Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna

    Anonym (Va!?) skrev 2017-04-06 20:28:18 följande:
    Herregud, var f-n är vi på väg om en sån här sak ska anmälas till soc? Jag hoppas de har viktigare uppgifter. Det finns massor av friska välmående barn i 7-års ålder som vill leka hela tiden!

    Jag hoppas verkligen att du skämtar!
    När man är familjehem så har man högre krav på sig. Familjehemmet är dessutom utsedda av soc. De ska synas rejält i sömmarna.

    Min uppfattning barn som hamnar i ett familjehem har med all sannolikhet en större börda att bära än barn som växer upp med sina föräldrar.
    Det finns ju ofta en orsak till att barnen hamnar där, lägg dessutom till att de har fått lämna sina föräldrar troligen under traumatiska former.

    Har man tagit sig an ett gränslöst barn, så är det deras uppgift (ja, de får ju betalt för det tom) att se till att barnet kan fungera i sociala sammanhang.

    Ett familjehem som släpper en gränslös flicka som de gör, är inte lämpliga att vara familjehem, därav det bör göras en anmälan
  • sextiotalist
    Anonym (Grannbarn) skrev 2017-04-07 11:57:48 följande:
    Överbeskyddande vet jag väl inte. Jag är rädd om mitt barn! Hon är för liten för att förstå allt som kan hända. Säg att hon springer till lekparken med sin kompis, dit jag inte kan se henne. Kompisen går hem för att hämta något. En skåpbil stannar till vid lekparken och någon lockar med godis. Vips är min dotter borta och jag har ingen aning vad som hänt!

    När hon är ett par, tre år äldre förstår hon riskerna bättre och distanserna kan utökas!

    Visst var föräldrar nog mindre oroliga förr. Men nu har riskerna ökat också.
    Riskerna har nog ökat lite, men det som ökat mest är nog medvetenheten om riskerna. Mina föräldrar var nog mindre medvetna om de faktiska riskerna när jag växte upp. De tyckte det var bättre att jag tog en annan buss, när jag missat sista bussen och gå hem 4-5 km än att sova över hos en kompis.
    Som förälder resonerar jag annorlunda, jag hade hellre sett att min dotter sov över hos sin väninna än att utsätta henne för risken att gå hem 4-5 km mitt i natten (ja, våldtäkter fanns även på min tid)
Svar på tråden Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna