• Anonym (xyz)

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    De enda gånger jag själv kommit i kontakt med begreppet "rött kött" är på restaurang när jag vill ha köttet genomstekt, dvs inte rött i mitten.
    Jag kunde ha gjort samma misstag som beskrivs i trådstarten, dvs bjuda på genomstekt fläskfilé.

  • Anonym (xyz)

    Jag har vid ett flertal tillfällen på TV och i tidningar fått varningar om att "rött kött" ökar risken för cancer, men inte en enda gång har det funnits någon förklaring till vad "rött kött" är för något. För mig har det varit en uppmaning att steka köttet ordentligt innan man äter det.

  • Anonym (xyz)
    Anonym (123) skrev 2017-03-04 16:01:20 följande:

    Jag tex antog att alla visste att blandar man blått med gult blir det grönt. Men tji fick jag, det vet tydligen inte alla.


    Du måste vara mer specifik. Blandar du gul och blå målarfärg blir det en grön målarfärg. Lyser du med en gul och en blå lampa mot en vit vägg så blir det inte en grön färg på väggen!

    Det beror på att målarfärger "subtraherar" dvs de suger åt sig alla färger utom den du ser. Blandar du alla olika målarfärger så blir det typ svart målarfärg.
    Blandar man färgat ljus så "adderar" man, dvs blandar du alla färger så blir det typ vitt.
Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?