Inlägg från: Tjolahejtjolahopp |Visa alla inlägg
  • Tjolahejtjolahopp

    Vattenavgång v.18

    2grabbsmamman skrev 2017-04-24 19:31:31 följande:

    Följer, och håller tummarna allt jag kan!

    För mig gick vattnet med första barnet i vecka 22+. (Går ju förvisso inte att jämföra med 18 veckor). Fick veta att det bara var att vänta på missfall... (de lade gränsen vid 23+0 då). Men jag gick drygt 3 veckor till och födde vecka 26+3. Barnet är nu en fullt frisk snart 10-åring.

    Även jag fick höra från läkarna i Uppsala, där jag till slut blev inlagd, om en kvinna som fick vattenavgång i vecka 18 men som sedan gick till vecka 33 och fick ett friskt barn.


    Åh vad kul att höra fler som det har gått bra för. Det är precis det som får en att hålla humöret och hoppet uppe :)

    Nej det är ju lite läskigt just med vecka 18 eftersom det är precis då som fostret börjar träna lungorna så man vet inte om den hunnit lite eller inte alls, eller kan nånting under tiden som veckorna går. Men verkligen tur att du klarade dig förbi vecka 23 då. O skönt att de nu har sänkt gränsen eftersom de vet nu att det går att rädda från vecka 22+0.

    Födde du normalt då?

    Vet du om den tjejen också hade helt slut på fostervatten ?
  • Tjolahejtjolahopp

    Omtumlande! Kom så mycket blod så det rann ner till knäna och genom byxorna och igenom min kofta. Tur jag hade svart på mig. Undersökningen visade att livmoderetappen var helt sluten ca 4-5 cm. Bebisen lever och blödningen hade avstannat så de kunde inte se varifrån den kom. Nu hoppas jag de inte drog in några bakterier med tanke på infektionsrisken :/

    Känner mig lättad att det inte är på gång just nu isf. Som tur var så var jag på öppna förskolan med barnen när det hände så jag fick lämna dem där och hann in på fem minuter.

    Kunde ha fått vänta i en timme för jag hamnade precis i lunchen och eftersom jag inte hade sammandragningar (bara mensvärk och spänt) så undrade de om jag kunde vänta. Var en snäll läkare som inte hade hunnit gå på lunch än så han tog mig snabbt in på undersökning.

  • Tjolahejtjolahopp
    cotton skrev 2017-04-25 11:47:41 följande:

    Håller tummarna för dig och din bebis TS! Har följt dig från start och önskar så gärna dig och bebis ett lyckligt slut med frisk bebis och att du äntligen ska få sluta oroa dig. 

    Hoppas allt går bra och att du får adekvat hjälp! Tycker du borde vara inlagd men förstår om det är praktiskt omöjligt med flera barn hemma. 


    Ja det är så svårt att veta vad som är bäst. För att bebisen ska må bra så måste ju jag må bra och det gör jag bäst med mina barn. Jag kan ju bara ligga hemma också men känns som att ibland har det stärkt kroppen att jag inte ligger helt still. De har inte velat lägga in mig nu. Vilket också är konstigt. Men om de skulle rekommendera det så skulle jag absolut bli inlagd.
  • Tjolahejtjolahopp
    enanna skrev 2017-04-25 12:56:25 följande:

    Fy vad obehagligt och skrämmande! Har du moderkakan lågt? Fast den kanske lättare irriteras var som helst om det knappt finns något vatten runt? Skönt att bebisen inte var på väg ännu!


    Nej den sitter där den ska enligt läkarna. Jag hade ju även såna här blödningar tidigare i vecka 11 och vecka 15 med klumpar och regelbundna sammandragningar varannan minut i nio timmar och de vet inte alls vad de beror på. Så himla konstigt :/
  • Tjolahejtjolahopp
    2grabbsmamman skrev 2017-04-25 13:59:42 följande:

    Hej igen.

    Vilken omtumlande dag för dig, stackare.

    Min graviditet slutade med akut kejsarsnitt, pga moderkaksavlossning. Jag hade blödningar från och till under hela graviditeten, första gången i vecka 5 då alla trodde det var ett missfall. Någon vecka senare såg vi ett hjärta som slog... Misstänkt tvillinggraviditet, där det blev missfall på det ena fostret.

    Jag vet tyvärr inget mer om den kvinna med vattenavgång i vecka 18 som de berättade om.


    Ja den blev lite jobbig. Vaknade vid 4 inatt för har dragit på mig en riktigt rejäl förkylning.

