• Almina

    Min pojkvän har hiv, tänk om jag med har det?

    Förstår att det känns chockartat just nu. Det finns ju förstås en risk att du är smittad, men helt säkert är det inte. Men jag vill också instämma i det någon skrivit tidigare, att Hiv inte är lika allvarligt nu som tidigare. Det finns effektiv bromsmedicin som gör att livet inte behöver förkortas. Men mediciner behöver man förstås ta.

  • Almina
    Anonym (S) skrev 2017-02-26 22:18:58 följande:

    Jag kan inte mycket om sjukdomen , men hur kan jag inte vara smittad om vi haft oskyddat sex i 5 år? Jag har läst att det är störst risk att bli smittad om man är den som tar emot analsex och det är jag....

    Jag oroar mig faktiskt inte så mycket för livslängd utan mer livskvalité. Jag är ofta sjuk ändå eftersom jag har dåligt immunförsvar och tänk om det blir värre med hiv också. Jag känner mig jättehemsk som också oroar mig för sexlivet..... men om jag med är smittad så kan vi väl fortsätta att ha sex som vanligt?


    Det finns såklart en betydande risk att du är smittad. Men risken att smittas är bara någon procent vid varje tillfälle, så helt säkert kan man ändå inte säga att det är. Men visst, det är nog bra att du ställer in dig på att du troligen är smittad.

    Om du också är smittad så kan ni fortsätta ha sex som vanligt.

    Exakt hur du skulle må resten av livet om du får Hiv, och hur det skulle skilja sig mot om du inte hade Hiv, går ju inte svara på. Men många lever idag ett gott liv med Hiv.
  • Almina
    Anonym (S) skrev 2017-02-26 22:41:52 följande:

    Jag kan nästan inte ens tänka tanken att jag inte är smittad just nu så skulle jag inte vara det så skulle jag nog få en chock av det med och nästan dåligt samvete att jag klarat att ligga med min pojkvän i 5 år utan att bli smittad och min pojkvän blev smittad efter 1 ligg med den som smittade honom. 

    Jag hoppas som sagt att jag kommer må bra så jag kan ta hand om min pojkvän och att vi kommer att kunna gifta oss i sommar som vi planerat.


    Både du, om du är smittad, och din pojkvän har stora möjligheter att må bättre med behandling.
Svar på tråden Min pojkvän har hiv, tänk om jag med har det?