju till för att komplettera skolan, främst genom att ge en plats för barnet under den tid föräldrar studerar eller arbetar och skolan är slut. Men den andra delen är ju (citerat från Skolverket) att

    "Innehållsmässigt genom att ge eleverna delvis andra erfarenheter och kunskaper än de normalt får i skolan. Tillsammans bör skola och fritidshem bidra till elevernas allsidiga utveckling och lärande."

    Därav känns det rimligt att barnen kan få stanna en timma extra en dag i veckan om det är en nyttig aktivitet som främjar utveckling och lärande. Vilket jag skulle kunna se att gympa med sina fritidskamrater skulle kunna göra. 
    Problemet uppstår när föräldrarna inte ändrar vistelsetiden. Det är ju olika regler i olika kommuner, en del tillåter bara fritids medan föräldern arbetar eller studerar, andra är okej med att barnen är där trots att föräldrarna är lediga. Men hur det än är så är det viktigt att lämna in ett schema som stämmer. Skiter man bara i att hämta sitt barn för att det är gympa på onsdagar så bidrar man till att personalen är för få, och den roliga aktiviteten kommer tas bort, på grund av att det är för många barn. Ändrar man vistelsetid kan personalen se att det finns behov av fler personal och kan åtgärda det.
  • Dumbledore
    Holma skrev 2017-01-17 20:23:46 följande:
    Jag ringer på efm när jag vet hur sen jag blir
    Som personal hade jag krävt att du ändrar vistelsetiden på onsdagar, det är inte okej att kanske tvinga en personal att jobba över vissa dagar bara för att du inte har vett och hyfs nog att ändra tiden.
  • Dumbledore
    Holma skrev 2017-01-17 20:29:44 följande:
    Jobb över ? Dom har öppet till 19.00 o jag har tid till 15 men kan förlänga till 16 så nä ingen behöver jobba över för min skull .
    Det är inte alltid det blir längre o ibland kan mormor eller farmor hämta o det går så bra för personalen att jag ringer när jag vet
    Ok, bra att det funkar på ert fritids. Men du kan väl inte vara så ignorant att du tror att ALL personal är på plats till klockan 19?
  • Dumbledore
    blairw skrev 2017-01-17 20:27:16 följande:
    Men det har jag redan klargjort i mitt första inlägg och alldeles nyss, att det är klart att man borde ändra tiden permanent för just den dagen då. Menar på att därför borde det ju vara bättre för TS och TS kollegor att påtala detta för föräldrarna istället för att starta en ilsk tråd om det på familjeliv, iallafall om man vill ha en förändring. 
    Ja, det är klart. Men jag tolkade ts som att det inte händer, utan att föräldrarna bara låter bli att hämta.

    Ingenting kommer ändras på grund av den här tråden, men sen när är det förbjudet att gnälla av sig lite på ett nätforum?
Svar på tråden För helvete hämta era barn i tid!