Inlägg från: Tjolahejtjolahopp |Visa alla inlägg
  • Tjolahejtjolahopp

    Vattenavgång v.18

    Tack så mycket alla ni som skriver. Jag blir helt tårögd av alla fina ord. Jag är så tacksam över att ni har följt mig och stöttat mig på min jobbiga långa resa. Jag hade aldrig varit så stark utan er <3

    Hon är så fin och stark. Fick höra igår att vi nog får åka hem om en vecka till våran neonatal.

    hon har fortfarande bara cpap, fick sola lite igår men värdena var inte dåliga utan de låg precis på gränsen.

    Känner nu hur alla mina känslor kommer ut som jag tidigare har hållt inom mig. Jag är så arg och ledsen på de som inte har stått vid min sida eller stöttat mig. De ska inte tro att de kan komma nu och vara glada för bebisen. Känns så falskt. Tårarna bara rinner hela tiden. Jag gråter även av lättnad och lycka. Jag har fått se hennes fina ögon och höra henne skrika. Det är en helt obeskrivlig känsla.

    Men det är JAG som har kämpat för hennes liv. Det är tack vare mig hon lever och det borde de visa mig. Lite uppskattning och några ursäkter skulle vara toppen.

    Om inte annat så lever min flicka och jag är såååå glad för det och mina andra tre fina flickor.

    Mors dag idag och min mamma fixade ett fint halsband från tjejerna. "Best mom" stod det!

    Så glad även för min pappa som funnits och stöttat mig i det här och alltid sagt att glöm inte att vila, drick mycket vatten osv. Alltid frågat om jag behöver nåt osv. <3

    Jag visar gärna bilder på lilltjejen. Hur gör jag det?

  • Tjolahejtjolahopp
    Treansresa skrev 2017-05-28 11:03:44 följande:

    Blir så rörd av dina inlägg! Du har verkligen kämpat i motvind men vägrar ge dig och nu har du en till prinsessa! Får man fråga vad hon vägde och hur lång hon är?:)

    Bild bifogar du genom att trycka på välj filer under skicka svar knappen:)


    Då ska jag prova det :) har försökt någon gång förut men då gick det inte.

    Hon vägde 835gram , gick ner till 798 gram dagen efter. 33 cm lång och huvudet var 23cm :)

  • Tjolahejtjolahopp

    Hej. Tack för alla grattis. Det är så mycket nu så har inte kunnat svara men gör det när jag får tid över :) ville iaf dela med mig av ännu en bild då de tog bort alla slangar ett tag så man kan se hur hon ser ut :) sista slangen som utgör en infektionsrisk tas nog bort i morgon (extradropp) eftersom allt ser bra ut.

  • Tjolahejtjolahopp

    Vi har blivit flyttade hem nu. Jag och lilla fick åka helikopter hem. Det tog ca 18min.

    Nu ligger vi här och försöker göra oss hemmastadda. Syret har varit högre under färden och även dagen innan.

    Saknar lite i Uppsala. Lite mer familjevänligt där och hemmatrevligt där vi bodde. Men det är iaf väldigt lugnt och skönt här för bebisarna.

    De jobbar lite annorlunda här.

    Hon kämpar på och är envis som bara den hehe. Hon verkligen ryter ifrån när någon gör något som hon inte gillar :)

  • Tjolahejtjolahopp
    Summerchild skrev 2017-06-03 17:15:41 följande:

    Skönt att du får bo och rå om ditt barn hela tiden. I andra länder får dom typ besökstider med barnen.

    Pumpar du mjölk? Hur går det? När kan ett litet barn amma?


    Ja, jag pumpar mjölk och det har gått bra :). Första tre dagarna kom det inte mer än en droppe men sen har det kommit mer än dubbelt vad hon behöver ha :) så jag samlar på mig ifall det blir en dålig vecka. Men ska bli mysigt när hon kan ammas. Jag vet inte exakt men kanske runt vecka 32 eller när hon hunnit träna. Så fort de orkar att få i sig allt själva så slipper de sonden.

    Hon har redan fått ligga vid mitt bröst en gång och "snutta" :) det är bra för träningen , så kan man droppa lite av sin egen mjölk i munnen så de får känna smaken och "träna".

    Hon har haft lite rund stor mage så de har halverat maten nu så inte det ska bli för spänt i magen eller att tarmarna ska ta skada.

    Hon har gått upp till 855 gram nu. Det är mer än hennes födelsevikt. Som minst vägde hon ca 700 gram.

    Blev av med vårat "rum" idag på lasarettet. Vet inte hur de tänkte där , men det har ställt till det för oss eftersom barn inte får vara inne på neonatalen. Nu känns det inge bra alls. Ska se när man orkar ta tag i det.

    Annars ser allting fint ut och vi hoppas på att få komma hem helst innan augusti men iaf slutet av augusti då hon skulle ha varit född!
  • Tjolahejtjolahopp
    enanna skrev 2017-06-03 19:25:42 följande:

    Vilka enorma och snabba framsteg! Det här måste vara en av familjelivs mest rörande trådar, tack för att du fortsätter berätta om er resa <3

    Vilken otrolig kämpe du har kämpat dej till att bli mamma åt :D


    Tack <3
  • Tjolahejtjolahopp

    Akut ambulanshelikopter till Uppsala. Hon hade för dålig syresättning och fick intuberas igen. Såg hemskt ut :( stackars liten. Tre ggr fick de försöka. De är inte vana med sånt hemma. Resan hit gick bra , något Fall av pulsen. Nu vila från mat och hon ska få antibiotika.

  • Tjolahejtjolahopp
    Summerchild skrev 2017-06-06 04:37:06 följande:

    När jag bröt nacken kunde inte västerås ta hand om mina skador. Fördes till Uppsala men bara vistades där i 3 dgr. Sedan till västerås igen och under veckorna där så blev jag felbehandlad på många sätt. Dom glömde vissa mediciner för förlamade som inte kunde gå på toa osv. Jag tycker det är så dåligt att bara vissa sjukhus har kompetensen och det äventyrade mitt liv iaf. Jag vet inte vad man kan göra åt det. Annat än att jag ville dela min historia. Man har rätt att frågasätta deras behandling. Dom kommer att begå mer misstag. Så var inte rädd för att stå på dig om du tror att dom har fel. Ta kontakt med andra läkare.


    Tack. Hon ska på röntgen nu men de tror att det bara blev jobbigt för henne med magen och därav andningen också.

    Det ska jag göra. Mamma vet bäst! <3
  • Tjolahejtjolahopp

    [quote=77733743][quote-nick]fixaochdona skrev 2017-06-06 08:14:03 följande:[/quote-nick]

    Hoppas läget stabiliserats?! *håller alla tummar och tår för er*

    [/quote

    Det är stabiliserat men tycker så synd om henne. Man ser att hon är helt slut :( hon hade lågt hb också så kanske skulle behöva en blodtransfusion men hon var ändå fin i färgen. Hon har dropp nu tills de har gjort röntgen. Sen får jag hålla min lilla älskling <3

Svar på tråden Vattenavgång v.18