• Anonym (Vanmakt)

    Min dotter är tjock :(

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till!
    Min dotter har fetma enligt alla tabeller som finns. Men hon äter rätt. Hon rör på sig och vi gör allt och lite till som de sagt på överviktsteamet. Nu hade hon gått upp 2 kilo till sa läkaren och jag kände bara hur orken rämnade.
    Hon är snart 8 men äter som ett barn som är 5 för att de säger att hon måste hålla vikten. Hon rör sig mycket och gärna. Älskar kål, grönsallad, gurka osv. Hon tar bara en portion/måltid precis som de visat på pappret. Hon äter aldrig socker, inte ens lördagsgodis nu. Inte chips. Inget onyttigt. Men ändå går hon upp i vikt. har någon varit med om detta?
    Läste på 1177 om att det kan vara tecken på andra sjukdomar även om det är mycket ovanligt, någon som hört vilka? De vill inte ens ta ett blodprov. Nu har vi varit där sedan hon var 5 år och de säger att hon inte får gå upp. Men allt vi kämpat för funkar ju inte!
    Jag är inte sån som inte ser att min dotter har problem, som göder i smyg och står och kliar mig i huvudet. Vi ger inte McDonalds eller annan skräpmat. Bara vanlig nyttig mat. 

  • Svar på tråden Min dotter är tjock :(
  • Anonym (Vanmakt)
    Anonym (asdf) skrev 2017-03-06 00:51:39 följande:
    Men vad menar de är orsaken till er dotters övervikt då? Och anledningen till att de inte utreder henne vidare? Alternativt behandlare henne mer aggressivt?
    Eftersom glappet i kurvan minskar eftersom hon växer väldigt fort vill de inte göra mer. Mer än att skuldbelägga hennes fetma när vi kommer trots att de inte ser någon orsak. 
    De har inga teorier ... 
  • Anonym (Vanmakt)
    Anonym (asdf) skrev 2017-03-06 00:51:57 följande:

    Rör hon på sig tillräckligt?


    Ja, mer än sitt syskon. Springer, går, hoppar. Ja, mer än vad läkarna säger att de minst ska göra. 
  • Anonym (Vanmakt)
    Vdkdöföxn skrev 2017-03-06 00:57:16 följande:

    Elaka människor som svarar!!

    Att va så jävla fördomsfulla! Det finns faktiskt sjukdomar som oavsett kaloriintag kan göra att hon går upp i vikt. Be läkaren dra ett TSH och T4 och ta en ordentlig koll på sköldskörteln, hon kan ha hypotyreos. Detta kan komma när man börjar komma in i puberteten eller efter att man har fått barn. Det är en extremt vanlig kvinnosjukdom, som gör att man har underfunktion av hormoner som reglerar vikten, vilket gör att man går upp i vikt.

    Jag fick detta när jag hade fått barn, och trots sträng diet med vägning av mat och full inblick i mitt kaloriintag som då låg på 1000 kalorier om dagen så gick jag ändå upp 1 kg/ vecka.

    Har man gjort allt man kan men det ändå inte får några resultat så får de väll för hundan ta lite prover och se så att hennes värden och hormoner i kroppen är "rätt". För att få kontroll över exempelvis hypotyreos krävs det att man får äta levaxin. Så ta och sök upp läkaren och be dem kolla hennes sköldskörtel, proverna är främst "TSH och T4", har bisköldskörteln reagerat på något kan det även behövas D-vitamin men mest troligt är det sköldskörteln. OM det inte är så att hon har andra intagskällor. Håller tummarna att det löser sig!!! Kram kram


    Tusen tack, vänliga människa! Jag har funderat på om det kan vara det. Men läste symptomen och det var inte många rätt. Jag utreds just nu eftersom jag har i stort sett alla symptom man kan ha men de såg inget på första provet (vet inte vilket de gjorde men det var bara ett). Kram!
  • blomman 2

    Tänkte också på underfunktion i sköldkörteln! Jag vet barn som har haft samma på problem,på dotterns förskola, vad jag kommer ihåg så var det främst vikten som var problem. Hade också ett barn på mitt arbete,förskolan,där en pojke på 2 år hade problem med ssk. Så visst kan barn ha det! Stå på dig,det är nämligen ett lätt prov att ta,ett blodprov! Jag har också hypotyreos och VET hur jobbigt och lömsk denna sjukdom är när man går upp i vikt trots att man äter "bättre än en elitidrottsman ".

  • Anonym (Stackars barn! :,()

    Alltså stackars barn. 8 år och redan en jävla hets. Inte ens lördagsgodis eller annat onyttigt får hon ibland. Gäller samma regler för hennes bror eller är det bara "fettot" som ska skämmas och hetsas?!

  • Loriyana

    Har liknande problem med min dotter. Fast hon går på medicin som gör att hon går upp i vikt. Är så jobbigt för henne! Hon var trådsmal tills hon började med sin medicin, sedan började hon stadigt öka i vikt. Man känner sig så maktlös! Hon ser hur grannbarnen och kompisarna vräker i sig onyttigheter och är smala medan hennes intag strikt kontrolleras. 

  • Anonym (Lågkolhydratskost.)

    Äter hon bröd, pasta, potatis och kolhydrater i övrigt?

    Hon kan vara kolhydratskänslig. Kolla in lågkolhydratkost. Dock är det viktigt att öka på fettet då så hon blir mätt, men dra ner/bort kolhydrater.

  • Anonym (Tröttsamt)

    Min dotter är likadan. Nu är hon 13år. 167cm lång och 73kg. Inte fetma men nästan. Nu berättar hon att hon ätit i smyg sedan hon var typ 6...

  • Anonym (M)

    Stackars barn! Jag hade det liknande. Som tioåring skrevs jag in på vikt väktarna för att skolsyster sa att jag var tjock. Detta har gjort att jag haft problem hela livet. Jäkla läkare säger jag bara!!!

  • Mor till Ella

    Min dotter gick upp 12 kg på 6 mån. Nu har vi lämnat blodprover 3 ggr och hennes sköldkörtelhormon är förhöjda. Så nu väntar vi på tid till barnmedicin.

    Jag vet att min dotter smygäter. Vi kan inte ha något hemma ex, glass,strössel,kakor,chips eller godis. Då äter hon upp allt. Nu har jag börjat komma på henne att hon tar smör,strösocker,havregryn och mosar ihopa och äter. Hon är helt beroende av socker.

    Hon äter även sylt, ketchup, honung,strösocker, remouladsås, rostadlök. Detta är något av det jag har kommit på henne äta. Vi försöker att ha koll så att hon inte är i köket själv men det är inte lätt.

    Vi skriver också matdagbok men det blir ju inte rätt när hon äter annat.

Svar på tråden Min dotter är tjock :(