• essen

    apraxi/afasi

    Jag är en pappa på 44 år till en helt underbar grabb på 5 år som aldrig kommer prata mer en några fåtal ord. Han har en ovanlig störning som vi tror är Apraxi.
    Han kan säga ett vissa ord men kan inte berätta något eller nyansera nånting.
    Vill han ha saft så är det Vevvi haft. ( Levi saft ) och liknande. Ett ord som han får ur sig ska förklara allting o han håller på att explodera. Vi förstår inte vad han säger o det är så hemskt att vi har fått förstå detta först nu o börjat lära honom teckenstöd.
    På dagis o ute på gatan kan han inte gå fram till andra barn för när han försöker berätta nånting med meningar så är det omöjligt att förstå. 
    Jag sitter nu dygnet runt o pluggar teckenspråk. På dagis har dom veckans tecken men jag vill att han inte bara ska ha teckenstöd utan lära sig hela alfabetet för att kunna uttrycka sig bättre.
    Sök på Apraxi på youtube för att förstå vad jag menar.
    Men grabben har en otrolig humor o förstår ironi på ett sätt som är ovanligt och än så länge är han glad men jag undrar om det finns någon med ett barn som liknande svårigheter o vill träffas? Jag vill så gärna att han ska få en kompis , att få leka med någon. Och jag kan köra hur långt som helst bara det sker. Jag tvivlar på att han kan gå i en vanlig klass , jag skulle själv inte vilja utsättas för 25 barn o ingen som förstår vad jag sa.
    Det är en sån ovanlig neurologisk störning men någon mer måste det väl finnas?
    Vill du isåfall kontakta mig?
    Mvh/ Fredrikj

  • Svar på tråden apraxi/afasi
  • essen

    Hej igen. Du som skrev detta med humor. Det stämmer på pricken med min kille. Han är så efter i mycket. Han är ju 5 år men säger jag - kan du gå ut och gå in från baksidan så går det inte. Men vi kan köra grova skämt med varandra som vilken annan unge inte skulle förstå eftersom han kan läsa av kroppsspråk , och därmed glimten i ögat. Tack för det. Det håller honom uppe. Sen vägrar han att bli tröstad när han slår sig. - inte ont ! säger han och går undan. Vet inte om det är bra eller dåligt. Med tanke på dom motgångar han kommer få gå igenom så stålsätter han sig.

  • essen

    Jo vi får hjälp och logopeden säger verbal apraxi men det går inte , eller hon kan inte spika en diagnos eftersom det kan vara så mycket mer som vi inte vet än. 
    Men förstå mina skuldkänslor. Han har alltså aldrig kunnat säga till om det är monster i garderoben eller nånting om sina känslor. Och jag ser ju att han är mår dåligt när knappt några ord går att uttala samtidigt som ordförrådet är så litet.
    Han måste därför vara bäst på allt annat.
    Vi lär honom teckenstöd och på dagis har dom veckans ord.
    Vill inte önska något barn detta men detta är nån amerikansk grabb men det är på pricken som våran.
    Känner nån igen detta:


Svar på tråden apraxi/afasi