• Pandiz123

    Har dom rätt att kräva mig på hela summan?

    Hej! (Ett långt inlägg men skulle bli SÅ tacksam för hjälp)

    För ett tag sedan bokade jag en hårförlangningstid med metoden keratinwax. Det skulle kosta "upp till 3.500kr" och man kunde sätta in "upp till 120 st hårslingor". Tiden jag hade var en morgon kl 08.30, men kvällen innan uppstod det förhinder. Jag hade läst att "om man inte avbokar inom 24 h innan tiden man hade, skulle man debiteras fullt pris". Jag försökte ändå ringa och meddela läget på morgonen innan man tid, men eftersom salongen inte öppnar förrän den tid jag skulle genomföra behandlingen på, fanns det ingen på plats som kunde ta emot mitt samtal. Väntade länge i telefonen för att lämna ett röstmeddelanden, men något sådant fanns inte heller.

    Någon timme senare fick jag ett meddelande att de försökt ringa mig men eftersom jag missat min tid skulle jag debiteras fullt pris (3.500kr). Och jag gick med på detta då det var något jag vetat om innan.

    Man när jag berättade detta för min mamma blev hon chockad och undrade om det ens var lagligt? Tänk om jag inte satt i hår för 3.500kr, om jag bara tänkt sätta i 1 slinga istället för 120 st (orimligt, men om man leker med tanken) Då hade "fullt pris" inte varit 3500 utan mycket mindre.

    Mamma tyckte även att jag kunde kräva att få håret som jag faktiskt betalt för, även om de inte skulle sätta in det. Trots allt kostade jag bara dem de minuter de väntade på mig, och inte något hår?

    Jag smsade salongen och frågade om jag inte hade rätt till håret, men fick till svar: "Hej xxx. Tyvärr funkar det inte på det sättet, vi släpper aldrig ut hår från salongen dessutom till en icke utbildad person av oss. Skulle Du begära läkarens utrustning som du missar din tid hos och blir debiterad?"

    Jag förstår deras poäng, men samtidigt begär jag inte att få deras UTRUSTNING utan självs produkten jag faktikst betalt 3.500kr för? Har dom rätt att göra såhär?

    Tacksam för svar!

Svar på tråden Har dom rätt att kräva mig på hela summan?