• Tihi

    Galaxy vs iPhone. Fördelar och nackdelar med båda?

    Ni som endera har haft båda två eller är väldigt teknikkunniga kan väl berätta om för-och nackdelar med båda telefonerna? Upplys oss som bara har haft en av dom och kanske funderar på att byta.

  • Svar på tråden Galaxy vs iPhone. Fördelar och nackdelar med båda?
  • Tihi

    Kul att läsa ditt inlägg Driver28.

    Om du var tvungen att välja bara en av dom vilken skulle du ta?

  • Tihi
    GavinGadget skrev 2017-04-23 23:07:54 följande:
    Började med android som första smartphone. Testat iPhone en sväng men gillade den aldrig riktigt. Tyckte det var bökigt med inställningarna som aldrig fanns där jag letade. Det var svårt att få hemskärm m.m. som jag ville. Tasker är en fantastisk app, även om jag inte använder den till fullo, som tyvärr saknades.

    Den största fördelen är att jag upplevde att telefonen höll sig "snabbare" även när den började bli gammal. Ganska behändigt format också (en femma), men tyvärr en liten skärm. Svårt att ha både och såklart.
    Menar du att iPhone funkade bättre när den började bli gammal jämfört med en Galaxy? Vilken väljer du om det står mellan dom två?


  • Tihi
    GavinGadget skrev 2017-04-23 23:51:42 följande:
    Japp den gamla iPhonen kändes snabbare än den gamla androiden. Skulle ändå välja android. Får helt enkelt byta när den börjar bli seg. S8 är fantastisk ;)
    Vet du hur det ligger till med säkerheten på båda telefonerna? Förut sa man ju alltid att iPhone är säkrare mot intrång och malware men jag vet inte om det har förändrats? Vet du?
  • Tihi
    Längtar88 skrev 2017-04-24 00:08:29 följande:
    Jag började med iPhone runt när 4 var relativt ny. Var betydligt nöjdare än dom billigare jag använt innan. Helt plötsligt höll mobilen mer än 3-4 månader och jag hade större användning av den!
    Bytte upp mig rätt ofta pga att jag märkte en prestandaskillnad relativt snabbt (ca 1-1.5 år började jag klaga och gav mobilen till sonen och köpte en ny)
    Vid iPhone 5s var jag mer missnöjd än nöjd efter några månader och gick då över till Samsung. Var ovant i början men kändes som att jag hade mer frihet, lättare att anpassa mobilen efter hur JAG ville och jag kunde använda mobilen även på höst/vinter utomhus ;) batteriet är betydligt bättre!!!
    Efter ca 1.5 år med Galaxy 5 fick jag lite problem med batteriet och mina tankar åkte genast till mina tudigare iPhones. Visade sig dock vara ett oturligt produktionsfel och jag fick den fixad gratis. Sålde mobilen till en kompis och hade en note 4 en kortare period och köpte sedan 7 edge. Jag älskar min mobil och när jag jämför med en släktings iPhone 6s plus är jag så glad att jag köpte denna! Mycket bättre kamera, skönare att hålla i, bättre batteri osv.

    Jag är nyfiken på 8 plus men är för nöjd med min 7 edge att jag minskat mitt nörderi och vill behålla denna så länge den orkar med mig.

    Oh juste- jag har tappat räkningen på alla gånger mobilerna har åkt i golvet, stenar, slängts iväg av bråkiga barn i sån kraft att de tappat skalet pga det osv. Inte en antydan till spricka eller repa på Samsung. Kantstötta blev iPhones men ej sprickor eller fel på skärmen.
    Så tolkar jag dig rätt med att du föredrar Galaxy?

    Ni som säger att android ger mer frihet vad är det ni syftar på egentligen? Vad är det ni vill och behöver göra som android tillåter men inte iPhone gör?
  • Tihi
    kvarnfot skrev 2017-04-26 13:19:53 följande:
    Android är överlägset Iphone pga att den funkar till allt och går att koppla in till det mesta. Med IPhone är du bunden till Istore (eller vad det heter), med Android kan du koppla in mobilen till vilken dator som helst och föra över filmer/bilder/musik hur som helst.

    Min sambo har haft en Iphone i snart 2 år och bara väntar på att få byta till en Samsung.
    Funkar android så att jag kan koppla in den (om jag hade en) på din dator och ta bilder och sånger av dig eller ge dig bilder och sånger från min mobil utan problem? Med iPhone så ska ju datorn godkännas och det är inte bara att ta och ge bilder och sånger etc hur som helst.


