Inlägg från: Anonym (Polly) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Polly)

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    Anonym (Lena) skrev 2017-03-04 10:22:24 följande:
    Hädanefter ska du kanske säga att du inte äter kött, men gärna kyckling eller fisk, om du äter det.

    NEEEEJ!! Förlåt mitt utbrott, men det blir bara mer fel ifall man försöker komma runt ett vagt definierat begrepp genom att använda ett ord som inte ens betyder det man menar. Varför inte säga däggdjurskött? Eller "inget kött förutom fisk och fågel"?
  • Anonym (Polly)
    Anonym (a) skrev 2017-03-04 11:34:55 följande:
    Om någon hade sagt till mig att den inte vill ha rött kött hade jag tolkat det som att det går bra med välstekt kött (dvs inte "rare").

    Det trodde jag också väldigt länge. Och jag har väl aldrig riktigt fått ordning på vilket kött som är "rött" och inte (men med tanke på hur många olika definitioner det verkar finnas så är det kanske inte så konstigt).
  • Anonym (Polly)
    Anonym (Lena) skrev 2017-03-04 11:13:46 följande:
    ??? Precis vad jag skrev.

    Det här riskerar att bli en lång off-topicdebatt om semantik. Tror det är bäst att lämna det och konstatera att vi nog ändå är rätt överens om det mesta. :)
  • Anonym (Polly)
    linani skrev 2017-03-04 19:53:45 följande:
    Jag är INTE förvånad över att någon av misstag väljer den ena tolkningen i en given situation. Jag är förvånad över de som inte känner till BÅDA betydelserna, och de som därmed inte förstår när media rapporterar om förmodade hälsorisker med rött kött. Vet inte hur jag ska kunna förklara tydligare än så.

    I vilket sammanhang tänker du att man skulle ha lärt sig betydelsen av uttrycket? Var har du lärt dig det? Själv lyckades jag missa det helt fram tills att det började talas om cancerrisker i media. När jag har pratat med andra om olika sorters kött så är det vilt, fågel och fisk som ibland klumpats samman i kategorier medan nöt-, fläsk- och fårkött alltid nämnts vid respektive namn.
Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?