Forum Singel - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur trivs man som singel?

  Tis 31 jan 2017 14:28 Läst 1791 gånger Totalt 1 svar
  Tis 31 jan 2017 14:28

  Hej!

  Jag är en tjej på 30+ som varit singel i snart ett år och jag har väldigt svårt att vara lycklig i den situationen. Jag har en bra liv med stabilt jobb, bra boende och fina vänner och socialt liv, men allt känns så... tomt. Många i min bekantskapskrets har skaffat barn, en del fler och jag vill så gärna själv träffa nån och vara där dom är. 

  Men ju längre tiden går desto kräsnare blir jag. Jag dejtar, både internetdejtar och försöker visa mig ute mycket i sociala sammanhang, men det klaffar bara inte. Jag har lätt att få folk att bli förtjusta i mig, men den jag blir förtjust i vill såklart inte ha mig. Och sådär rullar det på. När folk säger "leta inte så kommer drömprinsen säkert" så tror jag inte ett dugg på det. Var ska han komma någonstans om jag inte är aktiv? Samtidigt så blir jag helt matt på att dejta och orkar inte bli besviken hela tiden.

  Så, hur lär man sig att uppskatta att vara singel och inte bara känna den där paniken att det snart är försent att träffa någon? 

 • Fre 10 feb 2017 08:14 #1

  Det är nog få som verkligen är helt nöjda innerst inne med att vara singlar. Att du tycker att det känns lite tomt när det inte finns någon speciell i ditt liv är ju ett friskhetstecken och något fullt normalt. 


  Jag är också en sån som alltid trivts bättre att vara i förhållande än att vara ensam, har också gott om intressen och kompisar men jag känner igen den där tomhetskänslan så väl. I slutet av dagen är man ju nästan alltid ensam. Och har alla ens kompisar förhållanden blir det ju inte lättare. 


  Under studenttiden delade jag boende med en kompis och det tyckte jag underlättade mycket, man kände sig inte alls lika ensam. Så det är väl ett tips som jag kan ge. 


  Du verkar vara nöjd med ditt jobb? Annars är ju ett tips att nu när du är själv och inte behöver tänka på någon annan så kan du ju pröva att utbilda dig till något spännande? Byta jobb? Ta lite risker i livet. Passa på att göra sånt som inte är möjligt om man är i ett förhållande.  Varför inte försöka ta tjänstledigt i ett år? Flytta utomlands, ta lite risker. 


  Du skriver också att det inte fungerar så bra med ditt dejtande och att dom du blir intresserad av ej blir intresserade av dig. Men har du varit i många seriösa förhållanden i ditt liv? Kan ju vara någon typ av anknytningsproblem som ställer till det? Då finns det ju hjälp att få. 


  Hoppas också att du ej tar detta på fel sätt, men du skriver att du är väldigt kräsen, min erfarenhet är att de som är kräsna ofta har lite problem med självkänslan och att dom försöker bevisa något för sig själva eller andra.


  Varför tror du att du inte blir intresserad när du träffar dom där som du skriver blir intresserade av dig? Det hade ju underlättat väldigt mycket för dig om du blev det.


  För en del människor är det ju tyvärr så att intresse skrämmer, för egen del när jag träffar någon som öppet visar intresse för mig så blir jag 9 ggr av 10 mer intresserad av den personen. Jag tycker det är attraktivt när någon är intresserad av mig.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll