Inlägg från: Anonym (förlåt mig för fan!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Less is more skrev 2017-06-26 21:50:48 följande:

    Men du då - säger du allt det här så tydligt och högt framför näsan på dina svenska kollegor, bekanta vänner, släktingar. Brukar du säga till dem hur illa du tycker om svenskar - och allt du berättat här ?


    Ärligt talat, ja. De skrattar och tror att jag skojar. Själv blir jag bara irriterad för att de blir så himla förvånade. Sen håller de med. "Ja, vi är väl väldigt försiktiga av oss och säger inte alltid vad vi tycker utan vi mumlar hellre nåt surt". Haha.. från min kollega.

    En dag i skolan satt min grupp och diskuterade just svenskhet. Alla fem var svenskar förutom jag. Det dom sa var klockrent. Vi pratade om svensk avundsjuka, om "hålla sig på avstånd-egenskapen" och om hur fantastiska utlänningar är jämfört med kyliga svenskar.

    Då slog det mig, att det finns faktisk några svenskar som är medvetna om detta...

    PS, jag är knappt den enda som skriver anonymt på familjeliv. Anonymitet måste vara det mest svenska som finns. Och man ska ju ta seden dit man kommer...
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    Anonym (??) skrev 2017-06-30 21:14:02 följande:

    Har du något drömland du skulle vilja åka till? 


    Ja Neverland.

    Skämt..
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    dian penev skrev 2017-06-30 21:07:32 följande:

    Men du maste visa solidaritet med svenskatna, tank pa att du hade inte kommit hit vilket liv skulle du ha I den aldern I ditt land just nu.Det beror pa vilket land ,men det inte manga lander som ar battre an Sverige.Kan du tanka dig att du kunde vara bara en av alla kvinnor I ditt land som misshandlas och fornedras.Du skule vara da en helt annorlunda kvinna,mycke mera odmjuk med possitiv stallning for livet.....

    Tack,

    Dian fran tBalkan


    Måste visa solidaritet?

    Varför?
  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Nej :) mitt drömland är Sverige. Fast utan allt det jag beskrev innan.

    PS. Kan någon förklara en grej. Mina föräldrar har bott i samma område sedan flytten till Sverige. Ett okej område med endast svenskar. Mina föräldrar är de enda där med utländsk bakgrund. Jag är uppvuxen där. Vi pratar om ca 30 år.

    För 10-15 år sen kunde man inte se en enda svensk flagga upphängd på någons dörr. Ni vet sådär vid ytterdörren mm. Idag har varannat hus, om inte fler en svensk flagga uppe. Varför?

  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Jag kan inte knacka dörr och genomföra en undersökning. Så lättast att fråga här om ni har några teorier.

  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    Anonym (Välkommen att lämna Sverige.) skrev 2017-07-01 01:52:19 följande:

    Bästa vore om du drog från Sverige.


    Nej, jag ska ingenstans. Bäst är kanske om du åkte?

    Dessutom frågade jag inte om jag skulle åka eller inte. Lås tråden. Vi kan packa tillsammans sen.
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    oanonym skrev 2017-07-01 02:00:52 följande:

    Vad hände efter 32 år, när du helt plötsligt fick denna info om hela svenska folket?


    Jag kände att jag efter 32 år kunde uttala mig om mina och andras erfarenheter av det svenska folket.

    Ponera att ni hade bott i Litauen i 32 år. Borde ni inte ha sett tendenser, olikheten, egenheter mm. hos människorna i landet? Jo. Så sluta säg att jag anklagar och ser ner. I denna tråden lyfter jag fram den negativa aspekten hos svenskar. Jag kan i en annan tråd lyfta fram de fina egenskaperna. Dvs för er som är känsliga och vill hjälpa mig att packa.
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    oanonym skrev 2017-07-01 02:13:01 följande:

    Du får lyfta upp vilka aspekter du vill, jag tror ändå inte att de passar in på så många människor. Några saker kanske. Och det är din subjektiva åsikt om de människor du träffat.

    Och det är fjantigt när du skriver "ni". Du ingår ju själv i denna svenskhet du talar om.

    Eftersom du sågar dig själv så kan du säkert svara på frågorna också?


    Nej detta är INTE ett subjektivt uttalande. LÄS hela tråden igen! Du missade kanske detaljen om att jag och många, många och åter många av utländsk härkomst upplever samma saker! Är det så svårt att tro ?

    Jag har alltså efter ett antal år kommit fram till detta. Väldigt intressant men också förbryllande!

    Jag är inte svensk men har formats väldigt mycket. Ändå är jag bara en light-version av s.k. svenskheten hos etniskt svenskar.

    Tur det.

