Inlägg från: Vdkdöföxn |Visa alla inlägg
  • Vdkdöföxn

    Min dotter är tjock :(

    Elaka människor som svarar!!

    Att va så jävla fördomsfulla! Det finns faktiskt sjukdomar som oavsett kaloriintag kan göra att hon går upp i vikt. Be läkaren dra ett TSH och T4 och ta en ordentlig koll på sköldskörteln, hon kan ha hypotyreos. Detta kan komma när man börjar komma in i puberteten eller efter att man har fått barn. Det är en extremt vanlig kvinnosjukdom, som gör att man har underfunktion av hormoner som reglerar vikten, vilket gör att man går upp i vikt.

    Jag fick detta när jag hade fått barn, och trots sträng diet med vägning av mat och full inblick i mitt kaloriintag som då låg på 1000 kalorier om dagen så gick jag ändå upp 1 kg/ vecka.

    Har man gjort allt man kan men det ändå inte får några resultat så får de väll för hundan ta lite prover och se så att hennes värden och hormoner i kroppen är "rätt". För att få kontroll över exempelvis hypotyreos krävs det att man får äta levaxin. Så ta och sök upp läkaren och be dem kolla hennes sköldskörtel, proverna är främst "TSH och T4", har bisköldskörteln reagerat på något kan det även behövas D-vitamin men mest troligt är det sköldskörteln. OM det inte är så att hon har andra intagskällor. Håller tummarna att det löser sig!!! Kram kram

Svar på tråden Min dotter är tjock :(