• Anonym (Bra)

    inlagd på psyket

    Jag har varit inlagd en period om 11 veckor på psyk på Danderyd. Det är en chock att komma dit första gången, det går inte att komma ifrån. Det finns alla grader av patienter, från depressioner till gravt självskadebeteende till schitzofreni och psykoser. Efter några dagar finner man sig till rätta och det kan vara riktigt skönt där. Långtråkigt, outhördligt på många sätt. Jag började röka för att ha något att göra. Men jag fick också många fina vänner. De flesta i personalen var helt ok, läkarna var bra, sjuksköterskorna likaså men en del skötare var lite speciella och de flesta ganska avtrubbade och empatilösa om än korrekta i de allra flesta fall. Där jag var hade alla egna rum. Jag gjorde också tre serier med elbehandling, ECT. Hmm vad mer. Fråga mig gärna TS! Jag tycker du ska våga.

    Kram

  • Anonym (Bra)
    Anonym (Psyk) skrev 2017-02-10 12:11:20 följande:
    Fick du ha egna kläder? Besök? Telefon/dator? Tack :)
    Ja egna kläder fick jag ha, jag fick välja. Hade mina egna men sov med sjukhusskjortan, den är såå skön :) Fick inte ha telefon den första veckan, vet egentligen inte varför. Eller de låste in den, sen fick jag sitta i ett samtalsrum och använda den om/när jag ville och sen lämnade jag tillbaka den. Men sen var det ok att ha den. Det var ingen som sa "Nu får du ha den" utan det var bara att ingen tog tillbaka den när jag haft den. Kanske var det jag som slutat lämna in den. Det var nog lite oklara regler kring det där. Besökstider fanns, men det var inga problem att ta emot besök på andra tider om man pratade med personalen.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Oj) skrev 2017-02-11 23:49:56 följande:
    Jag tror du missförstådde mig lite :) jag menade om det är första gången för TS så är det möjligt att en psykolog pratar med henne :) men du har nog rätt att man inte får terapi när man är inlagd
    Jag fick permission varje vecka för att åka till min terapeut. Funkade väldigt bra!
Svar på tråden inlagd på psyket