    Jag har träffat lika många svenskar som en svensk har! I många fall fler! Så lägg ner med att säga "du borde träffa fler svenskar". Seriöst, om jag bor i Sverige, tror ni jag träffar fler utländska än svenskar? Nej. Jag har ju bott i Sverige mer än alla yngre svenskar än mig har, eller hur? Så säg inte att jag är nyanländ och kläcker ur mig nonsens. Detta är faktiskt en seriös tråd där jag berättar om min frustration över svenskheten och folket!
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    oanonym skrev 2017-07-01 02:27:11 följande:

    När skrev jag att du borde träffa fler svenskar???

    När skrev jag att du är nyanländ???

    Detta börjar mer och mer likna en trolltråd.


    Nej detta är för fan ingen jävla troll-tråd! "Troll" - ett jävla febomen som bara existerar i Sverige.

    Men någon sa det, kanske inte just du. Förlåt om jag citerar fel.

    Kan vi diskutera ursprungsämnet ? Varför är svenskar som dom är ? Kom igen... inga teorier?

    Och ni känsliga: ha lite självdistans för fan.
  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Sverige är ett kallt land helt enkelt. På alla sätt. Ni har inte mycket att jämföra med och därför finner ni det jag skriver hemskt och orättvist.

  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Förlåt detta var kanske inte rätt, att starta en tråd och tro att svenskar ska förstå. Jag kanske ska fortsätta ha dessa diskussioner med andra utländska som ALLA förstår exakt vad man syftar på.

    Här sitter jag och förklarar och det är som att förklara för en apa att den är ful. Den fattar ingenting. Frågorna blir många och svåra att förklara.

    "Alla andra apor ser ju ut så?"

    "Vadå ful?"

    "Visa mig en apa som är snyggare än mig?"

    "Packa och dra till ett land där aporna är snyggare då!"

    Osv...

    Det är med andra ord svårt att förklara för en svensk (som bara kan svenskheten och som växt upp på ett sätt och det är liksom dess verklighet för alla andra är likadana) hur de är annorlunda och med otroligt många dåliga egenskaper.

    Ni må tycka att ni umgås med fina människor, att det jag säger är konstigt men ni är SJÄLVA i den bubblan och ser alltså inte era egenheter. För ni är såna själva och ni har denna värld som enda verkligheten och det enda sanna.

    Ta en människa som lever i savannen. Det är HANS verklighet och han vet inte varför det är konstigt att springa runt halvnaken med ett spjut i handen. För oss funkar inte hans verklighet med VÅR verklighet. Det blir udda!

    Och det är detta " udda"jag pratar om. Våra olikheter som jag varje dag ser. Jag tog upp de saker som irriterar mig så förjävligt och jag ville diskutera kärnan till det.

    Många utländska nickar igenkännande när man diskuterar såna saker. Många skrattar och säger tex "men har ni sett hur det blir vid konflikter, de stoppar huvudet i sanden och önskar försvunna". Haha..

    Detta var ett exempel ur tusen till.

    Svenskar är speciella för oss som ser det från perspektiv. Ni kan nog omöjligtvis göra det då ni inte vet bättre?

  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    Anonym (Olof S) skrev 2017-07-01 17:45:16 följande:

    Funderar lite på om det ligger i ditt lands nationalkaraktär att framhäva sig själv som den allvetande med ensamrätt på sanningen. Det finna ju vissa sådana exempel.

    Du har nämligen svårt att ta till dig att vi är andra med utländska föräldrar och stark utländsk påverkan som inte delar dina uppfattningar.


    Om du nu på riktigt är utländsk så måste jag gratulera dig till att du är en av få (den enda) som inte förstår min tråd. Är du möjligtvis dansk? Norsk?

    Jag pratar inte om att alla mina landsmän talar för samma sak. Jag pratar om OLIKA utlänningar från OLIKA länder som känner igen dessa saker. Som vet EXAKT vad det talas om när dessa saker kommer upp.

    Jag pratar om människor som kommer från Polen, Iran, Chile, Libanon, Litauen, Australien, Spanien, Syrien, Italien, Irak mm. Det är en ganska blandad skara av samma åsikt.

    Jag satt på ett seminarium för längesen och där kom svenskheten upp på lite skämt. Föreläsaren ställde en fråga. Jag och en från Chile kunde i detalj berätta om saker som var väldigt "svenska". De andra skrattade och höll med. Svenskarna (många av dom, inte alla) skämtade också och menade på olika orsaker till vissa beteenden. Diskussionen var så varm och humoristisk och det var lärorikt.

    Frågan var: Du ska åka buss. Du kliver in och en enda person sitter på bussen. Var sätter du dig?
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    Anonym (Anonym zzz) skrev 2017-07-01 19:29:10 följande:

    Det här är ju underhållning på hög nivå!

