• Fånga dagen

    Hur ska jag bemöta den väldigt dominanta biomamman?

    Din sambo och hans ex är mycket goda vänner. Ni har nyss flyttat ihop efter att ha känt varandra i 4 år. Jag tycker att du borde känt till hur deras relation såg ut, och att exet kunde dyka upp  vilken tid på dygnet som helst, utan att annonsera sin ankomst först Varför diskuterade du inte detta med din sambo för längesen, innan du flyttade in?

    Egentligen skulle det ju inte behöva diskuteras öht. Han borde begripa det olämpliga i detta, utan att du ens ska behöva påpeka det. Synd att du inte satte ner foten tidigare. Då hade du fått svar på hur pigg han hade varit på att förändra saker, som du inte är bekväm med.

  • Fånga dagen

    ". Mamman till barnen har en tendens till att raljera och fälla lite hånfulla kommentarer till mig när vi stöter på varan"

    Stöter ni ofta på varandra när sambon inte är närvarande? Hur är hon mot dig när han är det?

  • Fånga dagen

    Jag undrar vad din sambo sa. när du i bara trosor. stötte ihop med hans ex i hallen en sen kväll? Något måste väl ha sagts i en sån absurd situation? Varför tog han inte vara på tillfället att prata med henne redan då? 

  • Fånga dagen
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-02-13 19:54:26 följande:
    Jag vill bara att min sambo börjar inse gränslösheten och säger ifrån på ett konstruktivt sätt. Nu har vi tjafsat så då ringer han väl henne för att säga att jag är arg och svartsjuk. Blä!
    Han är alltså inte lojal mot dig, utan ringer till sitt ex och beklagar sig? Låter allt annat än bra. Då är det väl inte troligt att han kommer att sätta ner foten åt henne.
  • Fånga dagen

    Hon har väl kunnat komma och gå lite som h on vill, för att inte mannen haft något emot det. De är ju väldigt goda vänner. Jag tycker inte att det är ts som ska ta tag i detta, utan sambon.

    Det finns fler trådar om män som låter sina ex ha tillgång till deras hem, trots att mannen har en ny partner, Så en del vill väl ha det så.

  • Fånga dagen
    molly50 skrev 2017-02-14 08:59:21 följande:
    Bra att ni har pratat om dte här.
    Även om de är goda vänner så tycker jag inte att det är ok att hon har en nyckel och kommer och går lite som hon vill.
    Hon kanske fick göra så när han var singel.
    Men nu när han har dig så borde hon visa lite mer respekt än så.
    Att de har barn tillsammans ger henne inte rätt att bara komma och gå som hon vill hos er.
    Den kontakten kan man sköta ändå.
    Sen att hon håller på och taggar honom osv med gamla bilder på dem tycker jag att han borde be henne lägga av med och markera att det är dig han vill vara med nu.
    Hon verkar ju inte ha släppt taget om honom ännu.
    I första hand är det väl sambon som ska visa ts respekt, genom att inte låta sitt ex få komma och gå som hon vill. Ts och sambon har ju varit tillsammans i 4 år. Det är lång tid han varit ok med att hans ex har tillgång till hans lägenhet, trots att han har en ny kvinna. Om jag förstått det rätt, så har även exet en sambo.
  • Fånga dagen
    molly50 skrev 2017-02-14 10:00:42 följande:
    Självklart! Men även hans ex borde visa respekten att inte bara klampa in i deras hem utan att ens förvarna.
    Men självklart är det TS sambo som ska visa tS den största respekten att be exet att backa och ta tillbaka nyckeln.
    Har aldrig påstått något annat.
    Det menar jag inte heller. Exet borde veta bättre, men det borde sannerligen han göra också. Det man undrar är väl varför han inte satt stopp för detta för längesen. När han och ts blivit ett par hade väl varit lämpligt? Men först nu, när de nyss blivit sambo, så kommer detta på tapeten. Jag har lite svårt att förstå att ts accepterade detta i så många år, innan hon sa nåt.  Innan hon flyttade hem till mannen..
  • Fånga dagen
    Mandel skrev 2017-02-14 11:32:38 följande:

    Något fel är det på henne eftersom hon inte verkar ha normalt folkvett.
    Man går inte in i andras hem hur som helst.
    Om ni är hemma så ringer man på dörren och väntar tills någon öppnar.
    Vet hon om att ni inte är hemma så måste hon ändå stämma av och vänta på svar innan hon tar en nyckel och går in.
    Vad hon nu har i ert hemma att göra...

    Att hon sedan fäller pikar och kommentarer har förmodligen med hennes egen osäkerhet att göra.
    Du har nu den man som hon inte kunde eller fick leva med och det är klart att det svider. Även om det var hon som lämnade! - Vet inte vem som lämnade vem...
    Hon är avundsjuk på er relation och även på att barnen har accepterat dig.


    Eller så kan man spekulera åt andra hållet. Att det är mannen som inte vill släppa taget om exet, och därför gett henne stor frihet till sitt hem. Mannen verkar ju inte ha stört sig på sitt ex, annars skulle de väl inte vara väldigt goda vänner, som ts berättat.


  • Fånga dagen
    molly50 skrev 2017-02-14 13:19:33 följande:
    Ja,och jag håller med dig.
    Jag tycker också att han borde ha satt stopp för detta för längesen.
    Men hade jag varit som hans ex så hade jag aldrig bara klampat in hos mitt ex hur som helst. Speciellt inte när han har träffat en ny.
    Jag är helt enig med dig. Jag skulle heller aldrig agerat som exet. Självklart inte. Respektlöst och klumpigt av henne, men inte mindre respektlöst av mannen, som hade kunnat ta tag i det här för längesen, men valt att inget göra. Så om jag var ts hade jag riktat min irritation och ilska mot mannen, i mycket högre grad, än mot exet.
  • Fånga dagen
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-02-15 13:05:02 följande:

    Nu har vi gjort som så, eller jag då. Jag ringde mamman idag och bjöd över henne och hennes sambo på middag nu till helgen. Hon blev väldigt förvånad men tackade ja. Nu har jag bjudit in till vårt hem på mina premisser. Har valt att vara den som bryter isen, min sambo har lovat att bli bättre på att säga ifrån.


    Jag är stolt över dig ts. Klokt av dig att bjuda hem exet och hennes sambo. Kan man lösa problem smidigt, istället för att skapa nya, är det till stor nytta inför framtiden. Du har visat din goda vilja. Hoppas det leder till något bra, som alla kan trivas med. Lycka till!
  • Fånga dagen
    Anonym (Fia) skrev 2017-02-16 06:29:54 följande:
    Jag tycker att det är starkt gjort av dig och dessutom ett stort steg på vägen mot att sluta hänga upp dig på henne. Vissa människor retar ju gallfeber på en men tyvärr kan man inte ändra på andra människor utan bara på hur man själv reagerar.

    Så jag tror att en middag där du hinner möta henne som människa istället för "exet" gör förmodligen att hennes makt över din hjärna försvinner. Plus att hon på riktigt förstår att du är en människa som är där för att stanna och inte bara "den nya". Ni blir helt enkelt människor för varandra och man har svårare att pika någon man känner än en "anonym" person.
    Klokt resonerat!
Svar på tråden Hur ska jag bemöta den väldigt dominanta biomamman?