• Poppy75

    Är det fel att låta barn springa inomhus ?

    Jag blev förvånad igår när en bekant till mig kritiserade att jag låter mina barn springa inne i lägenheten. Jag har aldrig stött på någon som tycker det är fel förut. Den här vännen är uppvuxen i lägenhet. Jag, min man och i princip alla mina nära vänner är uppvuxna i villa. Nu bor vi alla i lägenhet dock. Min granne ovanför har barn som springer och jag har aldrig stört mig på det. Grannen under har aldrig klagat på oss.

    Vännen som kritiserade mig var så säker på sin sak, att det är fel och ouppfostrat att låta barnen springa inomhus. Jag undrar om hon har rätt. Vad tycker ni ? Och är ni uppvuxna i villa eller lägenhet ?

  • Svar på tråden Är det fel att låta barn springa inomhus ?
  • emmamoa123

    NEJ! Är inte alls fel att låta barnet springa i lägenhet. Naturligtvis under normal tid såsom 9-19. Fyfan vad tråkiga anala föräldrar det finns, tycker synd om deras barn. Älskar när sonen springer rundor, han kiknar av skratt och både jag o pappan springer efter ????

    Våra ovan grannars barn springer, tom efter 20.00 vilket inte stör mig. Tanten snett ovanför pratar i telefon så det ekar i huset och grannens hund skäller rätt ofta. Vi bor i lägenhet, då får man tåla sånt.

  • Harvester

    Men är ni knäppa? Klart barnen måste få leka inomhus (då inkluderas springa)??

    Är uppväxt i villa och har nu barn i villa men har bott som barnlös i lgh med barn ovanpå. Klart det lät ibland men skulle aldrig få för mig att klaga på att barn leker?!

  • Tystgående

    Mina barn får inte springa omkring hemma i lägenheten. Det dundrar ju i hela huset när de gör det. Vi uppmanar dem också att sitta på mattan när de leker med klossar etc för att det inte ska låta så mycket. Vi har ekparkett och det slamrar och smäller mycket om barnens lek om vi inte dämpar dem.

    Däremot låter vi dem ta några springsteg om de ska hämta ngt eller så. Hade vi bott i ett stort hus hade jag tillåtit spring i vissa rum och andra inte (kök, badrum tex) - men jag tycker att det tillhör god uppfostran att vara relativt lugn i möblerade rum. Grejer kan gå sönder annars.

  • Tystgående

    Dessutom tycker jag att det är bra att barnen lär sig att man ska tänka på hur ens beteende påverkar andra och att man ska vara snäll mot andra, även om man inte känner dem. Ska det funka i lägenhetshus måste man kunna sånt.

  • nevermind
    Lena skrev 2017-03-12 09:31:29 följande:

    Man springer inte inomhus som standard, uppväxt i villa. Man går ut om man ska springa runt


    Vi sprang inte heller runt. Också uppvuxen i villa. Syrran bor i hus och hennes barn springer inte inne. De dansar ibland men får inte hålla på och dunsa.
  • Duckan

    Vi har alltid avstyrt hoppande och spring eftersom det dunsar så ner till grannarna under oss.
    Skulle uppskatta detsamma om vi hade en barnfamilj ovanför oss.

  • Gryntroll

    Vi ser helst att barnen inte springer inne, vi bor i hus. 

    I lägenhet eller radhus tycker jag att man ska visa hänsyn och ta det lite lugnt med springande och hoppande inne  (ffa dundra i trappa som angränsar till grannen när det gäller radhus) .

    Hos oss är det väldigt spring/kull-vänlig hos oss då det går att springa runt i cirkel mellan kök, vardagsrum och hall, och då är det väldigt lätt hänt att de får "sladd" och krockar med något och gör dig illa. OCH att ha barn springande i köket där man går runt med karotter, knivar och kokande kastruller känns inte bra...

  • ciann

    I lägenhet får man ta det lugnt med springandet. Det var ett av skälen att vi flyttade till villa. Här har vi inrett ett aktivitetsrum i källaren där allt är tillåtet, springa, innebandy, volter, bågskytte, skateboard. Eller vad de kan få för sig.

  • KJJ

    Vi bor i villa och barnen får inte springa inomhus. Vill man springa går man ut. Uppvuxen i villa.

    Dock kan jag se att det kanske inte är rakt jämförbart, eftersom vi kan släppa ut barnen i en trädgård omgärdad av staket och fortsätta m våra göromål inomhus och ändå ha god uppsyn över vad de gör utomhus. Observera att det ändå inte är helt fritt fram för dem att skrika eller låta som en tok, bara för att de är utomhus!

    I lgh kanske man behöver hitta en kompromiss, gärna i samråd med grannen som bor under. Kanske vissa tider det är ok med vildare lek, vissa rum där golvet inte låter lika mycket, osv. Vara kreativ och visa omtanke, helt enkelt!

Svar på tråden Är det fel att låta barn springa inomhus ?