    Jag som klassats som ett djur av dig har tillsammans med mina vänninor (av blandat etniskt ursprung) fått skrattkramp när vi läst vad du skriver. Existerar du på riktigt? Kan man boka in dig som underhållning på t ex bröllop/födelsedagar?

    You go girl!


    Haha! Ja gärna! Om du känner till nånstans där jag kan få prata om detta utan att bli mordhotad så gör jag gärna det! :) På riktigt.
  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    sextiotalist skrev 2017-07-01 21:05:33 följande:

    Vad hette han som slogs mot väderkvarnarna. Don Quijote var det väl.

    Tufft för ts. Hon viftar med sina svärd och det enda som händer är att först försöker folk trevligt förklara att hon kanske haft oturen att träffa otrevliga människor.

    Nu klappar vi henne på huvudet.

    Ts, du är så bitter och arg så du försöker med än det ena och än det andra. Du är ju den som besitter de egenskaper som du tillskriver en hel nations invånare.

    Hade du varit till freds med ditt liv och dina val, så hade andra personers liv inte påverkat dig så mycket.

    En nöjd och lycklig person skriver inga sådana trådstarter som du gör och än mindre far ut i inlägg efter inlägg.

    Nu ska jag mysa med min sambo som gör mig lycklig varje dag, sedan ska jag hämta sonen vid tåget.

    Vi är dessutom så ogästvänliga så nästa vecka ska hans bästa vän bo hos oss


    Amen sluta försvara er och bara förklara istället !!!

    Säg (så som jag hörde under seminarier) tex: vi är kanske kyliga för vi har alltid bott långt ifrån varandra, förr i tiden kunde det gå dagar utan att man träffade på en jäkel. Och gjorde man det så var man lite passiv.

    Alltså argumentera mot varandra jag har rätt eller fel!

    Inte bara "nä vi är inte såna!" "Hejdå, gå hem!".

    Jag känner att jag slängde några smällkarameller här och folk bara hoppar, gapar och skriker.

    Möt mina tankar (även om de liknar påhopp) med logik och svar !! Jag vill ha intressanta svar !! Kom igen, först till kvarn vinner !! ;)
  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Detta är verkligen ingen trolltråd.

    Då fjantigt att tro att allt som är provocerande är troll.

    Är faktiskt allvarlig !!!! Hade jag inte varit det så hade jag bara slängt skit och försvunnit men jag vill veta bakgrund, teorier, tankar mm.

    Har ni slut på teorier?

  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Så frustrerande att jag inte kunde få roliga och intelligenta svar. Trodde att min tråd skulle fyllas med argument och logisk fakta :(

    Jag var arg och konfunderas när jag skrev tråden och fick bra svar i början. Men mot slutet har det bara varit korta, icke beskrivande svar.

    Finns det anledning till att så många utlänningar har dessa åsikter? Eller att jag har hållit med många som berättat om deras upplevelser om svenska folket? Har vi alla fel?

    I trådstarten skrev jag saker som många andra också upplevt. Alltså en sammanfattning om våra upplevelser.

    Har vi alla upplevt fel sida av saken? Vi pratar om ca 500 människor. Detta är kollegor, släkt, ex, vänner mm. Så blandade människor av blandad ursprung.

  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    oanonym skrev 2017-07-02 02:59:06 följande:

    Finns inte en chans att 500 människor, som du känner, håller med om allt du skrev i ditt första inlägg. Kanske några saker här och där, men det säger ju ingenting.


    På hedersord. Så är det. När många har tyckt så, när jag har tyckt så och när jag levt i Sverige i 32 år så borde jag ändå ha fått kött på benen, så att säga...

    Men min slutsats är att en tredjedel tycker att jag har alldeles fel men vill inte förklara hur och varför.

    En tredjedel tycker att jag bara är ett troll/borde packa/eller bara säger nåt random i ren känsloaffekt.

    En tredjedel (sista delen) har förstått min poäng, hållit med och haft lite självdistans och faktiskt varit intresserade eller fört något intressant till tråden.

    Kan inte fler säga nåt spännande/intressant? Även om ni inte håller med ?
  • Anonym (förlåt mig för fan!)

    Det är fortfarande så. Utlänningar har en viss jargong mot svenskar. Hör ofta utlänningar som sinsemellan säger "ja men du vet, svenskar..." eller "ja men han är ju svensk...".

    Som om det är en sjukdom :)

  • Anonym (förlåt mig för fan!)
    Anonym (??) skrev 2018-11-19 13:09:59 följande:

    Tycker du det hela är komiskt 


    Nja är mest fundersam över det hela. Tycker det är intressant. Försöker inte mobba någon. Är vuxen och nyfiken bara.
Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??