Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Min pojkvän har hiv, tänk om jag med har det?

    Hej

    Jag är fortfarande chockad och rädd. I fredags fick min pojkvän reda på att han har hiv och han har varit smittad i 6 år. Vi har varit tillsammans i 5 år och haft oskyddat sex. Då måste väl jag också vara smittad? (ska till vården imorgon)
    Jag vet inte ens var jag ska börja känslomässigt här! Tänk om jag också är smittad? Jag har alltid haft dåligt immunförsvar så betyder det i så fall att jag kommer att bli sjukare trots medicinering? Hur ska man ens tala om det för sina föräldrar och hur ska jag få dem som inte är helt okej med homogrejen att inte vilja döda min pojkvän?!
    Det känns som om jag inte kan andas och jag vet inte hur jag ska hantera mig själv samtidigt som jag har fullt upp att ta hand om min pojkvän som faktiskt har fysiska symtom just nu och dessutom är ett vrak...

    Snälla hjälp mig!

  • Svar på tråden Min pojkvän har hiv, tänk om jag med har det?
  • Anonym (S)
    Anonym (Nn) skrev 2017-02-26 21:32:52 följande:

    Den största frågan är väl om han vetat om att han är smittad och tagit bromsmediciner under hela den tid ni varit tillsammans (och inte skyddat er) eller ej? För i så fall är ju risken betydligt mindre att du blivit smittad.


    Han har inte vetat om det utan fick reda på det genom att den som han smittat diagnostiserats. Min pojkvän har jättedåligt samvete och är rädd att han smittat mig, men jag känner inte att han har någon skuld i det isf, men jag vet inte hur jag ska få min pojkvän att känna att jag inte är arg på hono¨m.
  • Anonym (S)
    Anonym (S) skrev 2017-02-26 21:44:40 följande:
    Han har inte vetat om det utan fick reda på det genom att den som han smittat *diagnostiserats. Min pojkvän har jättedåligt samvete och är rädd att han smittat mig, men jag känner inte att han har någon skuld i det isf, men jag vet inte hur jag ska få min pojkvän att känna att jag inte är arg på hono¨m.
    * den som han smittats av ska det stå
  • Anonym (S)
    Anonym (Anna) skrev 2017-02-26 22:03:57 följande:

    Jag förstår att du är orolig men försök att ta det lugnt. Hiv är inte alls samma sjukdom som det var förut. Idag kan du leva ett fullgott liv med hiv, skaffa barn och ha sex. Jag har vänner med hiv och de lever som alla andra förutom att de äter bromsmediciner. Jag håller tummarna för dig, men kom ihåg, det går att leva ett bra liv även med hiv :)


    Jag oroar mig ändå för att mitt dåliga immunförsvar ska ställa till det och så ser jag hur min pojkvän har det nu, han är ju faktiskt sjuk på riktigt även om det säkert blir bättre när han ätit mediciner ett tag. Och så oroar jag mig för att berätta för mina föräldrar...
  • Anonym (S)
    fluu skrev 2017-02-26 22:04:39 följande:

    Har ingen erfarenhet inom ämnet, men vill bara säga att jag beklagar och håller tummarna för er båda!


    tack!
  • Anonym (S)
    Almina skrev 2017-02-26 22:12:47 följande:

    Förstår att det känns chockartat just nu. Det finns ju förstås en risk att du är smittad, men helt säkert är det inte. Men jag vill också instämma i det någon skrivit tidigare, att Hiv inte är lika allvarligt nu som tidigare. Det finns effektiv bromsmedicin som gör att livet inte behöver förkortas. Men mediciner behöver man förstås ta.


    Jag kan inte mycket om sjukdomen , men hur kan jag inte vara smittad om vi haft oskyddat sex i 5 år? Jag har läst att det är störst risk att bli smittad om man är den som tar emot analsex och det är jag....

    Jag oroar mig faktiskt inte så mycket för livslängd utan mer livskvalité. Jag är ofta sjuk ändå eftersom jag har dåligt immunförsvar och tänk om det blir värre med hiv också. Jag känner mig jättehemsk som också oroar mig för sexlivet..... men om jag med är smittad så kan vi väl fortsätta att ha sex som vanligt?
  • Anonym (S)
    Anonym (.) skrev 2017-02-26 22:14:21 följande:

    Du måste ju inte berätta för dina föräldrar. Varför skulle de behöva veta något? Du skall ju inte ha sex med dem.


    Jag vill inte behöva dölja saker och ständigt vara rädd att försäga mig eller att de ska se mediciner eller att någon annan berättar för dem om det skulle gå rykten(bor på en mindre ort). Vår relation är ansträngd som det är, men de är den enda egentliga familjen jag har så jag vill inte förlora dem.
  • Anonym (S)
    Alvina skrev 2017-02-26 22:20:04 följande:

    Berätta inte för dina föräldrar då. De behöver inget veta. Speciellt om de är så fördömande mot homosexuella.


    Som jag skrev så vill jag inte hela tiden behöva tänka på att dölja något. Då skulle jag säkert försäga mig bara pga det..
    Det värsta är att jag redan förberett mig ett tag för att tala om att jag och min pojkvän ska gifta oss i sommar och oroade mig redan från början att mina föräldrar inte skulle vilja komma... Om jag så "bara" berättar att min kille har hiv är det illa nog och de kommer inte vilja att jag gifter mig med honom(och det vill de kanske inte nu heller, men hiven gör det värre). Om jag också berättar att jag har det vet jag inte hur de kommer klara det!
  • Anonym (S)
    Anonym (ixaxaar) skrev 2017-02-26 22:35:05 följande:

    Om han har haft HIV under hela ert förhållande och ni har haft regelbundet oskyddat analsex så är risken väldigt stor att du har varit smittad i flera år. Så jag tror knappast det blir värre för dig nu.


    Så tänker jag med. Eftersom att jag är sjuk jättemycket ändå så går jag aldrig till vården så tänk om symptom jag upplevt inte bara varit de vanliga infektionerna och förkylningarna... Jag hoppas inte att jag blir sjukare nu i alla fall för min pojkvän är dålig och jag vill kunna ta hand om honom.
  • Anonym (S)
    Almina skrev 2017-02-26 22:38:37 följande:
    Det finns såklart en betydande risk att du är smittad. Men risken att smittas är bara någon procent vid varje tillfälle, så helt säkert kan man ändå inte säga att det är. Men visst, det är nog bra att du ställer in dig på att du troligen är smittad.

    Om du också är smittad så kan ni fortsätta ha sex som vanligt.

    Exakt hur du skulle må resten av livet om du får Hiv, och hur det skulle skilja sig mot om du inte hade Hiv, går ju inte svara på. Men många lever idag ett gott liv med Hiv.
    Jag kan nästan inte ens tänka tanken att jag inte är smittad just nu så skulle jag inte vara det så skulle jag nog få en chock av det med och nästan dåligt samvete att jag klarat att ligga med min pojkvän i 5 år utan att bli smittad och min pojkvän blev smittad efter 1 ligg med den som smittade honom. 

    Jag hoppas som sagt att jag kommer må bra så jag kan ta hand om min pojkvän och att vi kommer att kunna gifta oss i sommar som vi planerat.
Svar på tråden Min pojkvän har hiv, tänk om jag med har det?