Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-10-13 00:21:26 följande:

    Jag är inte vänsterpartist men jag måste säga att Jonas Sjöstedt är en skicklig retoriker. I den här debatten smular han till Ulf Kristersson fullständigt.


    Sjöstedt låter som vilken dussinpolitiker som helst och predikar bara för de redan troende. Inget som sticker ut från mängden.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-10-13 13:57:58 följande:
    Jag stödjer inte V, men kan ändå se Sjöstedts förtjänster som politiker.
    Jag kan också se Sjöstedts förtjänster och är förvånad att V inte lyckas locka över fler väljare från S. Det förändrar dock inte min åsikt om klippet.
  • nattuw
    themia skrev 2017-10-13 14:50:50 följande:
    Att kunna ge en eloge till en politisk motståndare är exempel på vuxenhet.
    Svensk politik är alldeles för urvattnad för att man skall kunna ha några politiska motståndare eller för den delen politiska själsfränder.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-19 07:24:57 följande:

    Vad tycker du om att moderaterna vill att höginkomsttagare i bl.a. Djursholm ska få kraftigt höjda bidrag (RUT) för att betala bl.a. hembiträden?


    Om man lyfter blicken lite så ser man att att hushållsnära tjänster är en vanlig företeelse i länder där det redan finns den fattiga underklass som vi i Sverige (med nuvarande regerings välsignelse) är på väg att få tillbaka.

    Hembiträden är då ett naturligt steg på vägen till att skapa det nya samhälle med låglönejobb för nytillkomna utan utbildning som så många vill ha och som är följden av de senaste årens invandrings-/flyktingpolitik.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-19 14:20:06 följande:

    Finns det något annat land än Sverige där staten finansierar en fattig underklass för  att serva en välbärgad överklass?


    Staten finansierar inte någon fattig underklass utan nöjer sig med att skapa den. Själva finansieringen är det tänkt att enskilda individer skall stå för genom en skatteväxling där pengarna istället för att slussas via det offentliga skall gå direkt till den fattiga underklassens löner.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-19 19:13:04 följande:

    Den svenska staten skapar ingen underklass och Sverige är ett av de länder i värden som har lägst lönespridning (minst skillnad mellan dem som tjänar mest och tjänar minst). Det är allianspartierna som  lägger fram förslag på lönedumpning något som kommer att skapa en större underklass om det går igenom.


    Den svenska staten har skapat en ny underklass. Det är bara att se på den ökande mängden "utanförskapsområden". Och för något/några år sedan var det från vissa "antirasister" en uttalad önskan att så skedde. Ett av de mer korkade argumenten för invandringen var/är att om inte invandrarna kom och tog de jobb svenskarna inte ville ta vem skulle då göra dessa jobb. Här någonstans insåg nog de flesta tänkande människor att "antirasisternas" människosyn lämnade en hel del för övrigt att önska. Att de kunde sitta i tv och argumentera för att medvetet skapa en fattig underklass vars primära syfte skulle vara att ta "skitjobben" och det utan att skämmas måste vara ett lågvattenmärke till och med i den svenska politiken.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-20 07:18:08 följande:

    Staten ger bidrag, i form av skatteavdrag, så att medel och överklassen ska köpa billiga hushållstjänster. Jag tycker att man ska kalla en spade för en spade.


    Vilket i praktiken innebär att istället för att slussa pengarna via staten går de direkt från en person till en annan. Eller om du så vill, en persons lön blir en annan persons lön utan att ta ta omvägen via staten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-20 07:41:24 följande:
    Det är likväl ett bidrag från staten till människor med så pass goda ekonomiska förutsättningar att det kan betala andra för att städa deras hem, sköta deras trädgårdar osv. 
    Nej ett bidrag och en skattereduktion är inte samma sak. Det oavsett vad du tycker om alla som inte är socialdemokrater eller som har mer pengar än dig. Ränteavdrag, RUT, reseavdrag o.s.v. är inte bidrag utan skattereduktion.
  • nattuw
    man och nöjd skrev 2017-10-20 22:56:24 följande:
    Om man ser skatteavdrag som bidrag så innebär det att man ser all arbetsinkomst som staten egendom. Allt under 100% skatt är isåfall att betrakta som bidrag.n.
    Vilket är en linje som ofta drivs på vänsterkanten. Där vill man jämna ut klyftorna inte genom att lyfta de som har det sämst utan genom att göra alla lika fattig.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-21 11:17:15 följande:

    Tycker du verkligen att det är särskilt stor skillnad om staten gör en utbetalning för att någon mindre bemedlad ska ha råd att bo anständigt jämfört med om staten minskar någons bemedlads utbetalning till staten för att hushållshjälpen ska bli billigare? Staten bidrar i bägge exemplen till att minska medborgarnas kostnader.


    I det första fallet kommer det med automatik att bli vissa transaktionskostnader som gör att hela summan inte kommer den behövande till godo. Vilket innebär att även om en enstaka individ gynnas kommer medborgarna som kollektiv att få ökade kostnader.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten