Inlägg från: Anonym (Labit) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Labit)

    Gift vid första ögonkastet

    Magnus:

    Pajas, instabil.

    Sofia:

    Pajas, omogen.

    Hon verkar inte va typen som blir kär om det inte är en "hunk" och ärligt talat verkar han behöva läggas på psyket. Blir inget.

    Louise:

    Tråkig, kall.

    Mikael:

    Snygg, mogen.

    Kommer aldrig och bli något och det är helt Louise fel.

    Elisabeth:

    Snygg, fräsch, rolig, ungdomlig.

    Mats ("Babsan", haha!)

    Håller med om gay vibbarna. Han har inget att erbjuda en kvinna. Blir inget.

    Hur kan dessa så kallade experter bli anlitade år efter år

    ???????? ?? ???

  • Anonym (Labit)
    Snäll kvinna med snäll man skrev 2017-04-28 13:47:13 följande:

    Med den oerhört konstiga definitionen av snällhet som Anonym har, att snällhet per automatik skulle innebära total avsaknad av humor så är det helt rätt att mycket få kvinnor är intresserade av snälla män.

    Och inte bara det. Ska vi hålla oss till den definitionen är mycket få män intresserade av snälla kvinnor och mycket få homosexuella intresserade av en snäll partner.

    Att kunna skratta ihop är ett absolut kriterium för att en längre relation ens ska bli aktuell för väldigt, väldigt väldigt många människor helt oavsett kön och sexuell läggning.

    Först uppfinner Anonym på egen hand en mycket egendomlig definition av snällhet som väldigt få håller med om och sedan skuldbelägger han de kvinnor som inte är intresserade av de män som passar in i den mycket egendomliga hemmagjorda definitionen.

    Snyggt!


    Kan bara instämma på alla punkter.
  • Anonym (Labit)

    Varför Magnus gråter ut i media?

    Allt som skrivs om honom är inte "Hat" !

    Hat och kritik är inte samma sak.

    Jag sett många som blir oroliga för Sofia och arga på hur han beter sig ,det får man vänta sig om man ska ställa upp i tv prograrm för hela svenska folket.

    Alla som skriva att alla kritiker är "Hatare" och sen att dom är misslyckade, dåliga människor, dom gör ju samma sak. Dom försvarar Magnus och hatar.

    Magnus måste lära sig ta kritik , inte bara vilja ha "kärlek" och folk som aldrig vågar säga när han göra fel.

    Jag har sett mycket skrivit på flashback och det är han är taskig mot Sofia och kritiserar Henne , hela tiden.

    Hur kan Magnus orka hata Sofia så mycket undrar jag.

    Ny tjej, hon är fin och snäll, varför visar han hat och inte kärlek när han uppmanar till kärlek.

  • Anonym (Labit)

    Alltså... Jannica i årets omgång, vilken narcissist! Kan inte SVT sparka psykologen bland experterna, han är ju inte klok. Parar varje år ihop snälla och konflikträdda människor med misshandlare. Jannica misshandlar Magnus psykiskt och såg mycket nöjd ut med att han förlät henne dagen efter. Hoppas han gör slut med henne, det kommer bara eskalera.

    Han gör INGET fel! Att hon sen tycker att han är tråkig och falsk är hennes problem och ärligt talat ser det ut som en projektion. Det är HON som inte är ärlig!

    Tillexempel hennes överdrivna reaktion på att han dejtat Miha tidigare. Hon skrek ut länge att det var SÅ ROLIGT, HAHAHA, JAG TYCKER DET ÄR SÅ ROLIGT ATT VI SKA TRÄFFA DITT EX!! JAG GARVAR IHJÄL MIG!! (Hon var ju inte ens ett ex utan bara en lunchdejt en gång). Sen straffade hon honom direkt med elaka och passivt aggressiva pikar redan innan hon börjat dricka och betedde sig vidrigt. Plus ett utbrott om sin avundsjuka gentemot honom inför kamerorna. Jäkla Magnus som var bra och snäll så att hon såg dålig ut, fy fan.

    Usch. Stackars Magnus, han behöver jobba med sin självkänsla, han är INTE värd att vara med omogna småtjejer med narcissistisk personlighetsstörning!

