Inlägg från: Tjolahejtjolahopp |Visa alla inlägg
  • Tjolahejtjolahopp

    Vattenavgång v.18

    Xxtipptipp skrev 2017-04-13 11:41:02 följande:

    Jag känner värkligen med dig, är i samma situation. Har någon liten pöl med fostervatten men har inget alls kvar nästan. Är i vecka 23 nu men har varit så här sen vecka 18-19. Jag har dok inte själv märkt att jag har läkt vatten. Den lille mår bra än så länge och sparkar då och då. Men man lever med en ständig ångest och rädsla gör att det ska gå dåligt.


    Åh vad kul att höra! Har känt mig väldigt ensam i just denna situation med "inget" synligt fostervatten.

    Vet du vad det är för kön? Har du också haft blödningar och starka sammandragningar?
  • Tjolahejtjolahopp
    Xxtipptipp skrev 2017-04-14 16:04:17 följande:

    Jag har inte haft blödningar. Eller i vecka 8 men det kan man nog nte koppla till detta. Inga samandragningar. Nej vet tyvärr inte kön, är nyfiken men har lagt det på hyllan sålänge.

    Jag ska på ultraljud varannan vecka nu. Går du med varannan vecka.


    Ok. Ja det är ju väldigt svårt att se könet ju mindre fostervatten man har. Jag vet inte heller könet men jag tror ändå att det är en stark liten tjej därinne :)

    Jag var på ultraljud tre ggr förrförra veckan, sen blev det en gång förra veckan och kommer antagligen fortsätta att bli en gång i veckan. Blir till en specialist denna vecka för att kolla alla organ.

    Vilken vecka är du i nu? Kommer du få kortisonsprutor? Känner du sparkar ?
  • Tjolahejtjolahopp
    Kattflickan skrev 2017-04-14 21:24:17 följande:

    TS: Jag har inte varit i samma sits men följer tråden och håller verkligen tummarna för att bebisen klarar sig ett tag till därinne utan fostervatten. Nu är det inte så långt kvar till v 22+0.

    Bor du inom ett landsting med bra neonatalvård?

    Försök att vila massor och dricka mycket vatten.


    Jag vet inte hur bra neonatalvården är här. Jag får söka på det.

    Tänkte att man skulle ta sig till Uppsalaområdet annars till akademiska. Det tar bara en timme dit. Men då kanske man blir ivägskickad någon annanstans :/?
  • Tjolahejtjolahopp
    Snuttis2 skrev 2017-04-16 22:42:20 följande:

    Har ingen egen erfarenhet av tidig vattenavgång!!

    Men är själv gravid efter kämpande och följer din tråd o inlägg löpande ! Vill bara skicka dig en hälsning och säga att jag är så imponerad av dig och lilla bebis! Jag håller tummar och tår för att detta ska gå bra!


    Vad glad jag blir ! Tack för ditt stöd <3

    Grattis till er :) vad kul! Det är såå mysigt med en liten bebis. Hoppas du får en bra graviditet som du kan njuta av :)
  • Tjolahejtjolahopp
    Anna178 skrev 2017-04-17 17:45:44 följande:

    Just neo i Uppsala är det väldigt stökigt på för tillfället. Flertalet vårdplatser är stängda och stor brist på personal, den personalen som jobbar får slita rejält. Flera föräldrar har skickats till Finland för att föda pga brist på neonatalplatser. 

    www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/darfor-skickades-familjen-till-finland-for-att-foda

    Så att satsa på att föda i Uppsala med tanke på bra neonatalvård, kanske inte är en jättebra idé i nuläget. 


    Jag läste precis. Vad typiskt. Men då vet jag att jag är på bästa stället jag kan just nu iaf. Tack för informationen :)
  • Tjolahejtjolahopp

    Hade idag ett hopp om att fosterhinnan skulle ha läkt då magen har varit mjukare och i senaste undersökningen stod det "sparsamt med fostervatten" istället för "inget fostervatten".

    Nu känner man att man borde ha legat i soffan hela dagen istället. Kom precis fostervatten nu ikväll , kanske nån tredjedels dl, hoppas det bildas nytt igen då iaf så det lilla dom fanns där inte försvann helt nu :/

    Har ju druckit en hel del vatten de senaste två dagarna igen men har ju inte märkt något tidigare att jag har läckt.

    Får vila i morgon och känna efter hur det känns. Jag skulle ju bli kontaktad denna vecka, antagligen i morgon för en ny tid till undersökning hos mödravårdsspecialisten.

  • Tjolahejtjolahopp
    enanna skrev 2017-04-18 09:41:10 följande:

    Att du läcker mera betyder iofs att vattnet fyllts på! Förutsätter följa och håller tummarna att allt ska gå vägen!


    Ja.

    Men det lilla som hade fyllts på kom antagligen ut allting :(

    Har på tidigare undersökningar känt livmodern som varit hård hela tiden. Nu var den mjuk en vecka och då hade det kommit "lite fostervatten" längst ner som den bara låg i såg de på undersökningen. Nu sen vattnet kom ut så har livmodern varit hård igen hela tiden så hoppas att det kommer mera vatten igen. Annars så har jag inte läckt något tidigare som varit synligt inunder förra veckan.
  • Tjolahejtjolahopp
    Xxtipptipp skrev 2017-04-18 08:04:21 följande:

    Hur märker man om man läcker vatten? Förutom att det blir blött. Jag har ju inte märkt att jag har förlorat vatten. Har även blivit öm i venstre sida av livmodern. Vet inte om det är där min stora cysta är.


    Jag hade också ont för tre veckor sen i vänster sida som sen gick över.

    Om man sipprar lite hela tiden så kanske det inte är så lätt att märka men jag har trosskydd hela tiden så det märks ganska tydligt. Känns som att det kommer som en flytning men allt på en gång. Sen har då trosskyddet varit tungt. Man ska helst ha såna dåliga skydd som inte suger upp så mycket vätska. Det lägger sig liksom inte på bindan utan sjunker ner på en gång. Sen kan det rinna någon droppe efter benet när man torkar sig.
  • Tjolahejtjolahopp
    Muffins2017 skrev 2017-04-17 20:22:44 följande:

    Jag tycker du borde få info av läkare och mvc om vart du ska förlösas?


    Ja. de har ju bara varit inställda på att det inte ska gå bra.
    Jag ska på ny undersökning nästa vecka så får se vad de säger då. 
    Nu är det 9 dagar kvar till v 22+0
  • Tjolahejtjolahopp
    Xxtipptipp skrev 2017-04-18 20:09:32 följande:

    Fick till slut tag i min läkare på spec mvc . Hon blev arg och ringde till förlossningen. Så nu är jag här och tar prover. Även gjort ultraljud. Bebisen mår bra och min tapp är sluten och lång. Bebisen har unge för 28 ml vatten . Vilket inte är mycket. Normalt ligger på 50-200ml. Nu har dom tagit blodprov och urinprov.


    Vad bra!

    Jag har aldrig fått veta hur många ml min bebis har :/ men jag har bara sett att det inte ens finns 1mm synligt runt. Intressant att veta hur många ml det ska vara ungefär för det har jag sökt på nätet många ggr men inte hittat någonting.

    Då var det allt som fanns som kom ut i förrgår med andra ord :/ tippade på att det var ca 1/4dl - 1/2 som kom ut. O eftersom det inte fanns nåt synligt på ultraljudet innan så tömdes väl allt då.
Svar på tråden Vattenavgång v.18