  • Tihi
    kvarnfot skrev 2017-04-27 07:59:16 följande:
    Japp! Mobilen funkar som en USB-sticka. Brukar själv använda min i jobbet för att kopiera filer mellan datorer.
    Det låter ju onekligen smidigare men finns det någon nackdel med det ur säkerhetssynpunkt?
    zoolook1 skrev 2017-04-27 08:45:27 följande:
    Det är en jättefördel. iPhone är helt galet vad gäller att flytta, skapa och radera filer. Du är knappt betrodd trots att det är din telefon. Om du t ex renser alla dina bilder från telefonen så försvinner dom inte förrän några dagar senare (av någon sorts "säkerhetsskäl"). Jävligt kul när man står någonstans med full kamera och behöver ta ett kort. iPhone säger att du inte får det. Du får vänta.
    Fast det där stämmer inte om att du inte kan ta nya kort. När du raderar foton i iPhone så hamnar dom i en papperskorg och du kan gå in och radera dom därifrån också direkt om du vill. Om du inte gör det så ligger dom kvar i 30 dagar. Jag tycker det är bra om man ångrar sig med någon bild vilket jag har gjort ett antal gånger.


  • Tihi
    kvarnfot skrev 2017-06-21 07:50:58 följande:
    IPhone blir nog inte bättre för det.... smile1.gif
    Haha. Frågan är fortfarande aktuell så därför vill jag gärna höra av några nya personer vilken dom föredrar och varför.
  • Tihi
    kvarnfot skrev 2017-06-22 07:46:11 följande:
    Samsung alla dagar i veckan! Snabb, smidig och en grym kamera.
    Har du inte köpt ny mobil ännu, det är ju över 3 månader sedan du starta tråden.
    Köpte en iPhone 7 som jag h a t a r, eller det är väl mest itunes jag hatar så därför funderar jag väldigt starkt på att testa en Galaxy nu. Jag är lite-ok mycket- rädd för att byta system bara Spöke och varenda människa jag känner har iPhone så då är det ju förstås smidigt med imessage t ex. Men jag är nära kanten nu så jag är öppen för övertalning, haha.

    Har du haft många Samsung och vilka modeller isf? Kan man stänga av massa saker man inte vill använda som positionering, att den sparar allt man söker i google och att foton man tar inte taggas med en karta t ex?
  • Tihi

    Tack båda två för era svar ovan. Det verkar ju lovande att det är lätt att stänga av. Hur ligger det till med att google läser alla ens mejl och websökningar sparas förevigt etc som alltid nämns som en nackdel för google? Stämmer det att dom gör så?


    undertaleärkul skrev 2017-05-09 07:21:58 följande:
    Jag övergick nyligen till Galaxy efter att alltid ha haft iPhones.

    Är mycket nöjd. Den var billigare för var jag upplever som exakt samma funktioner, samtidigt som kameran är bättre, batteriet räcker längre och layouten är mer användarvänlig och lätt att anpassa efter egen smak och behov. Fattar inte att jag inte bytte tidigare!

    Enda nackdelen jag lyckats utröna under de månader jag haft den är att skärmen verkar lite känsligare för att få smårepor än iPhone.

    Upplever du att Galaxy är lättare att ha att göra med om man ser till att flytta foton och musik etc mellan telefonen och en dator? Vilken Galaxy köpte du? Och fick du mer frihet som android-anhängare brukar prata om?
  • Tihi
    Helgonet skrev 2017-06-27 08:05:20 följande:
    Du behöver ju inte använda google. Det är ju mest till för att rikta reklam till dej precis som Facebook och många andra sidor använder.
    I mina ögon som har bägge så är Samsung överlägsen.
    Hur menar du med att man inte behöver använda google? Måste man inte vara inloggad hela tiden på mobilen om man har en android eller menar du att man kan använda en annan sökmotor eller hur då?

    Om du orkar berätta varför du tycker att Samsung är överlägsen så läser jag gärna. Kul med någons åsikt som har båda.
  • Tihi
    Stavros65 skrev 2017-06-28 10:00:17 följande:
    Du behövera bara vara inloggad när du besöker Play-butiken för att ladda hem appar.
    Bra att veta. Så om man inte är inloggad när man surfar så riktar den inte reklam heller?
Svar på tråden Galaxy vs iPhone. Fördelar och nackdelar med båda?