  • Anonym (Labit)
    Anonym (Njae) skrev 2019-03-25 16:18:39 följande:

    Jag tolkar hennes känslor och beteenden snarare som bottnad i en rejäl osäkerhet. Håller dock med om att hennes pikande var ytterst obehagligt och frankt.


    Fast han är också osäker och ändå är han jättesnäll, lugn och mogen. Osäkerhet är inte elakhet men det är när människor är osäkra de visar sina rätta färger. Det jag menade med narcissism var att när hon blir osäker slår det över i stark avund och en drift att trycka ned den andra psykiskt för att han ska känna sig ännu sämre och även vända andra emot honom.

    Jag vet inte om hon blev svartsjuk över Miha men hon straffade honom nästan direkt efter att han berättat, då kom pikarna en efter en. Varje år nästan (vet inte om det var nån förra året riktigt dock) så matchas en oerhört snäll person med en som är elak i relationer. Och varje gång så ska ?experterna? prata om det som ?konflikter?, dom normaliserar psykiskt våld. Har sett dom göra det både när det varit en manlig och kvinnlig deltagare som varit taskig. Det var ju ren mobbning på festen och hemskt att se hur ingen av de andra sa nånting i hans försvar trots att dom berättade för kamerorna att dom reagerade. Och sen att hon blev ?förlåten? dagen efter. Det är så såna relationer börjar.

    Talande att han hade ghosta Miha efter deras date. Hon är ju en genomgod person som visar respekt medans han verkar ha ett mönster av att fastna för tjejer som inte respekterar honom.
  • Anonym (Labit)
    Anonym (Njae) skrev 2019-03-25 20:55:19 följande:

    Jo jag håller med dig om att det bör klassificeras som mobbning. Tycker mest vi slänger oss lite väl mkt med narcissist som begrepp, och jag måste säga att jag ser för mycket öppen sårbarhet hos henne för att kunna ande att man kan tillämpa det ordet på henne. En narcissist hade inte vikit en tum i en konflikt, plus att hennes skam och förlåt dagen efter i kombo med att hon talade om hur hon inte kände sig sedd av honom tyder mer på en gedigen osäkerhet.

    Det hon gjorde var helt fel, och borde ha uppmärksammats av både produktion och de andra deltagarna. Dvs. de skulle ha agerat.

    I övrigt säger jag bara: terapi för bägge deltagare i några år, och sen kan de gå och söka sig en partner.

    Obs! känslor blir extra starka under en sådan här slags produktion och jag kan tänka mig att den psykologiska pressen leder till att deltagare kan bli extra mycket vidriga i sina negativa sidor.


    Jo strunt samma i hobbydiagnoser, det spelar ingen roll. Men du har helt fel om det där med att be om ursäkt. Jag tror att alla som misshandlats av en partner varit med om att partnern bett om ursäkt dagen efter och verkat uppriktigt ångerfull, så till den grad att det varit trovärdigt och sen har gränserna suddats ut mer och mer för varje gång. Det var psykiskt våld vi såg. Inklusive den obligatoriska ursäkten dagen efter a la Dr Jekyll och Mr Hyde. Trots att den utsatte är en typ 2 meter lång man. Det handlar om vad som händer i psyket. Men hon är ingen narcissist, fine.
  • Anonym (Labit)
    Anonym (Njae) skrev 2019-03-25 23:12:24 följande:

    Jag har redan sagt att jag ansåg att det var fel. Och det där scenariot lär ha triggat många känslor hos många tv-tittare, få uppskattar ren och skär mobbning/psykiskt våld.

    Min objektiva slutsats är att bägge behöver komma till rätta med sig själva, i alla fall utifrån hur de framställs i tv. Vet du, det skulle inte heller ha förvånat mig om deras vitt skilda beteenden faktiskt grundar sig i samma problematik fast de tar sig uttryck på olika sätt. T.ex. rädslan för att bli avvisade.

    Som mitt svar på att du tror att det är vanligt att folk ber om ursäkt dagen efteråt för att gränserna sedan kan komma att suddas ut allt mer, så vet ju både du och jag att du har rätt där. Det är så det ofta går till. Men detta är rätt mänskligt.

