Inlägg från: athanatos |Visa alla inlägg
  • athanatos

    anmärka på kollega

    Jag hade aldrig accepterat det utan hade helt enkelt sagt till personen att  det är dags att skärpa sig nu annars har vi ett problem.
    Man ska aldrig acceptera såna övertramp. Stå upp för dig själv.

  • athanatos

    Fokusera inte så mycket vad som är rätt och fel. Gör istället klart för personen eller personerna att du inte accepterar såna övertramp.
    Människor är sällan särskilt tuffa. Det räcker oftast att du tittar dom i ögonen och säger "ursäkta vad sa du till mig?" för att de ska börja darra.

  • athanatos
    John22 skrev 2017-03-11 14:03:27 följande:
    Du fattar fortfarande inte och detta blir mitt sista försök att förklara frågan.

    Vad jag tycker är lämpligt i en kontorsmiljö är helt oväsentligt. Det som spelar roll här, och som du till synes vägrar förstå, är att alla tycker olika. Du skrev själv att du skulle kunna ta upp att din kollega gäspar högt (att du inte tagit upp det är, återigen, helt oväsentligt).

    Denna person kanske inte alls håller med om att det är olämpligt att gäspa högt, precis som att du inte alls tycker att korta kjolar är olämpligt. Ingen av er har rätt eller fel - det handlar bara om att alla drar sin gränser olika. Du försöker fiska efter etablerade regler om att man inte får kommentera någons klädsel, men dessa regler existerar inte, för alla tycker olika.

    Ersätt ditt öppningsinlägg med din arbetskamrat som klagar på hur ofantligt oförskämd en kvinna på hans jobb var som försökte trycka ned honom för att han gäspar för högt.

    Det är helt fritt fram för personer att kommentera din klädsel, precis som det är helt fritt fram för dig att bli kränkt och gnälla på ett forum. Det är även fritt fram för dig att kommentera din kontorsgrannes gäspande, och han är givetvis välkommen att gå online och gnälla om det.
    Självklart kommenterar man inte andra människors klädsel. Det är fruktansvärt ouppfostrat och underklassigt. Man får tänka hur mycket man vill men man kommenterar det absolut inte.
Svar på tråden anmärka på kollega