    Så hostar O nyser på det. Nästan visste att det skulle bli nåt knas med blödningar. Blev mest orolig för att jag hostade och nös så mycket så jag spände magen många ggr. De andra gångerna har jag också varit sjuk i samband med stora blödningar. Bara tillfälligheter antagligen :)

    Det måste ha varit väldigt jobbigt för dig med, men så bra att allt gick bra :D
  • Tjolahejtjolahopp
    2grabbsmamman skrev 2017-04-25 21:36:56 följande:

    Vad konstigt att det kan vara så olika. Nu var det ju förvisso tio år sedan för mig så kanske är nya rutiner nu.. Men de lyssnade på hjärtat (bebisens alltså) två gånger dagligen, tog tempen på mig morgon och kväll för att se första tecken på infektion, jag fick antibiotika förebyggande osv.

    Och var beordrad strikt sängläge, fick bara gå på toa, de första två veckorna. Från 25+0 ville de att jag skulle upp och röra på mig några gånger per dag för att minska risken för proppar. Jag fick även bricanyl några gånger för att stoppa sammandragningar. Men från 25+0 meddelade de att de inte längre tänkte stoppa det då risken med infektion var större för barnet än risken att födas så tidigt.

    Ursäkta så långt...tycker bara det är konstigt att det är sådan skillnad för er, jag kände mig ändå väl omhändertagen när jag väl passerat 23+0...


    Ja. Jag är ju minst 22+0 i morgon så det hade varit tryggt att bli inlagd ett tag då åtminstone. Så konstigt hur olika det kan vara. Tycker verkligen de borde ta min sänka lite oftare. Var senast två veckor sen. Om nu risken för infektion är så stor så känns det inte alls bra att jag varken fått antibiotika eller blir kollad. Eftersom de gjorde en vaginal undersökning igår så känns ju inte det bättre heller :/

    Någon som vet hur snabbt det går att få en infektion om jag nu fick bakterier igår vid undersökningen ?

    Jag blöder ju fortfarande och känns som att det kommer mer vatten också blandat. Igår var det bara som mycket blod och innan har jag inte sipprat vatten utan det har mer samlat på sig och sen kommit allt på en gång.
  • Tjolahejtjolahopp
    Pojkmamma86 skrev 2017-04-26 15:31:35 följande:

    Hur är det med dig idag?


    Det är lite bättre idag men det kommer fortfarande blod från och till. Ungefär som första dagen på mensen. Men inga sammandragningar eller så. Kanske att det kommer lite mer vatten och magen känns lite hård igen.
  • Tjolahejtjolahopp
    Mia86a skrev 2017-04-28 13:09:07 följande:

    Jag har följt tråden sedan start, hur går det? Har blödningarna avtagit?

    Håller tummarna stenhårt för att allting ska gå bra för dig och bebis!


    <3 :)

    Jag har mindre blödningar idag men blöder fortfarande lite grann. Det kommer ganska mycket vatten blandat med blod.

    Magen känns väldigt mjuk idag . Inbillar mig att det skulle ha kommit mer vatten pga c-vitaminen jag druckit som någon sa hade hjälpt henne med att fylla på fostervattnet. Skadar ju inte att prova :) dock är det ändå jobbigt att det rinner så mycket eftersom jag tror att det är allt som finns kvar därinne.

    Jag har inga sammandragningar och kanske att livmodern blir hård ca tre fyra ggr per dag vad jag känner av.

    Sparkar känner jag av runt morgonen, lunch och kväll :) mest då som jag har tid att känna efter. Den brukar puffa tillbaka på mig när jag känner med handen.
  • Tjolahejtjolahopp
    anniiee12 skrev 2017-04-29 11:19:27 följande:

    Har följt din tråd här ett tag och hoppas verkligen allt går bra <3 har läkarna sagt hur länge man kan gå utan vatten?


    Nej jag har inte frågat det men jag vet att när förlossningen är nära och vattnet går för tidigt så väntar man inte längre än tre dagar med att sätta igång pga den stora infektionsrisken. Jag har läst på utländska sidor med de liksom jag haft tidig Vattenavgång och de flesta har fött allt mellan 2 veckor till 8 veckor efter Vattenavgång. Men är ju väldigt ovanligt att det inte sätter igång av sig självt inom några dagar. Ca 95% sätter igång inom en vecka eller 2 vad jag har läst iaf. Vet även en tjej som vattnet gick i vecka 22 och de skulle sätta igång henne v 35, tyvärr så dog fostret i vecka 34 i magen. Antagligen för att det tillslut blev för torrt.
Svar på tråden Vattenavgång v.18