    Detta kan ske hos både män och kvinnor, och jag tror verkligen att de flesta personer verkligen menar att de är ledsna för det som skett, att de skäms ( få människor är riktiga psykopater). Däremot lär sig människor sällan att hantera sitt negativa beteende efter ett enda förlåt, eller ett enda snedsteg. De behöver få ordentliga konsekvenser för att kunna förändra sitt beteende eller behöver komma i kontakt med det som får dem att agera på detta vis. Detta då människor har extremt svårt att distansera sig från sig själva under starka känslointryck. 

    Ett exempel på detta är att du just nu är skitförbannad över det som skedde i Gift vid första ögonkastet, då detta triggade något inom dig. T.ex. känslor av att detta är fel, eller detta är orättvist (om han hade varit en kvinna hade det varit annorlunda). Därav får du svårt att distansera dig känslomässigt till detta, istället för att luta dig tillbaka och objektivt försöka granska scenariot från olika vinklar.

    Trevligt att diskutera med dig! 


    Så blind av känslor är jag inte och du hänger upp dig på att du tror att jag ser henne som ett monster.

    Hade du varit lika ?objektiv? om det var han som betedde sig så mot henne? Speciellt som en direkt reaktion på att hon dejtat Nicklas tidigare? Först ?HAHA, DET HÄR ÄR JU JÄTTEROLIGT, JAG GARVAR IHJÄL MIG, VI SKA TRÄFFA DITT EX, NU SKA JAG BLI FULL? och sen elaka, passivt aggressiva pikar till rena trakasserier resten av kvällen. Och ?å vad jag ångrar mig? dagen efter och så ?har dom kommit varandra närmare?.

    Det sista du skrev är ingen motsägelse mot att jag kallar det våld. Det är just offrets empati med den som misshandlar psykiskt som möjliggör att stanna i relationen.

    Jag tycker det är fel av SVT att ha en psykolog som sitter och säger i tv att dom jobbade på relationen och hade en konflikt när hon kränkte honom och utövade psykiskt våld. Men det är inte första gången som sagt, det skämtades mycket om ?pizzabråket? också i en tidigare säsong och tjejen i det fallet skulle jobba med att se killen.

    Även med Miha och Nicklas sa psykologen att hon var matchad för att dämpa hans aggressivitet. Nu upplever jag inte Nicklas som aggressiv alls men jag tycker att tanken med en sån match om det hade stämt in på honom är helt sjuk.

    Det är som att psykologen hela tiden tänker att han ska para ihop två motpoler där den ena blir överkörd. Hans mål verkar mer handla om att provocera fram konflikter än att hitta par som kan få ett kärleksfullt förhållande.

    Miha och Magnus hade varit mer intressant. Två snälla personer där ingen är speciellt dominant. Dom ser varandra som attraktiva eftersom dom träffats för en date men sen backade Magnus (för att hon verkade snäll och pålitlig?) Han verkade ju tända mer på att bli behandlad som skit i sista avsnittet.

    Jo, jag kan se att han behöver jobba med att sätta gränser också och inte ta vad som helst, ingen ska behöva ta på sig att ha överseende med attacker på sin person från den som man har närmast. Att bli elak mot människor som funkar annorlunda mot en själv är inte ok och där borde SVT ta en sån deltagare ur experimentet och ha lite krav på deltagarna för att få delta.

    Det ska inte få vara en anledning att bli elak att ens match ?pratar i klyschor? eller är väldigt lugn och har hög integritet.

    Jag tycker också att du fokuserar för mycket på mig som person istället för att diskutera sak, det blir lite konstigt när du skriver att du vet vad jag känner och att du ser att jag blir triggad och har mycket känslor, jag har inte skrivit ett ord om dina känslor eller om dig personligen då jag diskuterar sak och inte person. Jag menade inte att jag har analyserat Jannica och vet vem hon är, jag menade att peka på ett specifikt beteende som generellt orsakar skada och inte ska normaliseras i tv.

    Skulle inte ha nämnt ?narcissism? överhuvudtaget även om jag gjorde det för att belysa ett beteende och inte henne som människa.
Svar på tråden Gift vid första ögonkastet