• fornminne

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    Men vad är problemet? Ja, jag kan tycka att det hör till allmänbildningen att veta vad rött kött respektive vitt kött betyder, men jag kan ändå förstå om det blir missförstånd. Bara denna tråd visar dessutom att många har olika uppfattning om vad som avses. Någon trodde bara nötkött, någon annan skrev fyrfota djur vilket inte heller riktigt stämmer.

    Att göra en grej av detta är ju bara att försöka mästra. Det tyder på att man saknar social kompetens, även om man kanske vet skillnaden mellan rött och vitt kött

    Det är inte hela världen om man blir serverad fel. Det är väl bara att låta bli att äta, förklara samt vara tydligare nästa gång.

  • fornminne
    Bibbidi skrev 2017-03-04 13:49:59 följande:
    Det handlar ju inte alls om att försöka "mästra" (eh?). Det handlar bara om att upplysa. Eller handlar alla trådar om att folk missförstår vad ordet OSA betyder också om att de försöker "mästra" folk? 
    TS skrev: "Hur kan man INTE fatta vad rött kött betyder!?" och verkar bli irriterad över att hon blev serverad rött kött pga ett missförstånd.

    Jo, det är att mästra, eller i alla fall göra "problemet" större än vad det är.

    Hade TS inte startat tråden så, utan skrivit: "Vet alla vad rött kött betyder? Ska jag vara tydligare?" hade det varit en annan sak.
Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?